:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Номинацията скара жълтите депутати

Журналистка от Пловдив ще е новият член на СЕМ

Анна Хаджиева е с чисто минало според комисията "Андреев"
Журналистката от Радио Пловдив Анна Хаджиева ще бъде избрана днес за член на СЕМ на мястото на Веселин Стойков. Вчера зад кандидатурата й се обединиха депутатите от НДСВ и ДПС, а след това членовете на медийната комисия решиха да предложат името й в пленарната зала днес. 9 от 17-те кандидатури за нов член на СЕМ бяха лансирани от депутати от НДСВ.

До номинирането на Хаджиева обаче се стигна след тричасови скандали в жълтата група. Първо ръководствата на НДСВ и ДПС решиха депутатите им да дебатират по кандидатурите на Хаджиева и Ивайло Малинов. На заседанието шефката на медийната комисия Милена Милотинова лобирала за Хаджиева. Елка Анастасова, Юлияна Дончева и Диляна Грозданова се обявили категорично против, като заявили, че тя няма биография и дори не е журналист. За да ги убеди, Милотинова им обяснила, че това е политическо назначение, и почти в прав текст им казала, че фаворитката й ще прокарва политиката на мнозинството в СЕМ, разказаха депутати. Освен това Хаджиева била написала 4 страници биография. Срещу кандидатурата на Хаджиева гласували 8 депутати, 16 се въздържали.

Част от заседанието на медийната комисия вчера беше засекретено, след като пристигна писмо от комисията по досиетата на Методи Андреев. По закон член на СЕМ не може да стане лице, което е било сътрудник на бившата ДС. Милотинова съобщи, че комисията "Андреев" е успяла да провери част от номинираните кандидати за СЕМ и сред тях няма доносници. Пристигналите резултати бяха само за най-рано постъпилите кандидатури, но депутатите не пожелаха да съобщят броя и имената на проверените. След освобождаването на Веселин Стойков от СЕМ номинацията на Анна Хаджиева беше сред първите внесени в комисията по медиите - заедно с тези на Светлана Божилова и Ивайло Малинов. Хаджиева беше предложена от екипа на Радио Пловдив.

Журналистката е дългогодишна приятелка на Милена Милотинова. Хаджиева е на 40 г., завършила е славянска филология в Пловдивския университет, а след това е специализирала в Братислава. Владее английски, чешки и руски. От 1988 до 2000 г. работи в Радио Пловдив. След това е експерт към програма ФАР.



КАРЕ



Веселин Стойков се връща в СЕМ?



Отстраненият от СЕМ заради сътрудничество с ДС Веселин Стойков може да се върне в медийния съвет. Това прогнозираха юристи след произнасяне на Софийския градски съд. Стойков поиска от съда да спре изпълнението на доклада на комисията "Андреев", с който той бе обявен за доносник. Според съда изпълнението на доклада е спряно със самото му обжалване.
1048
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД