:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 123
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Близнаков е против компромиси с отбраната

Забавянето на модернизацията на армията ни също може да е пречка за членството в ЕС, затова трябва внимателно да се предприемат някои завои в политиката.

Така военният министър Веселин Близнаков коментира отказа на правителството в четвъртък да даде ход на проекта за закупуване на нови транспортни хеликоптери от консорциума "Еврокоптер". Военният министър тогава бе на среща на военните министри от ЕС във Великобритания.

"На мен ми се струва, че основното притеснение на правителството е доколко ще може да изпълни социалните си ангажименти и затова трябва да се направи много трезва оценка на ресурсите и какво може да си позволи. Но компромиси с отбраната и сигурността на страната не могат да се правят", каза още Близнаков. Той изтъкна, че въпросът за модернизацията на армията се отнася пряко до средата на сигурност у нас.

МО представи своите виждания за изработване на обща управленска програма на правителството, допълни той. МС решил работна група или независима агенция да извърши анализ на конкурсите и по-точно по офсетните програми на отделните проекти за модернизация. "Ако проверката трае повече от един месец, за мен това ще бъде огромна политическа грешка", отсече Близнаков.
3
822
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
15 Октомври 2005 01:52
Забавянето на модернизацията на армията ни СЪЩО може да е пречка за членството в ЕС. А за какво друго ще е пречка, освен за нашите жалки опити да служим като наемници във войната в Ирак. Как това забавяне ще е пречка за членството ни в ЕС, след като има далеч по- важни препятствия, които де факто могат реално да торпилират приемането ни, а те са основно липсата на контрол върху една корупция и криминалност , за която Кобургът се кле че ще премахне. Абе за несвършена работа фирмите по закон плащат неустойки, при нас за несвършена работа, или за тотално окепазяване раздават милиони на едрите риби и апартаменти на дребните. Всичко това от залъка на бедните. Каква демокрация , какъв морал, каква служба на народа, ФАРС и лицемерие, подплатено с тлъсти финансови залъци, за които Доган има наглостта да си признае, наглостта и увереността , че никой нищо не може да му стори.

15 Октомври 2005 02:38
Събитията в Ирак може да катализират "етническия проблем" на България и да го превърнат за голяма изненада на сини, червени и жълти в териториален, досущ като в Косово. Кюрдите очакват да получат автономност с новата конституция. Това е бомба под краката на турското правителство, от което най- много се боят, защото в Турция има повече от 15 милиона кюрди , съсредоточени в югоистчната част и които не са горди да се наричат Турци досущ както нашите не са горди да се наричат българи. Явно е че Турското правителство като най- стар и верен съюзник на Щатите и Англия в региона може и да получи териториална компенсация на запад, която комшиите очакват с нетърпение. От военна гледна точка навлизането в България е по- лесно от това на румънските воиски в Добругджа през 1918 г. и това на турските в Кипър. Ракети няма, Доган е верен, какво още, руснаците са ни врагове, сърбите също. Като си помисля какъв пълкобводец ще е Първанката, лягам си и заспивам щастливо.

15 Октомври 2005 04:33
Иванов прав си. Обаче когато някой каже истина, те си я пресмятат в долари и много бързо я забравят...... За лекето Първан - ти си го казал.....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД