:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 462
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Танкове и войници навлизат в палестински селища

Три атентата за една сутрин в Израел

Петима евреи убити, десетки ранени при нападения вчера
Снимка: Ройтерс
Петима израелци загинаха при три атентата, извършени от палестинци вчера рано сутринта. Говорител на израелското правителство обвини палестинския лидер Ясер Арафат, че е "пряко отговорен" за атентатите.

Палестинец се самовзриви вчера рано сутринта в автобус в северния израелски град Афула, уби един израелец и рани петима души, предаде Ройтерс. Експлозията, в която загина и терористът, стана на централната автобусна гара в северния израелски град в сутрешния час пик. Автобусът пътувал между град Назарет-Илит и Тел Авив. На автогарата в Афула шофьорът, който се усъмнил в него, отворил вратите и извикал: "Слизайте, това е терорист." В този момент атентаторът задействал взривното устройство.

По същото време друг палестинец откри огън срещу ресторант на един от централните булеварди в Тел Авив, уби трима израелци и рани двайсетина. Нападателят бе застрелян от полицията.

Една жена от израелска колония на Западния бряг беше убита вчера сутринта край Витлеем от въоръжени палестинци. Тя пътувала в автомобил заедно със съпруга си.

Десетина танка на израелската армия навлязоха вчера в автономното палестинско селище Ел Хадер близо до град Витлеем на Западния бряг.

Израелски войници нахлуха вчера в селището Дура близо до Хеброн на Западния бряг, убиха един палестински полицай и раниха други двама.

Палестински учител бе ранен при бомбена експлозия близо до училище в арабски квартал в Източен Ерусалим.

Удари откъм морето

Израелски бойни кораби откриха огън в понеделник вечерта срещу сгради на палестинската власт в Газа, а хеликоптери изстреляха ракети срещу здания на палестинското разузнаване в Рамала, близо до сградата, където е кабинетът на Ясер Арафат, съобщи Ройтерс. Той обаче не е пострадал.

Според палестински източници израелска ракета била изстреляна срещу близки до централата на Арафат здания на палестинските сили за сигурност в Газа. Край бреговете на Газа плават десетина израелски бойни кораба. Не се съобщава за жертви.

Над 10 000 поддръжници на ислямисткото движение Хамас преминаха в понеделник вечерта през град Газа и скандираха призиви за отмъщение срещу Израел. "Бригадите Езедин ал-Касем (въоръженото крило на Хамас) ще отмъстят за престъпленията", скандираха демонстрантите. Оратор с качулка на главата обяви, че "Хамас ще насочи ударите си дълбоко в ционистката общност, в Тел Авив, Хайфа и Ерусалим".

16 палестинци бяха убити в понеделник от израелската армия. Между тях имаше 6 деца и лекар, работил за Червения полумесец.
6
390
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
06 Март 2002 06:44
Само едно малко уточнение - лекарят е убит от танк заедно с шофьора в ясно маркирана линейка на Палестинския Червен полумесец, и освен това е негов секретар. Еврейските медии прикриват еврейските зверства, това е ясно, но няма да е вечно. Ще има пак холокост и без Хитлер, а ако някой се съмнява дали ще е справедливо - да се порови в историята на съвременен Израел.
06 Март 2002 15:36
Ано 1 , знаеш ли , че линейката е бира пълна с взрив!
А относно Холокоста- българите като славяни са били предвидени също да бъдат подложени на расово прочистване , след като приключат с евреите и циганите. Надали сапунъг , направен от българи би бил различен от този на нещастниците , попаднали в концлагерите на смъртта.
За това съществува и Израел, така че ако някой се опита да повтори Холокоста , евреите да имат държава , която да ги пази. Европа успя да ги унищожи или създаде за повечето евреи чувството за несигурност за живота им .
А мили ми Ано , къде да живеят те?
06 Март 2002 17:29
До еврейския анус 2 ! На въпроса еврейските кучета да живеят на маика си в путката ако щат.Казано е и ще стане няма да има Израел и Чифути !
06 Март 2002 17:35
6 Израелци срещу 17 палестинци - евреите пак добре си направиха сметката. Ако 6-та са убити от терористи, то как да наречем убийците на 17-те сред които деца и лекари.
Циганите на сапун, турците на кайма, а евреите под душовете (ама под ония специалните).
06 Март 2002 18:51
Anus 2,holokaust ne e imalo.Towa e edna ot naj-golemite izmami na ewrejstwoto zaedno s komunizma i parlamentarnatarnata demokrazia w sywremennia i wid.
Izraelskata dyrvawa beshe syzdadena sys cel da se postroi za treti pyt Solomonowia hram w Jerushaleem./zawetna cel na judaizma i masonite/.
Za da ne har4at ot gotowata para'za postroiawane na infrastrukturata na Izrael,ewreite
nalagat reparacij na germanskata dyrvawa/okolo 100 miliarda DEM/,a za da ne piskat
danykoplatcite im wmeniawat 4uwstwo na wina za izwyrshen /izmislen/ genocid.

Luca Brasi
07 Март 2002 03:12
За интелигентността на Евреите никой никога не е спорил. Истината е, че те живеят най- добре като туморни образувания към всеки жив организъм. Знае се че евреин физически работник няма. Чудно защо всеки евреин все пак не си постави въпроса защо от повече от две хиляди години този народ е гонен, защо всички народи ги мразят. Защо след като Хитлер ги изтрепваше така жестоко сега те повтарят досущ неговите методи. А това, че в България евреите са опазени си има причина, това е че ние сме най -толерантната нация и за това си плащаме жестоко и това, че от нас по тъпи и по- разединени в света няма. Няма страна където Евреите да са живели по спокойно от България и то се обяснява с нашата пословична наивност и простотия. Погледнете само колко последователни сме в простотията си, стигнахме до там да въвеждаме за национален празник холокоста, та ние сме народ без никакво достоинство, не можем да се сравняваме нито с Палестинците нито даже с Авганците, които умират с кураж и с гордо вдигната глава.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД