:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 567
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
"Лада" загуби управление, мина през два тротоара и се заби в стена

Кола премаза жена в подлеза на НДК, още двама са ранени

Столичната община бе обещала да обезопаси опасния участък, но не го направи
45-годишна жена почина в "Пирогов", 72-годишен мъж е тежко ранен, а жена на 26 г. е с по-леки травми след тежка катастрофа в подлеза на НДК в София вчера.

"Лада Самара" с регистрационен номер С 7672 АХ излезе от платното след завоя откъм Петте кьошета, премина през тротоара на спирката на тролеите, през трамвайната линия и спря след челен удар в стената на трамвайната спирка. Починалата в "Пирогов" жена е чакала там. Ладата я подбрала и ударила в стената. До късно следобед колата не бе прибрана, а на плочките имаше непочистена голяма локва съсирена кръв.

Шофьорът на колата твърди, че не е пил. На завоя загубил управление, опитал се да завие наляво, но не успял и връхлетял срещу чакащите превоз граждани. Мъжът и пострадалото момиче са били близо до тролейбусната спирка, разказват очевидци. Според тях ладата се движела с повече от 60 км. Водачът й казал на катаджиите, че е карал с не повече от 40. Той е на 47 години. Около час след инцидента бе още в шок. След първоначалния оглед полицаи го откараха за алкохолна проба. Според неокончателни данни тя е отрицателна.

Пътното платно беше мокро от падналия вчера в София дъжд. Тунелът на НДК е много опасен, единодушно твърдят шофьори. Завоят е дълъг и с обратен вираж, когато платното е мокро, и добри западни коли могат да поднесат и излязат от пътя, разказват столични таксиджии. Според тях безопасната скорост е най-много 50 км в час.

В същия подлез през ноември автомобил помете 7 души от тролейбусната спирка, но за късмет нямаше жертви. Тогава представители на Столична община обещаха да обезопасят проблемния обратен завой в подлеза, но не го сториха.

На същото място през 2001 г. са станали общо 35 леки пътни произшествия, а от началото на тази година до 18 февруари - 3 катастрофи.
 
До късно следобед вчера и колата, и кръвта бяха в подлеза на НДК. Граждани дълго обсъждаха трагедията.
2243
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД