:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 431
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Испания вдига данъците заради кризата

Испания се кани да увеличи данъците през следващата година, за да се справи с нарастването на бюджетния дефицит, предаде АФП.

Министър-председателят Хосе Луис Родригес Сапатеро обяви в парламента намерението си да увеличи данъците до около 1.5% от БВП. Той не уточни кои данъци ще бъдат вдигнати, но изтъкна, че данъчната тежест в Испания ще остане чувствително по-ниска от средноевропейската, каквато е и в момента. Лидерът на опозицията Мариано Рахой очаквано се противопостави на увеличаването, което според него може да докара 15 млрд. евро в хазната. Рахой смята, че предприемането на подобна мярка ще бъде контрапродуктивна в разгара на рецесията.

Нарастващият бюджетен дефицит пък принуди Белгия да предприеме драстично съкращаване на числеността на армията си, писа в. "Льо соар". Планът, подготвян от белгийското Министерство на отбраната, предвижда сегашните 38 000 военни да бъдат намалени на 34 000 души през 2013 г. и до 30 000 през 2015 г. 40% от казармите ще бъдат затворени. Британската икономика пък излиза от рецесията, сочи доклад на Британския институт за икономически и социални изследвания. Според него икономиката на страната е нараснала с 0.2% за третото тримесечие на 2009 г. спрямо предишното тримесечие, когато БВП се сви с 0.3%.

Първите признаци за възстановяване на икономиката вече започват да се усещат в Русия, съобщи президентът Дмитрий Медведев, цитиран от АФП. Той обаче предупреди, че все още е прекалено рано да се говори за "положителна и стабилна динамика, още повече че тези признаци не са с желаните мащаби".
2
1188
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
09 Септември 2009 21:29
Не е само Испания.
Просто парите наляти в банките раздали кухи кредити трябва да се връщат.
09 Септември 2009 23:45
В Испания съотношението бюджет/БВП е 37%, в Румъния е 32%, а в България е 42%! Колкото е в Германия и Англия... Само че при нас услугите, предлагани от държавата, доста вероятно са по-зле от румънските. А разликата отива в нечии джобове.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД