:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 422
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Обама заплаши Пхенян с изолация

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Преди няколко дни медиите в КНДР разпространиха снимка на лидера Ким Чен Ир (в центъра) и неговия син и наследник за властта Ким Чен Ун (втория вляво) по време на оглед на строеж в провинция Чаган.
Президентът на САЩ Барак Обама призова Северна Корея да спре разработването на ядрено оръжие, иначе ще изпадне в още по-голяма изолация, предаде АФП. Той изтъкна също, че при необходимост САЩ винаги ще дойдат на помощ на Южна Корея, а съюзът между Вашингтон и Сеул никога не е бил толкова здрав.

Американският президент Барак Обама предупреди, че КНДР трябва да демонстрира "сериозност на намеренията си" преди подновяването на шестстранните ядрени преговори. "Дойде време да се възобновят преговорите, но ние очакваме сериозно предложение от страна на КНДР. Не искаме да се повтори предишния сценарий и да стигнем до същия резултат", добави Обама.

Преговорите включват двете Кореи, САЩ, Япония, Китай, Русия, а целта им е КНДР да се откаже от ядрената си програма срещу значителна енергийна помощ. Диалогът започна през 2003 г. и КНДР прие да замрази ядрената си програма и да демонтира реактора в Йонбьон. После обаче тя не се разбра със САЩ за проверка на програмите, а Япония и Южна Корея отказаха да дадат гориво на Пхенян за електроцентралите й. През март 2009 г. КНДР извърши пореден тест на ядрено оръжие. През октомври САЩ я предупредиха да не извършва нов ядрен опит.
9
1521
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
11 Ноември 2010 21:11
Защо Обамич се прави на шут?
11 Ноември 2010 21:40
***

1.9. Изрично се забраняват мнения с етническа омраза и нетолерантност.
Бел. на модератора: И не помествайте мнения изцяло с големи букви.


Редактирано от - sybil на 12/11/2010 г/ 00:39:12

12 Ноември 2010 10:45
ЗИП
Защо Обамич се прави на шут?

Не се прави.
Всяка изолация на режима в Пхенян го прави още по-силен.
12 Ноември 2010 10:53
Бе то Северна Кореяе Е в изолация и ембарго от 60г. Обама какви ги разправа?
Ако требе да сме обективни Северная Корея въпреки ембаргото и изолацията са 100г. по напред от "демократична" България, членката на ЕС.
Северна Корея са много по-напред в науката, имат си ядрена програма, ядрено оръжие, тежка индустрия(машиностроене), химическа, текстилна промишленост и високи технологии. Единствено в което сме по напред от сев. корейците са комуникациите.
12 Ноември 2010 10:59
Kotka, а рЪнЪ и люкарства имат ли? А гориво имат ли? Или ядреното оръжие замества всичко това?
12 Ноември 2010 11:17
Е те са си в изолация от 60 години, куче с кокал плаши.
На режима именно изолацията му идва дюшеш.
12 Ноември 2010 12:22
Evasion, вместо да питаш мен да беше се поразровил малко, почел и помислил.

Според Уикито , икономиката на С.Корея е фокусирана върху тежката индустрия и земеделието. 2. Населението на С.Корея има положителен естествен прираст, за разлика от нас.
Гладни толко не са останали, както пишат в "демократичните вестници". Заетите в селското стопанство -са 44 % от населението.
Имали са кризи и глад от засушавания, наводнения и при рападането на системата, но то все едно ние в Източна Европа ги нямахме тогава, че и сега.
Образованието в Северна Корея е на много високо ниво. Нивото на грамотност сред населението е 99% - едно от най-високите в света

Макар и да възпрепятстват каквото и да било по-значително развитие, изолацията и планираното производство са причината БВП на Северна Корея да продължава да расте (макар и с малки темпове — под 4%) въпреки световната икономическа криза.[55]


Страната е богата на полезни изкопаеми. Най-важни за индустрията са въглища, олово, волфрам, цинк, уран, графит, магнезит, желязна руда, мед, злато, сол, и в по-малки количества други ценни ресурси (като сребро). Находища на нефт до момента не са открити, но геоложки проучвания предполагат наличие на малки залежи в Корейския залив и северните гранични райони около реките Ялу и Туманган.[38]
[/quote]
12 Ноември 2010 12:36
Заетите в селското стопанство -са 44 % от населението.

Повече няма какво да обсъждам степента на развитие на С. Корея. Само ще отбележа, че дори при такъв висок % на заети в селското стопанство, кимчетата продължават да изнудват света за кораби с ориз. Щото глад, бате!
12 Ноември 2010 17:00
Обама плаши? Кого плашиш, бе, Обама - след година и половина ще пишеш мемоари.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД