:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 223
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ФОРМУЛА 1

Отборите свалиха гарда в битката с FIA

Разразилият се скандал между асоциацията на отборите във Формула 1 (FOTA) и световната федерация по автомобилизъм (FIA) е на път да приключи. Вчера в поредното си писмо FOTA призова да бъде намерен компромис.

"Време е да намерим компромис, за да бъде решен спорът. Това е в интерес на спорта. Писмото ни е важна крачка, защото с него изразяваме желание да участваме във Формула 1 до 2012 г.", се казва в съобщението.

Отборите поискаха от FIA удължаване с 2 седмици на срока за запълване на крайния списък с участниците за 2010 г. Пет от тимовете - "Браун GP", "Макларън", "Рено", "БМВ-Заубер" и "Тойота", имат срок едва до петък да внесат безусловни заявки с участие през 2010 г.

Президентът на FIA Макс Мозли отговори, че срокът няма да бъде удължен, но е готов за компромис. Очаква се да бъде подписан нов договор "Конкорд", но това ще стане едва след като бъдат изчистени проблемите около участниците през следващия сезон.

Целият спор между двете страни е заради намерението на FIA да въведе таван на бюджетите от 40 млн. паунда, с който са съгласни едва 2 от сегашните участници "Уилямс" и "Форс Индия".
546
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД