:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хърватин шокира Мъри и Ню Йорк

Чилич изхвърли световния №2 от борбата за титлата на US Open
СНИМКА: РОЙТЕРС
През по-голямата част от мача срещу Марин Чилич Анди Мъри дори не можеше да повярва какво му се случва.
Първата сериозна изненада в мъжката схема на Откритото първенство по тенис на САЩ стана факт миналата нощ. Миналогодишният финалист и настоящ претендент за титлата от последния за годината турнир от Големия шлем Анди Мъри (Вбр) сложи оръжие още на 1/8-финалите. Световният №2 от Шотландия бе разгромен от Марин Чилич (Хър) с 5:7, 2:6, 2:6, след което сам не можа обясни случилото се пред слисаната публика на ст. "Артър Аш" в Ню Йорк.

Мъри сподели пред медиите, че лявата му китка го тормози "от седмица и нещо", но не навлезе в детайли, а и не се опита да използва този факт като извинение.

"Имах шанс само в първия сет, след това откровено се измъчих - призна Анди. - Марин пък хвана вълната и се възползва много умело. Така и не можах да намеря начин да се върна в мача. Всеки път, когато ми се стореше, че има шанс, или той вкарваше изумителен сервис, или пък аз връщах слаб ретур. Ситуацията съвсем не беше добра. Ще трябва да отида на тренировка и да поработя върху някои неща."

Чилич пък обяснимо се усети на седмото небе. "Сега, когато вече нямам психологическа бариера в главата, мога да се фокусирам върху спечелването и на останалите мачове. Чувствам се извънредно щастлив. Това е най-голямата ми победа!", възкликна хърватинът.

За място на 1/2-финалите на US Open 20-годишният Чилич ще играе с поставения под №6 Хуан Мартин дел Потро, след като аржентинецът сгази бившия №1 в света Хуан Карлос Фереро (Исп) с 6:3, 6:3, 6:3.

На 1/4-финалите почти без напрежение се класира и №3 в схемата Рафаел Надал. Испанецът, който след отпадането на Мъри със сигурност ще си върне 2-рото място в световната ранглиста, продължи уверения си ход след 2-месечното лечение на тендинит в колената и в IV кръг обърна Гаел Монфис (Фр) с 6:7 (3), 6:3, 6:1, 6:3. Следващият съперник на Рафа е Фернандо Гонсалес (Чили), отстранил Жо-Вилфрид Цонга (Фр) с 3:6, 6:3, 7:6 (3), 6:4.
1061
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД