:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 175
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Заложиха бомба за сина на участник в случая "Язовир "Искър"

Бомба избухна вчера призори пред необитаем апартамент в новопостроена луксозна кооперация срещу блок 402 в столичния кв. "Овча купел". Собственик на жилището е 25-годишният Георги Шишков, син на бизнесмена Светльо Шишков, който е един от участниците в случая "Язовир "Искър".

Взривното устройство било поставено пред жилището, което се намира на 3-ия етаж. Сигналът за инцидента е подаден в Шесто РПУ в 6.15 ч., но експлозията станала още в 5,40 ч. Единствената обитателка на сградата била адвокатка, която живеела на 7-ия етаж, но вероятно и тя не е била там.

Адската машина не е била много мощна. Взривната вълна изкъртила металната врата на апартамента на Шишков, а отпред вчера зееше дупка. Част от тухлите на стените се бяха срутили, а дограмите на прозорците бяха изпотрошени.

"Нямам представа кой и защо е заложил бомбата", заяви вчера Георги Шишков, който дойде да види пораженията.

Шишков е криминално проявен, свързан с кражби на коли и най-вероятно атентатът е свързан с това, казаха вчера от полицията.

На 8 август 1999 г. в местността Щъркелово гнездо Шишков-старши, другият му син Славейко и двама негови приятели бяха пребити от командоси. Оказа се, че биячите са от новосъздаващо се спецзвено към МВР, което след това не беше сформирано. В инцидента беше замесено и името на тогавашния вътрешен министър Богомил Бонев.
1484
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД