:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 491
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нетаняху тайно посетил Москва

Израелският премиер уговарял Русия да не продава оръжия за Иран и Сирия, за да не попаднат в "Хизбула"
Бенямин Нетаняху
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е направил тайна визита в Москва в понеделник, за да осуети продажбата на оръжия за Иран и Сирия, съобщи в. "Аарец", като новината бе потвърдена от високопоставен израелски служител.

Целта на Нетаняху била да убеди Москва да не продава оръжията, защото могат да попаднат в ливанската ислямистка групировка "Хизбула", която е смъртен враг на Израел. Нетаняху държал визитата да се пази в пълна тайна, а за нея не знаели дори в апарата на правителството. Само външният и военният министри Авигдор Либерман и Ехуд Барак били уведомени в последния момент, но двамата били предупредени да не казват никому в поверените им ведомства. По време на 14-часовата си визита Нетаняху е бил придружаван само от военния си секретар ген. Меир Калифи и съветника по национална сигурност Узи Арада. Агенция Ynet твърди, че премиерът летял до Москва с частен самолет, нает от милионера Йоси Маймон, собственик на холдинга "Мерхав". Нетаняху смятал, че официален самолет би бил твърде забележим.

Според израелския представител Нетаняху представил в Москва доказателства, че част от оръжията, които Русия би продала на Иран и Сирия, ще попаднат в ръцете на действащата в Ливан "Хизбула". Израел се безпокои от сделка с антиракетните комплекси С-300 за Иран. Ако те бъдат разположени извън ядрените обекти на Иран, това ще затрудни Израел да нанесе удар. Тел Авив се безпокои също от продажби на ракети "земя-земя" и антитанкови ракети за Сирия. Канцеларията на Нетаняху отрича той да е напускал Израел. В отговор на журналистически въпроси тя само добави, че премиерът бил на визита в секретен обект. Обикновено това е щаб квартирата на Мосад, но там премиерът по правило отивал с военния министър Ехуд Барах, а този път не е било така.

Турският външен министър Ахмет Давутоглу отмени планираната за октомври визита в Израел заради отказа на израелските власти да му разрешат визита в сектора Газа, предаде АФП.
60
2147
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
60
 Видими 
10 Септември 2009 00:54

Е тя ква стана - няква диня на колене пред Русия, а? Аман, та аман, а? Сакън!
10 Септември 2009 01:17
Съвсем нормално е "йодеят" да отиде на поклонение в "Центъра".
Все пак от Москва зависи съществуването на тая държавица. Ако Третия Рим продаде ПВО системи и особено ако помогне на Арийския Лъв да се сдобие с Бомбата то времето на държавата Израел ще е изтекло.
Израел трябва да разбере че САЩ вече не могат да му гарантират оцеляването след възникването на ядрен Иран.
Настъпва коренна промяна на геополитическата обстановка в Близкия Изток!
10 Септември 2009 02:57
Всъщност бомбите били на отвлечения руски кораб?
10 Септември 2009 06:32
Биби предложил на москалите обратно изкупуване на нюковете от Arctic Sea. И Доко Умаров живо се интересувал.
10 Септември 2009 08:21
Бе надали Биби се е "молил".
Евреите са доста навътре в банковата система по света и
наночекисти го знаят добре.
За "Арктик сий" - там хептен резил.
10 Септември 2009 08:39
След като руските противотанкови комплекси Метис и Корнет изърбушиха Меркавите и ги изпекоха со се екипажите е нормално "йодеите" да ходят в Москва през месец. Най е симпатичен тоя Либерман кат почне да говори на руски пред камерите с блесналия си поглед и шизофренична усмивка
Финансите са си финанси, но Бомбата си е Бомба. От бомба се умира от финанси не. Така, че мисля, че Израел може да бъде използван от Русия като форма за натиск срещу САЩ. Израелското лоби е силно във Вашингтон и Москва може да го използва за свои цели, като разменната монета ще бъдат гаранциите от Москва за съществуването на държавата Израел.
Русия няма интерес от изчезване на Израел. Все пак тя го е създала, като противовес на проамериканските тогава арабски режими в Близкия Изток.
10 Септември 2009 08:54
ЗИЛът забравя КОЙ седи в стъкларския магазин.
Чеченците НЯМАТ "игла" например.
Въпрос на достойнство и почтеност.
10 Септември 2009 08:59
Много конспиративно! Интересно какво е предлагал Биби на Москва срещу отказ от сделките с Иран и Сирия. Да напомня на дудуките, че има известен левъридж - миналата година спряха оръжейните доставки за Грузия като символ на добра воля. За чеченците едва ли ще има, но пък търговията може да се поднови с Михо. Израел също произвежда ПТ и ПВО установки, а руските танкове и самолети също горят. "Жидофайтер" - ring a bell?
10 Септември 2009 09:06
Разликата е само там че за Русия оръжейните доставки за Грузия нямат вече особена опасност. Грузия беше направена на парий в Кавказ и сега е по-тиха от водата а Русия само чака възможност пак да се намеси.
Докато руските доставки за Иран могат да имат ужасяващи последствия за държавата Израел. Такива че тая държава направо да се изпари.
Евреите са комплексирани на тема Холокост. За тях това е вечна болка и опасността от изтребление е винаги в главите им. За това Русия може да играе с тези настроения за собствени цели.
10 Септември 2009 09:16
***

Редактирано от - sybil на 10/9/2009 г/ 10:00:57

10 Септември 2009 09:42
Время новостей”: Ще бомбардираме!

10 септември 2009 | 03:32 | Агенция "Фокус"

Москва. Вчера на първото заседание в есенната си сесия Държавната дума (долната камара на руския парламент) одобри на първо четене президентските поправки в закона за отбраната, които разширяват списъка от основания за използването на руските Въоръжени сили извън пределите на сраната. Законопроектът бе внесен в Държавната дума на 11 август – именно в дните, когато се отбелязваше годишнината от войната с Грузия, която послужи като повод за появата на този документ. Той също така бе одобрен близо до друга противоречива дата – 70-годишнината от нахлуването на Червената армия в Полша, пише „Время новостей”.
Съгласно инициативата на Дмитрий Медведев сега подразделенията на руската армия могат да бъдат използвани за отразяване (както в Южна Осетия) и дори за предотвратяване на агресия срещу друга държава. Също така руската военна мощ може да се стовари върху врага с цел защита на руските граждани в чужбина; борбата с пиратството и обезпечаване сигурността на корабоплаването; отразяване на нападение срещу Въоръжените сили на Русия или други войски, дислоцирани извън пределите на територията на страната. Законопроектът бе подкрепен от всичките четири парламентарни групи и бе приет практически единодушно – от 448 депутата от присъстващите 450.


10 Септември 2009 09:57

О-о, наблюдава се смут в редиците и безразборно дращене:

Интересно какво е предлагал Биби на Москва


Бе надали Биби се е "молил".


Биби предложил на москалите обратно изкупуване на нюковете от Arctic Sea.



Прокрадва се съмнение, липсва обичайната наглост. Начи динята отишла на крака, за да не се моли, а?


За Арктик бях писал още на времето - класическа мухоловка. Докато духачите търчаха по зеленохайверски острови, ракетите пристигнаха. Сега - недейте повече. Хайде, приятен ден...
10 Септември 2009 10:16
Мда, ракетите сигур са вече в Иран. През Касписйко море.Нетяняху просто е бил в Москва да разбере точно какво е било продадено и дали
на Иран е дадено всичко необходимо за запуск на системите.
Русия с Иран също играе интересна игра, АЕЦ-Бушер е на границата да тръгне ама ключето е в Москва, а тя още отлага запуска.
Отдавна съм казал, че за Москва е добре в Близкия Изток да има постоянен конфликт с ниска и средна интензивност.
Иран е най-важния руски коз, който тя ще размени само за нещо свръхстратегическо за нея. А това са Украйна, Беларус и Централна Азия.
За нищо по-малко!
10 Септември 2009 11:00
а ето и отговора на дмитрий анатольевич на попълзновенията на външните и вътрешните врагове: "рассея, фпирьод!". направо се върнах в брежневите години с това четиво, чак драго ми стана

Натиснете тук

Редактирано от - simo на 10/9/2009 г/ 11:02:49

10 Септември 2009 11:03
Еврейчето, което е специалист по операции в чужбина иска, е предложило сделка. Нещо като компенсация, ако Русия не продава оръжия на Иран.
Е не трябва ли и съседните държави да имат същите оръжия които има и Израел, за да има мир. А аа...не евреите могат, а другите са животни...
10 Септември 2009 11:07
Ама simo, ти по руски ли четеш? А и си признаваш?


Засрами се, бе - веднага да го забравяш!
10 Септември 2009 11:08
Антибиотик, не така грубо, че Динката ей сега ще се превъзбуди!
10 Септември 2009 11:44
тов. cant, уже забыл. а с китайския какво да правя?
10 Септември 2009 12:39
Ми не знам, за правилни действия и мислене се консултирай с генщаба си.
10 Септември 2009 12:54
Ракетите били пристигнали в Иран? Кои ракети, бе? Тия дето уж ги имаше, уж ги натоварихте на "Арктик Сий", и сега уж ги доставихте?
Това вече е опасно състояние - да вярваш на собствените си измислици от преди една седмица...
10 Септември 2009 13:00
Media reports over the weekend, citing military sources in Israel and Russia, said a cargo ship that went missing in the Atlantic for almost a month had been carrying Russian air defence S-300 missiles to Iran that were detected by Israel.

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov dismissed those reports and said the circumstances of the Maltese-registered Arctic Sea's disappearance would become clear in due course.

The ship was officially carrying timber from Finland to Algeria when it was boarded on July 24 by a group of eight men. They were charged with kidnapping and piracy after it was intercepted by Russian warships off Cape Verde.

The advanced anti-aircraft system have been a sore point in relations between Moscow and Israel, which has lobbied Russia to pull away from selling them to Iran, saying they could protect Iranian nuclear facilities against air strikes.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews /article-1212265/Netanyahus-secret-visit- Moscow-stop-Putin-selling-weapons-Iran.ht ml#ixzz0QhDsZ4SK
10 Септември 2009 13:06
Нали беа крилати ракети Х-55, тепер С-300 кажится?
И ако са биле за Иран, защо корабльето отиваше за Алжир? Иначе ще стане за зрелищен холивудски сценарий (С. Сегал излиза от нафталина, "Под обсада 3" - отряд агенти на Мосад, предрешени като бедстващи еколози, отвличат кораба и рашкият флот с две атомни падлодки тръгва да ги гони, дорде с помоща на НАТО ги намери край Африка...
10 Септември 2009 13:13
Чавес призна Южна Осетия и Абхазия. Честито!
10 Септември 2009 13:19
Нали беа крилати ракети Х-55, тепер С-300 кажится?


Ми случва се, те си приличат, пък нали бяха маскирани на дървета докато ги търсеха, няма да ти ги отварят в контейнерите, че да им четеш маркировката кажется ту юз гън енджой
10 Септември 2009 13:27
Х-м, като се замислим (без плагиатство спрямо колегата): на динята червена пяна и излиза около устата, значи сериозна е работата.


Не случайно другата диня е лежала по корем върху кремълския килим...
10 Септември 2009 13:38
И е целивала руски ботуш...

А нашата Диня верно се превъзбуди. Леко бе момче (или момиче), от тук насетне все така ще е ...
10 Септември 2009 14:08
Мосад наел пирати, които организирали отвличането. По данни на "Сънди таймс" - тикви зелени, та да осуети доставката на Ахмак Дамаджаната и Раша е за - ъндърстенд тугедър с Шмуция
10 Септември 2009 14:42
Доси, за какво е радостта, след като дори нямаш представа какво се е обсъждало на визитата?
Да ти напомня, че неведнъж в историята се договарят някакви далаверки на закрити врата и после арабелите го отнасят с грозна сила. Само няколко пресни примера - тихомълком една "причиствателна станция" в Сирия изчезна в началото на 2008 г., тихомълком и един "бежански конвой" изчезна в Судан в началото на 2009 г. - и това е само the recent events.
А ако се окаже, че Биби в Москва е пазарил главата на Ахмадито? Таковто де, условията при които Масква ще затвори очички при един въздушен удр по арийскио лев...?
10 Септември 2009 14:49
Динчо, къде видя радост бе човек? Само констатирам че се възбуждаш, когато във вестника пише нещо за Израел или Русия, а в тая статия и за двете пише, та викам ще се превъзбудиш... и то верно взе че стана...
10 Септември 2009 15:05
абе, колко се лети от телавив до масква?
10 Септември 2009 15:39
Със или без С 300 (у Хамас и Хисбула)?
10 Септември 2009 16:03
Хамас или Хизбула ще видят С-300 га пръдне гугутката. По ред обективни причини. Това не става за сценарий на "Ню Имидж" даже.
Та, Доси, добре, успокоих се. Рекох, че си взел да фантазираш свободно вече. Виж, колегата по-горе даже с червена пяна ме украси.
10 Септември 2009 16:18
Тавагишчи дарагие!
Такава сложна бойна техника като С-300 не може да се кара контрабанда.
Тя не е за шалварите. Иска бая обучение, редовни стрелби и резервни части.
Не може да се крие. Само ведъж да пуснат радарите и нашита ауакси в залива тутакси са ги засекли.
После какво - апят излагация?
Х-55 - по-може...
10 Септември 2009 16:28
Ега ти тайното посещение...Цял свят знае

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
10 Септември 2009 16:28
Днес тов. Хуго взе правилното решение, на ред ще бъдат още.
А иначе за Близкия Изток има един неоспорим факт. Арийския Лъв разработва ядрено оръжие. Това е общетсвена тайна, но никой не може да му каже гък.
Това е положението
10 Септември 2009 16:30
Па я досега да съм вервал че Арийскио Лев разработва атом за мирни нужди...
10 Септември 2009 16:33
Може, може всичко може само иска keptan Cook паре (снимка: натиснете тук) и едно "наноилюжън покривало" и немоеш ги позна от "бревна на борту" "Ачик Сиа" ли беше?
10 Септември 2009 16:39
Dinain

Ракетите били пристигнали в Иран? Кои ракети, бе?

Как кои ракети- тези , които щъкат из главата му и се прескачат с арийски лъвове...
ЗИП-а днес е в специална фаза на бурно халюциниране...

Редактирано от - Benedicta на 10/9/2009 г/ 16:39:55

10 Септември 2009 16:39
Язе много молим кат се пускат версии да се разяснява потока на мисълта на пускащия ги
X-55, интересна комбинация от букви и числа. Какво ли е това, къде се инсталира, как се използва? Много молим за обяснение
Мъждувпрочем днес тов. Обама най-сетне също кат Хуго взе правилното решение дад даде Опел на Магна и Сбербанк. Но ако си мисли с това ще си плати дори 1% от сметката за Иран мноо се заблуждава
10 Септември 2009 17:20
Aко йодеите престанат да се самообстрелват с фойерверки и да обвиняват Хамас за всеки инфаркт в Ханаанската земя - нема да има нужда съседите им да си купуват ракети.
10 Септември 2009 17:39
Ако руснаците не разбират, че днешната империя е доминирана от ционистите от Уолстрийт, които са си поставили за цел Русия, нека помогнат на ционистите от Израел. Русия и Иран са едни от няколкото държави, които още водят независима политика и не са клекнали пред империята. Удар срещу Иран означава моментално отслабване на Русия. Не зная коя е новата Византия, но византийската политика я водят от Израел.
10 Септември 2009 17:45
X-55, интересна комбинация от букви и числа.

Х-55 (несекретное название — РКВ-500, по классификации НАТО — AS-15 «Kent»)
6 ящиков, связанных с Х-55 были изъяты, остальной груз оставался на борту, но был вскрыт и задокументирован на видео, номера ПТУРов зафиксированы.

Както и предвидихме в нашите анализи - Държавата.
Наночекисти са обещали, че нема повече
да правят така
и че нема С-300 за ариските левове...

Редактирано от - StrikeEagle на 10/9/2009 г/ 17:56:23

10 Септември 2009 18:36
Въйййй
Таковто де, условията при които Масква ще затвори очички при един въздушен удр по арийскио лев...
Москва ? МОСКВА да си затвори очичките ?
Според експерто от близкио изток каквото САЩ каже това става ... как сега така МОСКВА аз съм потресен .... мислех дека каквото е казано такову е истината .... немой паешки работи немой москали .... дет се вика изтръпвах в очакване Грузия да се въоръжи с най модерни и нано технологични корабли по примера на Мехико .... и сега изведнъж чупки в кръста и очакване МОСКВА моля ви се да си затваря очите.
Експерте не мой тъй ... бах тоз съспенс бах това чудо. Не ни вкарвайте у драма. Сичкото близък изток само САЩ и Израел . Вонг Лив Форевър .... нал тъй беше ? Сега разбиаш ли москва да играе неква роля ... ми те са фалирали ве майн френд. Не могат ги измислят технологиите и освен да изнасят природен ресурд друго нтц ... как сега така " да си затварят очите". Кому е нужно - какви са тез бидонски приказки ?
Нтц нтц тц - накъде отива тоз бидонски свят ...
10 Септември 2009 18:46
Breaking News3:52pm UK, Thursday September 10, 2009

Натиснете тук[/b]
10 Септември 2009 18:51
Zmejski
Позволявам си да цитирам от линка де го тропна

Comments to the story
Loose Change on Google Videos poses some unanswered questions which require some thought and shouldn't be immediately ridiculed. Don't believe everything you see and read - question things and use your OWN mind
10 Септември 2009 19:58
Ще ми се въпросът с Х-55 малко да се поизясни. Тези ракети могат да бъдат изстрелвани от стратегическите бомбардировачи ТУ-22М3, ТУ-95, и ТУ-160. Как ще ги изстрелват арийските лъвове - загадка. Освен, ако не се случи следното или подобно:
6 сентября китайцами также впервые была продемонстрирована новая крылатая ракета Dong Hai 10 (DH-10), которая была разработана на основе российской Х-55. Образцы этого вооружения советской разработки были закуплены китайцами в 1990-е годы у Украины. Эксперты отмечают, что в настоящее время китайская армия обладает арсеналом из двухсот таких ракет. Они преимущественно базируются вдоль побережья вблизи Тайваня и могут поражать цели на расстоянии более 1, 5 тысячи километров.

Редактирано от - водопроводчик на 10/9/2009 г/ 20:19:42

10 Септември 2009 20:49
И аз това питам, как Арийския Лъв шъ изстелва X-55. Може би шъ ги турне на Ф-4
Ма некои кат пишат требе първо да помислят
10 Септември 2009 21:11
Може би шъ ги турне на Ф-4
Арийските левове имат едни съветски бараки Су-24.
Пише че в сандъците имало оборудване за Су-24. Верно е, че ще изглеждат грозно, ама сиромах ариец и на половин Х-55 се радва.
Затова семитите са прибрали 6 сандъка с 4 ракети.
10 Септември 2009 21:27
Брей, пишман-командоса пипи ходило у Россия. Сигорно да се извинява за доставките за сакашвилито и да моли да не дават теа скапани ракети на аятолаха.
Требе да плати, обаче.
10 Септември 2009 21:31
New Jewish organ theft gang busted
Чорапът започва да се разплита.
Интересно ще успеят ли одеситите да замажат работата.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД