:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,996,328
Активни 369
Страници 33,337
За един ден 1,302,066
Дискусия

Провалът на партията НДСВ - сеир, фарс, подигравка, хитър ход...

Читателите на "Сега" коментират евентуалните смени в правителството и какво според тях трябва да направи министър-председателят
Снимка: Велислав Николов
Змей

Като се заговори за смяна на министри, къде оставиха Атанасов, този мисловен колос, този титан на образователната стратегия? Нима ще ни го оставят да трови децата ни с наукоподобните си творения? Вземете си го, царю честити, за учител на вашите деца, ако ви харесва. За нашите намерете някой по-грамотен. Зер плащаме му ние масрафите!



DokoDoko

Ха-ха-ха! Ама тя тази работа не е като онази. Не е като да си в управителния съвет на фирма за кучешки храни. Вярно, че скоро след несимволичното увеличение на стандарта в БГ милионите верващи масово ще минат на кучешка храна, ама нейсе! Чалгата да свири. И повече СЕИРИ от типа на този на 26, че то без СЕИР едно такова еднообразно... тягостно... за лошо почват да мислят 2 милиона повервали говеда. Сравнения с лошия Костов и Муравей. 13-а заплата и пенсия... Да свири музиката и повече сеир!



Jousef

Май сега очакват да се радваме, че царят ни е добър, но вината е в лошите царедворци. Стара приказка, някъде още работи. Но ако царят е главата, а царедворците - тялото, излиза, че и този път (по изключение) рибата се е вмирисала от тялото. Нейсе! Та като си мисли добрият цар за добруването на добрите българи (дето им се е посветил), да вземе да свали очилата и да види какво чудовищно национално престъпление се върши с бъдещето на любимата му България, с образованието на децата ни. Да види и кой го върши. То целият екип на образователното министерство е една властна клика. Днес казват едно, утре - друго, от всичко разбират и всичко могат. И все стигат до уволнението на някой чиновник. А децата ни умират, училищата се срутват, учителите нехаят. Българското образование се върна назад. Данните говорят, че преди девет години сме били на 7-о място в света по математика, а сега сме с двадесет места по-ниско, като от всички държави България има най-голям спад. Е, къде остана традиционно доброто ни образование. На всичко отгоре внушават на децата ни, че "българите имат ниско национално самочувствие" - справка учебника по родинознание за 4-и клас. Та толкова ли нямаше какво друго да прочетат за себе си десетгодишните българчета? А като свържем това с баталията около Вазовото "Аз съм българче", като видим какво думат и какво вършат просветните управници, тогава може и да кажем: "Царю, време е и за тях, а и за тебе."



Анонимен

На Тодор Живков едно му беше добро. Правеше министри хора, минали по стълбицата поне 10 от стъпалата й. Симеон не е бил даже и председател на домсъвет, завалийката.



Анонимен

И да се сменят министрите, все същото. На кого му пука за народа, при условие че може да изкара нещо за него. Нима отново не ни доказаха, че уважението към хората липсва. Защо се организира нещо толкова голямо (учредяването на НДСВ), при условие че ще е само 13 минути? Нима никой не е знаел какво ще е мнението на Симеон и какво ще стане? Защо трябва да се ангажират хора, които да свършат черната работа само заради поредния каприз?



Цицерон

Не съм срещал от 2 месеца някой, който да каже "аз гласувах за Симеон". Кой уж бил пуснал празен плик, кой уж бил гласувал за ВМРО - като ги слушам, ВМРО трябваше да е събрало 30% на изборите. Има и ентусиасти, дето, за да се оправдаят пред себе си, ги ръсят подобни на "Абее, сметката за парно ми е 250 лева, ама ако беше останал Костов, кой знае колко щеше да е!" Същото с лекарствата и данъците. Смятам, че скоро липсата на оправяч-спасител ще бъде заменена с нов "спасител" - алкохола! Масов алкохолизъм по руски модел ни чака.



MUHLU

Да, мисля, че някой министри трябва да си ходят! Но искам да знам кой ще ги замести!



ori

Една партия не могат да си направят, пък тръгнали да управляват държавата. Ех, братя и сестри, нема живот веке за нас.



Last not least

Само не мога да разбера, ако тия 695 учредители ги направиха на маймуни, защо се опитват и нас да ни качат на клона? Жълтите кхмери една партийка не могат да си учредят, тръгнали държавата да оправят. Какъв гениален ход направил царя?! Ами защо 24 часа преди това ЛИЧНО пишеше покани на бъдещите учредители? Някои не можаха ли да разберат, че конците ги опъва Ганев?



Цицерон

Симеон Сакс Кобург-Гота показва признаци на душевна криза и лична драма на чужденец-мисионер със загубена кауза. От човек архаичен и ленив, прекарал живота си в патриархален комфорт, на издръжка от богатата си съпруга, обикаляне по църкви, сватби и погребения на персони от европейските кралски дворове, сиреч в херметизма на един приказен уют, не може да очакваме да издържи стреса на новите си отговорности в една бедна балканска страна с диви нрави. Като турим към това нерешителния характер, пенсионната му възраст, пълната му некомпетентност и комуникативни проблеми, картината е ясна. Дано той намери сили да разсъди и деликатно да се оттегли от непомерната си длъжност. Само така ще запази достойнството си. Ако, разбира се, е нравствен човек и християнин, какъвто се афишира ежедневно.



Katalina

Аз гласувах за НДСВ.



Анонимен

Много лешояди тука, бе-е-е-е.



Ирина

На царя му трябва обществено доверие. За никакво обществено доверие не може да се говори обаче, ако тази петорка остане в правителството. И той носи лична отговорност за това. Ако дори един от тях остане, цялата дандания около това събиране в НДК ще излезе като дим през комина и все едно че не е била! Това, което царят трябва да направи в най-скоро време, за да удължи ефекта, е да каже кога ще обяви новия си кабинет. Тези хора не могат да участват в приемането на никакви стратегии за енергетиката, за армията и за каквото и да било.



starija hush

Колкото по-бързо се отърве от неспособните кадри, толкова по-добре не само за него а и за народа. Имаше една руска поговорка. Господ не бил виновен, когато наказвал хората.

Виновни били ангелите, които му докладвали неверни неща за хората.



Hristo V. Zlatko

Сериозният и честният делегат (ако такива въобще са били допуснати) едва ли би се засегнал от случилото се, а напротив!



Whitesnake

Не може всички от екипа на Симеон да са идеални. Нормално е да стават гафове. В крайна сметка времената са трудни. Но това не значи, че сгафилият трябва да бъде пощаден, да речем, в името на партийното единство. Не приключихме ли с този маниер на работа? Така беше при Костов и Виденов. Сега царят да не се ослушва, а да направи чистките по-скоро. Иначе го очаква съдбата на тия двамата.



Guess

Яко се подигра царчето с царедворците, нищо, че сега се измъкват. Как да не се чувстват подиграни делегатите - хем ги викат да правят партия (Симеон II им е подписал поканите лично), хем като дошли, идва същият Симеон II чете има 13 мин. конско и ги изгонва. Нямало сега да направят партия, на 6 април щели да правят в чест на 1 г. от тронното слово.

Аз, ако бях делегат, щях да се засегна и никога вече да не се занимавам с царските безумия. Ама и царят си е намерил царедворци за чудо и приказки. И на народ е случил - в друга държава нямаше грам внимание да му обърнат.



Селски

Народът иска хляб и зрелища. Понеже няма олио и хлябът е от мъката по-чер, Симеон Борисич излиза като главно конферансие, за да демонстрира, че в цирка все още има зрелище...

Не стига, че трето поколение Кобурги си правят експерименти с нас, ами сега се намират и хора да им пригласят. То не беше 1912-1913, не бяха 1914-1918, 1941-1944... ами сега 2001-2002...

На 24 юли беше ясно, че за следващите 6 месеца вината ще я носят Костов и правителството му. За вторите шест месеца неуправление вината ще я носят юпитата. Но и техният срок изтича през юли и след това няма да има с кого да оправдават некадърността и некомпетентността. Вчера сал един доктор - Щерев, се намери да каже публично, че в министерствата на културата, съобщенията и финансите нещата не вървели! Ами не вървят и няма и да тръгнат, защото и съобщенията, и финансите са подхванати не за да вървят, а за да се доят. От това разбират министрите - да купуват и продават акции. Миленчо не се интересува от инвестиции в хора, а във фирми. Затова и образованието не е важно за него, както каза ректорът на СУ Боян Биолчев онази вечер в "Шоуто на Слави".

Ама д-р Щерев пролет не прави, затова бързо депутатите да си бламират сами измисления министър-председател и да изберат някой, дето е в час, не е стар и оплакващ се и не е толкова "харизматичен".



raven707bg

Царчето си отива, бре, маскари...



тъпо менте

Не си отива, а си събира багажа... в главата! Симеон е като опъната струна; ако се натегне още малко - ще се скъса.



Mara

Блестящ ход на царя! Но той няма да ми помогне да си платя парното. И Костов в началото имаше ореола, че е честен, а министрите и депутатите му са маскари. А после тя каква стана. Дано Симеон смени час по-скоро некадърните си министри. А депутатите му ще трябва да ги търпим още. Чудя се да се запиша ли в жълтата партия. Зер власт е това, власт?!



Грациан

Що му требеше на човеко на баир лозе?



Иван Балкански

Мила ми Марче! Ти, душко, се запиши в НДСВ, а аз ще туря едно рамо на БСП. В постмодерното семейство трябва да има баланс на икономическите интереси - не се знае откъде ще изскочи заекът.



Анонимен

Абе не разбирате ли, че Негово величество е единственият свестен българин, бил на власт през последните 58 години.

Имаме си Симеон и заедно с него ще се оправим. Това е, балъци, по-споко и не знайте много.

От чужбина лесно се лае.



raven707bg

Тъпо менте, нЕма да му се скъса струнката - той вече е решил да се изниже, затова и отказа да чучне начело на НДСВ-партия...



Анонимен

Достойно или хитро. Много ми хареса изразът "политиканска класа". В него е заложена точно отрицателната характеристика на политиците. Ако е вярна приказката, че ролята на царя се изпълнява от обкръжението му, Симеон има пълно основание да негодува от ролята, която неговото обкръжение играе. Искат да подменят "движението" с поредната политическа килка. Явно уставът е бил изготвен в комунистическо-седесарски стил на принципа който членува, има облаги и привилегии. Пълен провал за Панайотов. Ако българите имат малко разум, ще разберат, че този път Симеон е прав.



Анонимен

Очевидно е, че хората - кандидати за жълтата партия, са с коефициент на интелигентност по-нисък от средния за страната, иначе не може да се обясни как така те не забелязаха по-отрано нежеланието на Симеон II да се включи като лидер в такава формация и се хабиха напразно последните месеци.
 
До нови срещи на 6 април...
827
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД