:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 401
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нов български трамвай тръгва из София през юни

Снимка: Николай Дойчинов
Нов български трамвай може да тръгне из София в края на юни. "Трябва само да минат всички допълнителни полеви изпитания и прототипът да бъде регистриран", обяви Христоско Вретенаров, изпълнителен директор на фирмата производител "Трамкар". Прототипът бе представен вчера на кмета Стефан Софиянски. Той ще може да се движи по линиите 20, 21 и 22.

300 000 лв. струва новият трамвай, който всъщност е изграден върху старо шаси, обясни Вретенаров. Ново е електрооборудването TV PROGRESS, което ще снижи разхода на електричество с 30-35%. Ватманът ще има ергономичен стол и дисплей, показващ бордовата информация. Каросерията е внос от Турция, а цялостният дизайн е на българска фирма. Според Вретенаров "Трамкар" може да модернизира по 1 трамвай месечно. В момента имало около 30-40 мотриси, подходящи за целта.

В края на годината вероятно ще се проведе конкурсът за модернизация на трамвайния транспорт - след получаване на заема от ЕБВР, каза кметът Софиянски. "Надяваме се "Трамкар" да стане подизпълнител", допълни той.
1457
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД