:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
преглед

Властта пробва неуморно въвеждането на извънредно законодателство

Затвор за писане срещу политици, годишен преглед на кола само след платени местни данъци, специални съдилища и конфискации без присъди са само част от лансираните идеи на управляващите
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Некачествени и дори противоконституционни законопроекти тръгват от министерствата, минават през правителството и отиват в парламента, ГЕРБ разполага с машина за гласуване и може да мине всичко.
Управлението на ГЕРБ все по-често опитва да прокара извънредно законодателство. Тенденцията е тревожна, защото се лансират идеи, свързани с ограничаване на човешки права и с правото на собственост, нарушават се правилата на конкуренцията и свободната инициатива.

И предишни управления са имали подобни тежнения, заради които България дори е осъждана в Страсбург. Но ГЕРБ задмина предшествениците си в прокарването на правила, които са отвъд законността,



конституцията и международните документи и договори



Тази власт създава законодателни абсурди най-често под предлог, че се опитва да повишава събираемостта на данъци и дългове, за да пълни хазната. Така се пръкна идеята да се въведе правило в закона, според което техническият преглед за лек автомобил да бъде невъзможен, ако собственикът му има неплатени местни данъци и такси. Нищо, че конституцията и законите ясно са разписали как се определят и прибират данъци. Предвидени са и специални институции за това, дори има възможност за принудително събиране. Но понеже на чиновниците не им се занимава, управниците изведнъж решиха да ползват извънредно законодателство. А така



ще се отнеме правото на хората да ползват своя собственост



Само преди няколко месеца управниците ни искаха и да се забрани пътуването в чужбина за хора, които дължат здравни осигуровки. Пак те лансираха и противоконституционната идея заради неплатени вноски администрацията да отказва услуги.

Все в раздела "извънредност" попадат и законодателните идеи за промени, които дават възможност за двойно скачане на данък сгради и такса смет. Както и въвеждането на т.нар. данък лукс, който на практика ще удари много нелуксозни имоти.

Или да вземем още по-пресен пример. Той се роди само преди няколко дни, когато с промени в Наказателния кодекс правителството фактически предложи въвеждането на своеобразна цензура, прокарвайки



уж безобидни поправки в НК



Мракобесната промяна е формално обвързана с рамково решение на Европейския съвет срещу определени форми и прояви на расизъм и ксенофобия.

В момента до 4 години затвор се предвижда за онзи, който чрез слово, печат, електронни информационни системи или по друг начин проповядва расова, национална или етническа вражда или подбужда към расова дискриминация. Сега кабинетът изненадващо предлага към тези прегрешения да се включат и "всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор".

Като се прочетат конституцията и Законът за защита от дискриминация, се вижда, че вече е опасно да се пише за политическата принадлежност, лично или обществено положение, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние. На практика това означава, че ако вестник публикува нещо критично за управляващите, те могат да се засегнат и да искат съд и наказателна отговорност. Същото се отнася и за хора, които могат да се засегнат на сексуална ориентация, на бедни и богати или на семейни и разведени.

Определено към извънредното законодателство спада и идеята на управляващите за създаване на специализирани съдилища за делата срещу организираната престъпност. Притеснителни са самите аргументи за тяхното създаване. Първо, защото се отделят едни дела - за организирана престъпност и корупция, като по-важни, а други - като



убийствата и изнасилванията стават по-маловажни



Управляващите обясняват, че и сега Софийски градски съд гледа делата срещу хората с имунитет. И това не означавало извънредност. Но в идеята има нещо съвсем различно. Защото СГС е един от 28-те окръжни съдилища без извънредни правомощия или правила. А ГЕРБ замислят друго - създават структура извън естествената подредба на правосъдието в България. Предвижда се тази структура да работи и по правила, различни от действащите в останалите съдилища.

Същото е положението и около новия закон за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност. Той предвижда т.нар. гражданска конфискация, което означава да се отнема имущество, без да е влязла в сила присъда по наказателно дело.

В този дух са и промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които предвидиха възможност за издаването на присъди само по тайни доказателства - например анонимен свидетел плюс доказателства от прилагането на специални разузнавателни средства.

Крайно прозвуча и идеята, възприета като национализация на честните професионални фондове. До това не се стигна, но бе направен опит. Смущаващо бе предупреждението на премиера Бойко Борисов за възможна национализация на електроразпределителните дружества, при положение че са частна собственост. При това във време, когато чуждите инвеститори очевидно са забравили къде се намира България.

Подобен извънреден подход може да се открие и в измененията и допълненията в Закона за опазване на земеделските земи. За много юристи той въвежда недопустимо ограничаване на правото на собственост на българските граждани. Според проекта всички решения за промяна на предназначението на една земеделска земя губят автоматично правна сила, ако в 2-годишен срок от акта за промяна не е поискано издаването на строително разрешение или в 3-годишен срок не е започнало строителство. И никакво значение няма, че много собственици на такива земи са минали през страшна битка с бюрокрацията и са променили статута, като са взели разрешения от кого ли не - община, екоминистерство, здравно министерство, ВиК, енергоразпределение и т.н., и т.н.

Към всичко може да се прибави и парадоксът, че в нашата парламентарна република премиерът обещава от името на парламента приемането на закон, че и дори на цял пакет закони. Така министър-председателят Борисов гарантира, че депутатите от ГЕРБ ще подкрепят постигнатата договореност за пенсионната система. Но защо тогава в конституцията пише, че всеки един от 240-те народни представители гласува самостоятелно и по съвест? В крайна сметка извънредното законодателство никъде в цивилизования свят не е донесло нещо добро. Нито за хората, нито за бизнеса, но и за самите му автори.
57
4012
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
57
 Видими 
05 Ноември 2010 19:50
Моля се, властта да не се умори или компрометира, докато проведе "извънредното" законодателство. Защото то е единственият изход от невъобразимата ни национална катастрофа
05 Ноември 2010 20:10
Да живей, вечно и винаги Герб и чорбаджията МУ. /Ха СЕГА?!/
05 Ноември 2010 20:20
Моля, другарю наблюдаващ, а пък другарчето ми Вила е написало Чорбаджията с малко "ч"...
А сериозно -
Повече - утре.
---------------------------
Блогът на Генек
05 Ноември 2010 20:26
Аз пък - да се отчете ша замола-искам да съ изходя в съответствие с правителствената терминология.
Има вероятност ситуацията да претърпи подобряване.
Агенция "Мъдис" е дигнала рейтинга от "катастрофален" до "много лош".
05 Ноември 2010 21:33
жить стало лучше, жить стало веселее....
05 Ноември 2010 21:38
Ако имаше специален съд сега Галеви щеха да бъдат осъдени поне за неплаштане на данаци....
05 Ноември 2010 21:45
честните професионални фондове
05 Ноември 2010 21:48
Интересно дали г-н Цветанов и неговите недвижими имоти ще попаднат под ударите на такова "извънредно" законодателство?
05 Ноември 2010 22:27
Ако имаше специален съд, сега Галеви щеха да бъдат осъдени поне за неплащане на данъци...

Даваш ли си сметка, Стари Хъше, колко ни липсвате? Ако днес бехте тука, щехме да се оправим по-бързо, мисля си
05 Ноември 2010 22:35

Хе - хе, ами ако са плащали данъци? Тогава кво?
С фанфари и цицорести гърли по площада?
05 Ноември 2010 22:44
Фидосова левитира на един стол.
05 Ноември 2010 23:29
Специализираният съд няма да се занимава с данъци. Така че и там ще трябва да се доказва организирана престъпна група.
-
Не съм запознат с решението по Галеви, но практиката показва, че обвинението се дъни с доказателствата и това е основната причина за плачевните резултати. И няма нищо чудно в това - много по-лесно е да провалиш обвинението в процеса на разследване, отколкото да се занимаваш да корумпираш съда. Има разбира се колкото си искате сплашени и корумпирани съдии, но вместо да правим специализиран съд, просто някой трябва да събере доказателства за тях.
-
Проблемите на наказателното ни правосъдие са проблеми на полицията и прокуратурата. Включително и защото само те могат да решат проблема с корумпираните съдии. Спец съдът е димна завеса, зад която да се скрие точно този проблем. Защото за реално прочистване на МВР и прекъсване на връзките му с мафията трябва много кураж. Биографията на Галевите е добра илюстрация. Не се ловете на кюорфишеци колеги. Животът е твърде кратък и имаме само една страна...
05 Ноември 2010 23:44
Полиция, мафия, финансиране на политически партии, ментално и реално гетоизирани електорални групи - това са основните елементи на властовия модел в България. Пораждат се взаимно, поддържат се. Изборите са панаирджийски масовки, медиите - недоварен слънчоглед за зрителите, съдиите - панаирджийски маймуни...
05 Ноември 2010 23:52
абулафия
06 Ноември 2010 00:40
българия почти вече не е държава, а правна и социална пачавра и юридическа кочина в която всякакви борсуци, взели се насериозно като политици обиждат остатъчния здрав разум в нацията с безпримерната си наглост и простащина! Ноо всяко чудо за три дена - Т Р И, господа не по-малко-корумпирани-от-предишните-престъ пници-ГЕРБАРИ! Защото да знаете, че вола рие и ВИНАГИ НА ГЪРБА МУ ПАДА! На вас като на особено тъпи говеда ще падне много, твърде много!
06 Ноември 2010 01:16
/:/ "... Така се пръкна идеята да се въведе правило в закона, според което техническият преглед за лек автомобил да бъде невъзможен, ако собственикът му има неплатени местни данъци и такси. Нищо, че конституцията и законите ясно са разписали как се определят и прибират данъци. Предвидени са и специални институции за това, дори има възможност за принудително събиране. Но понеже на чиновниците не им се занимава, управниците изведнъж решиха да ползват извънредно законодателство. А така ще се отнеме правото на хората да ползват своя собственост..."
......................................... ......................................... ..................................
Авторе, защо ЧАК сега скачаш?!
Например, от десетилетие и повече е Изискването да НЕ дължиш данъци, за да можеш да си продадеш СОБСТВЕНАТА ти къща- нотариусът НЕ изповядва сделката, ако НЕ представиш удостоверение, че НЕ дължиш данъци! Е, вярно, в този случай( и НЕ само в този!) НЕ "се отнема правото на хората да ползват своя собственост...", а само се "замразява", отлага, блокира РАЗПОРЕЖДАНЕТО с нея, докато си платиш данъците- ама е ТАКА от десетелетие и повече, а НЕ от "герберското" СЕГА!

06 Ноември 2010 01:21
Апропо, ползването на термина и понятието "извънредно законодателство" в този случай е ефектно, но МАНИПУЛАТИВНО- и е ОБИДНО, май, за читателите на в. "Сега"!
06 Ноември 2010 02:16
Парафе, с тез 45 иляди глупости умори и преумори полвин България бе, ади почини си малко, освен мене и доста хора са на мнението на Тоол Боксера.
06 Ноември 2010 02:17
Ха, ха, ха, сухарю Параграф, да ме прощаваш, ама все пак си много патетичен, дори повече отколкото очаквах, да знаеш! Между другото не съм никак щастлив да констатирам това обстоятелство досежно твоя милост! Остани си със здраве и все така вигилантен и по адвокатски сух и жарък!
06 Ноември 2010 02:22
MARGARIT,
TOOLБОКСЕР,
Този форум предоставя изключителната Възмоност за хора, като вас, да НЕ четете постинги на хора, като мен! Просто, идете на който и да е мой постинг и кликнете върху Опцията "Скрий- име" под ника ми! И повече никът ми и постингите ми НЯМА да ви бодът очите, умовете и сърцата!
УСПЕХ!
06 Ноември 2010 02:26
Маргарит, внимавай, все пак Парграфа е една от свешените крави тука в тойзи форум, макар и да потъва все повече и по-царствено във формалната логика на външната обвивка на нещата!!!!! Но нищо повече не може да се очаква от един небезпристрастен адвокат освен локуми от подобен характер! Заради мнение подобно на твоето, изказано от моя скромна милост по отношение на горния преди известно време престоях във фризеро къде 2 седмици и повече! Никак не бе лесно да знаеш! Сполай ти и приятна вечер! И успех във форума!!
06 Ноември 2010 02:31
Параграфе39-ти, ше имаш да вземаш аз да те отрежа и по този начин да пропусна твоите "ценни" приноси във форума - защо наместо това, не вземеш ти да ни отсраниш, нас неудобните, от твоя СЕГА интерфейс, а приятелю? Или ще ми кажеш, че не е същото това, което ти ми предлагаш! Ако е така айде пак

Редактирано от - Tool Боксер на 06/11/2010 г/ 02:34:33

06 Ноември 2010 02:34
КАЗАХ!
06 Ноември 2010 02:39
Голямм праз, че си НЕЩО ти си казал! Брои се САМО ИСТИНАТА, праграфе и никаква изтънчена диалогология няма да ти помогне! И, моля, не се са прави на индианец, ако обичаш или ако се правиш вместо "казах" пиши "хау"! Царствеността, както и авторитетът ти, някак вече излинява, друже! Аз обаче не приемам да бъда бламиран само защото съм "дъ бад месинджъра" в цялата тайзи история! ОК?
06 Ноември 2010 03:41

За толкова години за пръв път в живота си чувам че индианците
(предполага се в Америка) казвали вместо казах -- 'хау'!?
__Am I missing something here?
06 Ноември 2010 04:06
Който не е с нас, е против нас.
06 Ноември 2010 05:05
Звездников, след масовото убийството на индианците, извършено от вас бледоликите и многознайни янки, повярвай ми, още твърде много неща са минали покрай бледоликите ви янкиевски уши освен ХАУ-то, ма това е най-малкото, което е минало покрай тези уши! Така че толкова по етно-фолклорните ти и всякакви други етно-лингвистични затруднения! На вас янките открай време най-ви върви така царствено и аналфабетно, но пък готино ДА НЕ ЗНАЕТЕза каквото и да става въпрос!!!! Това дори и холивууд го едокарало до едно прилично ниво на масов филмов щемпел и легенда, Звездников, неспа?! Така, че въобще не ми дреме какво знаеш или какво не знаеш Звездников!!! ОК?
06 Ноември 2010 07:16
"Апропо, ползването на термина и понятието "извънредно законодателство" в този случай е ефектно, но МАНИПУЛАТИВНО- и е ОБИДНО, май, за читателите на в. "Сега"!"
Обидно е за тебе, оти терминът се отнася към правната теория, с която даже не си и на "Вие". И не позволява да поснеш некоя погрешна и неадекватна матрялна норма. КАЗАХ!
06 Ноември 2010 07:54
Гледайте сега, за някои неща това правителство казва А, но нещата вървят натам, че като кажеш А след това това или друго правителство яе продължат Б, В и т.н. Щом заговори за национализация след известно време и национализации ще започнат. И това не е защото някой си Боко е бил начело или някой друг, ами защото нещата водят до там, че те се налагат.
06 Ноември 2010 08:29
За да няма спор , да се препише и приложи най демократичният закон на най демократичната страна-американският .

http://www.cepaca.bg/?act=content&id=40

Комисията Кушлев и българският закон са типична заблуда , че съществува право , правов ред и законност.
Пък и няма да се налага никаква национализация , балтавене баене и баване , защото нещата в България са в зоната на наказателната конфискация.
06 Ноември 2010 08:57
Проблемите на наказателното ни правосъдие са проблеми на полицията и прокуратурата.

Точно така е.
Абулафия
06 Ноември 2010 09:07
Абе, все се каня да питам, някой да ми обясни, това "хората" и "народът" (както казваха комунистите) едно и също ли е, или има разлика?
06 Ноември 2010 09:11
Малии, докъде ни докараха гадовете! Да трябва и данъците да си плащаш! Ужас! Ха дано, както са се заклатили, да паднат скоро!

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
06 Ноември 2010 09:12
Индианците казват "хау", "моят бял брат", "огнена вода", "Голямата вода". Поне във филмите на Гойко Митич и книгите на Карл Май.
06 Ноември 2010 09:17
Сухар -
06 Ноември 2010 12:07
Прочетох статията и прецених, че одобрявам болшинството от промените, против които автора роптае.
да се въведе правило в закона, според което техническият преглед за лек автомобил да бъде невъзможен, ако собственикът му има неплатени местни данъци и такси.

да се забрани пътуването в чужбина за хора, които дължат здравни осигуровки и противоконституционната идея заради неплатени вноски администрацията да отказва услуги.


Одобрявам. Който иска да е част от обществото - да бъде така добър да си плаща данъците.

идеи за промени, които дават възможност за двойно скачане на данък сгради и такса смет.


Одобрявам. За България данък сгради е по-скоро символичен, а що се отнася до такса смет - всички искат да им е чисто, ама като стане въпрос за плащане - искат някой друг да се заеме.

Определено към извънредното законодателство спада и идеята на управляващите за създаване на специализирани съдилища за делата срещу организираната престъпност.


Одобрявам. Българският съд не се умори да доказва, че работи и ще продължава да работи в полза на организираната престъпност.

Същото е положението и около новия закон за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност. Той предвижда т.нар. гражданска конфискация, което означава да се отнема имущество, без да е влязла в сила присъда по наказателно дело.


Одобрявам. Напълнихме се с митничари, съдии, данъчни и какви ли не още, които работят за 1000 лв. заплата а карат Ферари-та и притежават палати за милиони. Щом не могат да докажат от къде са им парите - да им се конфискува имуществото (важи и за Цветанов).

Относно останалите законодателни промени имам някакви резерви, но посоката в която водят гореизброените ми допада.
06 Ноември 2010 13:10
А ГЕРБ замислят друго - създават структура извън естествената подредба на правосъдието в България. Предвижда се тази структура да работи и по правила, различни от действащите в останалите съдилища.


Мдаа, сегашната "естествена подредба" на правосъдието в България е малко строга, но справедлива и изцяло в защита на обществените правни норми. Видно е от толкова много, ефективно осъдени с оперативно интересни имена, тежко болни мутри, случайно забогатели от бъркане в обществени джебета политици и бюрократи.
Баси , ако си го повторя още стотина пъти , ще взема и да си повярвам.
Интересно, защо тогава ЕС не вижда нищо естествено в нашата съдебна система.
06 Ноември 2010 13:37
Нали Фидосова щяха да я обявяват за планина със закон....
Само приказват.
06 Ноември 2010 17:00
Голямм праз, че си НЕЩО ти си казал! Брои се САМО ИСТИНАТА, праграфе и никаква изтънчена диалогология няма да ти помогне!


Тул Боксер, а и Маргарит,
Параграфа по-горе каза по същество това, че нещата не започват с ГЕРБ. Вие наскачахте срещу него с похвати, които във футбола се наказват със свирене на фалове. Да не би да искате да кажете, че това, което Параграфа е посочил, не е истина?
Аз ще дам още един пример, щом написаното от Параграфа ви е малко.
Съгласно чл. 5 от Закона за стандартизацията стандартите в република България се прилагат доброволно. Съгласно чл. 141 от Закона за движение по пътищата автомобилите в България са с безсрочна регистрация. Но с Наредба І - 45 , издадена от висш чиновник в МВР (дори не от министър) три поредни предишни правителства в България принудиха народа да смени номерата и талоните на милиони авнтомобили. И медиите (с нищожни изключения) мълчаха по въпроса сякаш устите им бяха запушени с тиксо, а ръцете вързани отзад да нямат достъп до клавиатурите.
Радвам се, че на този етап форумът на Сега не ви е подчинен, та все още в него може да се пише сравнително свободно. Инак, като чета постингите ви срещу Параграфа, имам усещането, че на вас би ви харесало да можете да ги триете.

06 Ноември 2010 17:19
Смущаващо бе предупреждението на премиера Бойко Борисов за възможна национализация на електроразпределителните дружества, при положение че са частна собственост.


Уважаеми господин Александров,
според мен много по-смущаващо е, че защитавате частната собственост на всяка цена, независимо дали служи на обществото или вреди на интересите му. Кое според Вас е по-същественото - конституционното положение, че цялата власт произтича от народа и принадлежи на народа (до този момент практически превърнато в нещо формално и неприлагано на практика) или недосегаемостта на частната собственост? Ако народът реши, че частната собственост в определени случаи е вредна за него, нима ще отнемете правото му да подкрепи партия, която би наложила национализация в такива случаи


Редактирано от - Mitev на 06/11/2010 г/ 17:22:49

06 Ноември 2010 17:22
ГЕРБ-ите !? - Лудите умора нямат! Дваж по-луди са тези, които ги избраха. Надежда за България няма!
06 Ноември 2010 17:26
ГЕРБ-ите !? - Лудите умора нямат! Дваж по-луди са тези, които ги избраха. Надежда за България няма!


Дядо Заре,
далеч съм от мисълта, че сегашните управляващи са идеални за България. На този етап обаче не виждам по-добри от тях сред съществуващата политическа конфигурация.
ПП.
Иска ми се да ти напомня, че и Ботев и Левски са били считани от някои хора за луди.

06 Ноември 2010 17:48
Гневено: Сакън! Не закачайте Ботев и Левски! Пигмеите на духа, словото и действията не могат да се отриват с Ботев и Левски! "Моята молитва" и "Символ верую" ако имате куража да прочетете и "пипето" да ги проумеете, ще разберете защо казвам: Ръцете долу от Ботев и Левски ***

Редактирано от - sybil на 06/11/2010 г/ 20:03:12

06 Ноември 2010 17:58
Гневено: Сакън! Не закачайте Ботев и Левски! Пигмеите на духа, словото и действията не могат да се отриват с Ботев и Левски! "Моята молитва" и "Символ верую" ако имате куража да прочетете и "пипето" да ги проумеете, ще разберете защо казвам: Ръцете долу от Ботев и Левски, нещастници!


Дядо Заре, гневния,
Ботев ми е любим поет!
А ти твърде лесно лепиш епитети на хора, които не познаваш, щастливецо! (да ме прости Алеко Константинов).
Въпрос на възпитание.

ПП.
Аз само посочих една истина. А ти не обърна внимание на първата част на постинга ми, а скочи като ужилен в защита на честта на Ботев и Левски. От кого я защитаваш, какво знаеш за него, за този, когото атакуваш, приятелю гневен?

Редактирано от - Mitev на 06/11/2010 г/ 18:00:58

06 Ноември 2010 18:00
Дедото е прав, Митев. Земи се изтрий, че срамота. Намерил с кого да сравнява.



ПП - Атака може да си го позволяват, ма там проблемът е медицински.

Редактирано от - Simplified Solutions на 06/11/2010 г/ 18:04:29

06 Ноември 2010 18:12
Дедото е прав, Митев. Земи се изтрий, че срамота. Намерил с кого да сравнява.


Симплифайд солушънс,
научете се да четете това, което е написано. Защото в него няма написано сравнение между сегашното правителство и Ботев и Левски, а само напомняне, че българи са се намирали дори тях да нарекат луди. А сегашните са далеч от представата ми за идеал. Посочвал съм много пъти, че съм марксист по убеждение и Ботев ми е несравнимо по-скъп от сегашните с неговото изповядване на единний светъл комунизъм...

06 Ноември 2010 19:05
Поддържането или отричането на едно правителство НЕ може да е плод на симпатии, а на здрава логиката, на резултати, най- вече икономически и политически. Пресата ни засипва с информация за безобразия, виновни няма. От управляващите се иска висок морал, а ние проявяваме пословична търпимост към всички финансови престъпници, нарекли кражбите си " конфликт на интереси" И не е важно кой съобщава фактите, важно е те да са доказани. Как един Плевналиев е натрупал милиони в една бедна България, с ум ли, с доказан професионализъм ли, с производство и технологии ли, или все по общата схема на НЕНАКАЗАНИТЕ ДАЛАВЕРИ. Как един Цветанов е " спастрил" такива пари, когато на най- изявените представители на интелигенцията се подхвърлят пари като на просяци. Един професор у нас е платен колкото един войник, и тези парадокси са на всяка крачка.
06 Ноември 2010 19:38
***

Редактирано от - sybil на 06/11/2010 г/ 20:00:58

06 Ноември 2010 19:39
А ако някой наивно е очаквал че с избирането на Б.Б. за премиер през м.г. може да ни случи нещо хубаво като на държава и на хора, то сега трябва да констатира , че жестоко се е лъгал!
06 Ноември 2010 20:11
*** Ей, пак избързах
***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>

Редактирано от - Бармалей на 06/11/2010 г/ 20:13:52

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД