:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Надал загуби първи сет в Мелбърн

Шампионът обаче продължава защитата на тенис титлата си от Australian Оpen
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американецът Джон Иснър ликува след победата си над поставения под №12 в схемата в Мелбърн Гаел Монфис (Фр) с 6:1 4:6, 7:6 (4), 7:6 (5). Н 1/8-финалите Иснър ще срещне №5 Анди Мъри (Вбр), който отстрани друг французин - Флоран Сера, със 7:5, 6:1, 6:4.
Шампионът на Australian Оpen Рафаел Надал (Исп) за първи път загуби сет в настоящия турнир в Мелбърн, но продължи напред. Вторият в световната ранглиста по тенис се наложи над Филип Колшрайбер (Гер) с 6:4, 6:2, 2:6, 7:5, но през целия мач бе поставен под напрежение - наложи му се да спасява 15 точки за пробив на германеца, като успя в 12 случая. Направи и повече непредизвикани грешки от печеливши удари - 38 срещу 36.

"Стана хубав мач. Можех да спечеля и с 3:0 сета, но се отпуснах в третия. В края мисля, че играх на високо ниво", заяви Рафа, който реализира решаващ пробив при 5:5 в четвъртия сет, а след това веднага затвори мача при своя сервис.

На 1/8-финалите Надал ще срещне майстора на началните удари Иво Карлович. 208-сантиметровият хърватин отстрани своя сънародник Иван Любичич с 6:3, 3:6, 6:3, 7:6 (7), като само в този двубой заби 33 аса.

Напред продължи още един хърватски тенисист - Марин Чилич, който успя да обърне мача със Станислас Вавринка (Швейц) и го отстрани с 4:6, 6:4, 6:3, 6:3. На 1/8-финала обаче го очаква шампионът от US Open Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът надделя над Флориан Майер (Гер) с 6:3, 0:6, 6:4, 7:5.

Анди Родик (САЩ) си осигури мач с Фернандо Гонзалес (Чили), след като отстрани Фелисиано Лопес (Исп) с 6:7 (4), 6:4, 6:4, 7:6 (3). Чилиецът обаче се мъчи пет сета с Евгени Корольов (Каз) - 6:7 (5), 6:3, 1:6, 6:3, 6:4.

При жените сензацията бе отстраняването на шампионката от US Open Ким Клайстерс. Белгийката бе разпердушинена от Надя Петрова (Рус) с 0:6, 1:6 само за 52 минути, а после обясни: "Мачове като този се случват веднъж годишно. Не ме боли от резултата, а от начина, по който играх. Но и тя игра отлично, особено добре сервираше". Петрова направи 18 аса в мача.

На път да последва Клайстерс бе и другата бивша №1 в ранглистата от Белгия. Жюстин Енен, която се завърна в тениса след 18-месечно отсъствие, обаче успя да обърне мача си с Алиса Клейбанова (Рус) - 3:6, 6:4, 6:2. Победата се оказа под №500 в професионалната кариера на Енен, която в следващия кръг ще играе със сънародничката си Янина Викмайер.
 Рафаел Надал
3
1222
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
22 Януари 2010 23:16
Досега без много изненади, най-големия въпрос беше, дали Винъс е играла с гащички. Само загубата на Клайстерс беше доста катастрофална и неочаквана. Петрова и преди си беше едричка, но сега е направила такива мускули, че едва ли е само от мляко.
Енен-Дементиева беше голям сблъсък още за втори кръг.
Интересното предстои.
22 Януари 2010 23:43
Този гном Енен пак се появи .....страшно ми е противно това същество.Според мен трябва да му направят проверка на пола като на лекоатлетката от ЮАР.Стисках палци за Рускините, но не можаха да го отстранят.Дано следващата да успее.
23 Януари 2010 16:51
Този гном Енен пак се появи

Такова определение не бях срещал за нея! Сега ще има доста серизоен сблъсък със сънародничката си Викмайер. И двете са на ти със забранените субстанции, така че темпото ще е непосилно за мнозина.
И отново без изненади, само Кубот продължава, но е заради отказването на Южни. Днеска Карлович ще хвърли кърпата на Рафа, а Иснер може да постигне нещо срещу Мъри - само сервиза му е майката.
За вдругиден още отсега се набива на очи Хюит-Федерер - камон меан!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД