:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 182
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ШАХМАТ

Иван Чепаринов се класира за II кръг

Иван Чепаринов достигна до II кръг на турнира за Световната купа, който е и част от цикъла за определяне на новия шахматен крал през 2011 г. На състезанието в Ханти-Мансийск (Рус) той направи две ремита (през уикенда) с първия си съперник - Юрий Криворучко (Укр), и вчера двамата играха тайбрек по бърз шах (по 25 мин. за мислене на всеки) за определяне на победителя.

Първата партия, в която Иван бе с черните фигури, бе най-дълга от всички тайбреци и завърши на 88-ия ход с реми. Втората пък бе най-късата и след само 20 хода съперниците си стиснаха ръцете за ново реми. В третата Чепаринов отново бе с черните и този път успя да използва груба грешка на украинеца (34. Qg3), като веднага го принуди да се предаде още на следващия 35-и ход.

По регламент тайбрекът започва с 4 партии по бърз шах. Ако това не стигне за определяне на победителя, са предвидени 5 двойки партии на блиц и чак накрая - една т.нар. партия Армагедон (внезапна смърт), отново блиц. Чепаринов обаче не стигна дотук, понеже в четвъртата партия ускорен шах направи реми с белите фигури на 33-тия ход и крайният резултат стана 3,5:2,5.

Във II кръг съперник на българина ще е Виктор Бологан (Молд).
763
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД