:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 324
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

30 на сто от ТЕЦ-овете минават на екобрикети?

Екоминистерството обмисля стратегия 30% от ТЕЦ-овете в страната да преминат на алтернативно гориво от екобрикети, съобщи в Твърдица екоминистър Долорес Арсенова. Предвижда се и помощите за отопление на социално слаби да са под формата на екобрикети.

"Вече съм разпоредила проверка за случая в землището на с. Момино, където роми са изровили радиоактивни пластмасови тръби и са ги продали на търгуващи с отпадъчни материали пловдивчани. Очаквам Министерството на икономиката да въведе допълнителни ограничения при лицензирането на изкупвателните организации", каза Арсенова по-рано в Стара Загора.

"Не сме си и помисляли да ограничаваме информацията", каза тя в отговор на обвиненията, че РИОСВ-Кърджали укривала данни за замърсяването в региона.

До 2007 г. трябва да приключи разчистването и рекултивирането на нерегламентираните сметища, обяви още Арсенова. Според готвен проект 80% от глобите за зарязани отпадъци ще отиват в специална екосметка, която ще се разходва от общините.

$ 54 млн. до септември м. г. е струвало заличаването на последиците от уранодобива. Още 9 млрд. евро са нужни на България да се приведе в еконормите на ЕС, обяви Арсенова.
788
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД