:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Маскирани атакуваха заведение на магистрала "Тракия"

Въоръжени бандити ограбиха 180 000 лева

Трима са арестувани, човекът с плячката изпуснат
4-ма маскирани въоръжени мъже извършиха грабеж на 180 000 лв. от бизнесдама в заведението "Хепи бар" на автомагистрала "Тракия" около 21.20 ч в понеделник. Полицията е успяла да задържи трима от грабителите, четвъртият обаче е успял да избяга заедно с парите. От полицията не казват подробности за самоличността му в интерес на издирването и следствието.

Към 21 ч. в крайпътното заведение влезли за вечеря група от 15 българи, пътуващи за Турция. Пътниците тръгнали в 18.30 ч. от столицата с редовен автобус на фирма "Етап Адрес". Една от пътничките - Надежда Петрова Торманова, седяла на маса близо до бара. Тя носела в дамската си чанта 1000 долара, 4000 лв. и 700 евро, а в друга чанта още 80 000 долара. Парите били на софийската фирма "ВИТ 94" ООД. Тороманова е служителка на тази фирма, а валутата била предназначена за плащане на митата за внос на стока от Турция.

Жената седяла на една маса заедно с Харияна Руджери Хаюрдун Артинова и Стефан Колев.

По-малко от половин час след като автобусът спрял пред "Хепи", в заведението нахлули 2-ма маскирани и въоръжени мъже. На лицата си те имали черни текстилни маски с отвори за очите и устата и носели автомати "Калашников" и пушка помпа. Мъжете били високи около 175 см, облечени в тъмни дрехи. На входа на бара те изкрещели: "Всички на пода." Посетителите се подчинили. Един от въоръжените мъже тръгнал към Надежда Торманова. Другият останал да пази на вратата. Тороманова се опитала да се скрие под масата. Мъжът отнел чантите й с парите. Двамата бързо излезли от заведението.

Охранителят на "Хепи" от фирма "Дайкс" Веселин Андреев веднага след обира сигнализирал по радиостанцията си пловдивската полиция. Той забелязал, че бандитите са четирима и отпрашили с "Фолксваген Голф" с пловдивска регистрация. Пазачите и РДВР-Пловдив имали договореност да ползват радиостанции на една и съща честота.

От РДВР съобщили за грабежа на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, който пристигнал на местопрестъплението. Генералът бил разпоредил границите на страната да бъдат блокирани, за да не успеят грабителите да се изнесат в чужбина. За участие в акцията са били мобилизирани всички дежурни полицаи от регионалните дирекции в Пловдив, Пазарджик, Смолян и Хасково, както и силите на жандермерията. Автомобилът с трима от грабителите е засечен на пловдивския бул. "Васил Априлов" и те са арестувани.

В следствения арест в Пловдив са задържани 38-годишният Божидар Атанасов от жилищен район "Тракия", осъждан за други кражби и грабежи, 31-годишният пловдивчанин Александър Александров, извършител на множество кражби, и 31-годишният Емил Кузев-Кузито от Карлово. Той е бил обявен за общодържавно издирване, тъй като миналия месец е стрелял по къщата на зам.-началника на РУП-Карлово. РДВР-Пловдив продължава следствените действия по издирването на 4-ия грабител.

От колата на нападателите са иззети автомат и пушка-помпа, инструменти за разбиване на брави, а най-интересното за полицаите - и апаратура за неутрализиране на кучета.

Работи се по версия, че нападателите са имали предварителна информация какви суми ще носи Тороманова.
4308
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД