:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Демоните на прехода надничат от цилиндъра на Чичо Сам

България може само да спечели от разкриването на поверителната информация на Държавния департамент на САЩ
------
В България всичко се знае, но не всичко може да се каже публично. Героите на прехода ("новите български демони" - Юрген Рот) се надсмиват демонично над своите жертви, защото за 20 години създадоха държава на страха и мълчанието. Никой не смее да ги назове - дори държавният глава Георги Първанов, който през първия си мандат отправяше публично въпроса "Кои са босовете на огранизираната престъпност?", а през втория си мандат твърдеше, че всички ги знаят, не им каза имената.

Схемата е гениално проста. Авторите на грабежа са недосегаеми под протекцията на властта, защото не са осъждани. Който ги нарече престъпници, рискува сам да бъде осъден за клевета. Обществото се върти безпомощно в омагьосан кръг. То се надяваше да го разкъса чрез влизането на страната в ЕС, но се разочарова, защото в редовните доклади на Еврокомисията се сочат само проблемите, които и без това са широко известни, но се мълчи за имената. Дори най-острите оценки на Брюксел стигат единствено до извода, че има престъпност, но престъпници липсват. Защото съдът не ги е осъдил. Евросъюзът попадна в същия омагьосан кръг и вече не вижда края на своята процедура за наблюдение над България.

Единственият начин българското общество да се издърпа за косите като барон Мюнхаузен е да прибегне към извънсъдебно осветяване на престъпниците, но без да нарушава законите си. Как да стане това?"Смелостта е заразителна",пише на заглавната страница на сайта Уикилийкс. Изтичането през него на секретни документи от Държавния департамент на САЩ би могло да изобличи безнаказано най-срамните тайни на България, които досега са пошепвани между доверени лица от разузнаването. Ако бъдат осветени пред целия свят, публичният натиск над тях би станал възможен и в България. Няма съмнение, че демоните на прехода, които овладяха богатствата и властта в държавата, са били важен обект на разузнавателните проучвания. Това личи и от миналогодишната инструкция на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, огласена от Уикилийкс. Също така е разбираемо, че секретността е давала възможност на дипломатите свободно да ги наричат с имената им (и с прякорите). Вероятно с имената си присъстват в шифрограмите и техните български информатори, които няма как да са били случайни лица, щом американското посолство ги е търсило за контакт.

Ако се потвърди обещанието да бъдат огласени близо 1100 документа от посолството на САЩ в София, покриващи периода от Тодор Живков до правителството на неговия телохранител, ще имаме рентгенова снимка на България, каквато родните спецслужби едва ли биха се осмелили да направят. А и да бяха направили, вероятно биха я унищожили при преминаването й от едни ръце в други. През лятото на 2007 г. президентът Първанов се тюхкаше пред журналисти в Евксиноград, че когато поискал от спецслужбите материали за босовете на организираната престъпност в България, получил по една-две странички за лицата, "известни на всички". С други думи: следите на мафията са заметени. Може би успокоението от този факт му даде смелост да продължи да настоява за отваряне на досиетата на прехода и за ревизия на случилото се през последните 20 години. Дали ще запази същата настойчивост, ако започнат да се появяват документи, в които няма как да отсъства и неговото име, защото през половината от този период е бил начело на държавата? На 8 декември в. "Монд" даде първия знак, че това е възможно. За целта обаче шифрограмите от България трябва да излязат в пълния си вид и без заличаване на имената, но това не е сигурно.

Редно ли е да чакаме от чужденци да разплетат за своя сметка нашите проблеми? Осветяването на дипломатическите тайни ще струва скъпо както на американската и световната дипломация, така и на основателя на Уикилийкс Джулиън Асандж и неговите помощници. Но след като живеем в свят на глобализирана информация, имаме право като всички останали да ползваме неговите услуги. С нова сила пламва големият дебатна кого принадлежи информациятаи какво обществото има право да знае. Може би е любопитно да се напомни, че в началото на 90-те години, когато светът се радваше на краха на блоковото деление и когато интернет беше в зародиш, властите в Европа и Америка бяха склонни да признаят, че не са господари на информацията. През 1993 г. Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, която е междуправителствена организация и в която САЩ участват като наблюдател, прие "Резолюция 1003 относно етиката на журналистиката". В нея се казва: "Държавните власти не бива да смятат, че са собственици на информацията", и се добавя, че "нито редакторите, нито собствениците на медии, нито журналистите трябва да смятат, че информацията им принадлежи". Според ПАСЕ "информационните организации трябва да третират информацията не като стока, а като основно право на гражданите". Подобни изводи излизат от традиционните разбирания на властите и медиите и затова обяснимо са пратени в забрава.

Правителствата използват информацията като инструмент на управлението и са заинтересовани обществото да не разполага с нея, за да няма равностоен инструмент за обратен натиск. Затова течовете през Уикилийкс се посрещат с такава единодушна враждебност от правителства, които иначе не са особено солидарни помежду си. Медиите пък са склонни да третират информацията като стока, за да им върви бизнесът с информационни продукти, докато с човешки права търговия не става. Независимо обаче дали признават правата на обществото над информацията, която произтича от него и в крайна сметка е предназначена за него, властите и медиите се изправят пред нова реалност в информационната ера, която ще ги застави да променят поведението си.

Може би изтичането на важна за България поверителна информация ще бъде щастлива случайност, но превръщането на интернет във виртуално подобие на мрежовото общество не е случайност. Той е световното огледало, с което властите ще трябва все повече да се съобразяват, когато крият нещо зад гърба си, защото ще знаят, че отражението му може да ги издаде.
 Светослав Терзиев
102
6560
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
102
 Видими 
10 Декември 2010 19:36
"Еманципирането" ни от САЩ е неизбажно. Трябва обаче да стане много внимателно, може би за 10-20 години
10 Декември 2010 19:52
Ако се потвърди обещанието да бъдат огласени близо 1100 документа от посолството на САЩ в София, покриващи периода от Тодор Живков до правителството на неговия телохранител, ще имаме рентгенова снимка на България,

А дано! Какви ли л....а ще искочат? Дали и тогава(ако бъдат огласени)българите ще останат все така овчедушни или ще има линчуване на представетели на„елита“? Бих се радвал за този народ, ако се събуди. Не заслужава тази участ!
10 Декември 2010 19:58
И какво ще стане като обявят името на г-н Х?
Г-н Х ще си го премести.
10 Декември 2010 20:01
Днес Терзиев ми харесва (когато не размахва в захлас, борбено/разгорещено меч срещу ББ и ГЕРБ, анализът му добива по-обективен характер) - !


Относно основната му теза (че някой друг трябва да измъкне горещите кестени от огъня), да го кажем с думите на Айше: "А дано, ама надали !". Ако ние сами не изкараме на светло сивите кардинали и мафиотските босове (като хлeбарки от дупките им), за да се взривят като вампирите при изгрев слънце, спукана ни е работата, като нация и държава ! "Помогни си сам, за да ти помогне Господ". Иначе няма да стане.

Редактирано от - Mars Attack на 10/12/2010 г/ 20:04:27

10 Декември 2010 20:03
"Ние нямаме интерес да изречем истината на глас макар, че всички я знаят"думи на византийския император А.Багренородний.Стара тактика на разузнаванията на големите държави е изучаването на криминално проявени политици, бизнесмени и прочие и издигането им след това за лидери на нацията.На тях се дава индулгенция да крадат колкото могат безнаказано, а когато не слушат ги "осветяват".Иператор Веспасиан е прилагал тази тактика и в римската империя.Крадящите управители на провинции в империята той наричал "гъбите ми", които след като набъбвали ги откъсвал.Изводът от Уклиикс е един и то категоричен7Светът е в ръцете на престъпници и не си въобразявайте, че нещо ще се промени по мирен начин.Западните телевизии излъчиха нападението на колата на принц Чарлз и Камила с камъни от разгневени студенти.Там надничаха два свята:единият обзет от панически страх, а другия от дива ярост от несправедливостта.

tode3n
10 Декември 2010 20:04
Еманципирането /!/ , следва да започне като Политическа реформа и Мрежа от секторни реформи . Къде ще му е краят във времето , само Бог знае . На нас остава да сетим , че системата на общия ни живот обективно се нуждае от дълбока Реформация , за която са нужни смели Политици-реформатори . Днес ги нямаме и в това е , "дребният" ни Проблем ...

Редактирано от - beagle на 10/12/2010 г/ 20:14:10

10 Декември 2010 20:08
"Политици-реформатори ..."


beagle,


И да се родят такива - случайно, системата ги изяжда, точно както женската богомолка - мъжката, след като я оноди (т.е., изпълнила си е размножителната функция). Няма светлина в тунела, кученце, поне в тоя живот и на тази планета (Земята, не Марс ! )
10 Декември 2010 20:12
Марсиане мили ,
Толкова сме грешни , че за времето и за нас самите , не отварям дума ...

Редактирано от - beagle на 10/12/2010 г/ 20:16:34

10 Декември 2010 20:15
Няма съмнение, че демоните на прехода, които овладяха богатствата и властта в държавата, са били важен обект на разузнавателните проучвания.

За повече яснота бих внесъл следната поправка:
Няма съмнение, че демоните на прехода, които овладяха богатствата и властта в държавата, са били важен субект на разузнавателните операции на нашите приятели и съюзници.
10 Декември 2010 20:19
В най-добрия случай ще изскочат само половината от бандюгите-русофилите.А америкофилските бандюги , като неосветени, ще бъдат плейметки-девственици!А СЕГА всичките са такива?!
10 Декември 2010 20:25
Бийгъл-чо,


Можеш да ми вЕрваш: марсианците и кучетата НЯМАМЕ ВИНА за третата национална катастрофа, разиграваща се на територията, наречена България, от 21 г. насам. Други са демоните, която са я обсебили/впили са се в нея и й глозгат до кокъл снагата, но е май е време да се изнесат на светло имената им, та белким съберем сили и воля със сопи да им счупим кратуните. Ей как британските студенти насметоха вчера оня вакъл грозник и жена му ("Шрек и Фиона" ), защо у нас да не може ? Когато ножът опре до кокъла, няма друг начин.

Редактирано от - Mars Attack на 10/12/2010 г/ 20:26:49

10 Декември 2010 20:27
Там надничаха два свята:единият обзет от панически страх, а другия от дива ярост от несправедливостта.

Е когато това се случи и в България, ще означава , че нещата ще се оправят!
10 Декември 2010 20:28
Демоните на прехода не са само български граждани, дори напротив те са по-скоро слугите на чуждите срещу нищожна комисионна.
10 Декември 2010 20:30
"Демоните на прехода надничат от цилиндъра на Чичо Сам"

Глупости на звезди и ивици - истината е, че демоните на прехода надничат ЗАРАДИ цилиндъра на Чичо Сам и......кооолиция!
10 Декември 2010 20:31
Ах, дошло е време да се изреве "Царят е гол!". Но, ако може, някой друг да го направи, а, Славчо?
10 Декември 2010 20:40
"ако може, някой друг да го направи, а, Славчо ?"


Ами човекът семейство храни (като повечето от нас), та трудно се рита срещу ръжен. Обикновенно грабват сопите хората, докарани до крайност и нямащи какво повече да губят, освен "оковите си". Тогава избухват революциите, но не "кадифените", а ония, дето после изяждат децата си ...
10 Декември 2010 20:41
Че какво толкова ще излезе от донесенията американското посолство? Само конгратулации! за добре свършена работа. Пример: Нашият човек ХХХ (тук трябва да е истинското му име или оперативен псевдоним) успещно приватизира предприятието Y, след което го доведе до фалит, което съответсва на нашите интереси. Друг пример: Близки хора на нашия човек ХХХ (...) премахнаха лицето Y, което искаше да се намеси в еди-кой си канал за пренос на дрога и да застраши интересите ни. Друг пример: От перото за специални разходи изплатихме сумата YYY на депутата ХХХ (...) като възнаграждение за прокарване на особено полезен за нас закон в тукашното Народно събрание.
Авторът е твърде наивен, ако си въобразява нещо различно.

Редактирано от - водопроводчик на 10/12/2010 г/ 20:43:26

10 Декември 2010 20:46
Водни,


Абе ти откъде ги знаеш всички тия подробности ?
10 Декември 2010 22:06
Героите на прехода ("новите български демони" - Юрген Рот) се надсмиват демонично над своите жертви, защото за 20 години създадоха държава на страха и мълчанието.
И на демокрацията, както признават и САЩ и страните от ЕС и други държави. По друг начин казано, един от вариантите на демокрацията е държавата на страха и мълчанието, но всички си представяха че демокрацията е едва ли не самия рай. Не е така - има различни демокрации, но общото е, че в бедна държава от типа на България не може да има демокрация каквато има в богатите държави като Франция, Финландия, Швеция или Германия например.
10 Декември 2010 22:28
Еманципирането /!/ ни... обективно се нуждае от дълбока Реформация, за която са нужни смели Политици-реформатори. Днес ги нямаме и в това е, "дребният" ни Проблем...

Според мен, грешиш, Бийгъл. Моята - подчертавам, моята, личната ми - оценка е, че е дошло време да ни позволят да оцелеем. Холокостът спрямо нас отиде твърде далеч. САЩ гледаха на България като най-"твърдия" съюзник на Русия и я удариха с пълна сила.

Редактирано от - claudius caesar august на 11/12/2010 г/ 09:55:23

10 Декември 2010 22:30
хайде чичо сам, хайде чичо ленин, хайде всички чиовци да дадат мат'ряла инфо па да го анализираме, доре, че има Хора като пича от Уикилиикс та да да дадат на средно-нормалните да помислят върху управлениети и преките последствия в/у битието...
Асанндж поклон, слава Богу има още такива хора колкото и да ги очернят и колкото и да казват, че е контролирано изтичане на информациия..
стига вече демагоги, майнд и бърд конртол
фук ауторити както се казва, !
10 Декември 2010 22:39
Няма държава от поне първите 100, чиито управляващи от първия ешалон да не са подставени, купени или сами доброволно да прислужват на шайката световни Лихвари!

...Правителствата използват информацията като инструмент на управлението и са заинтересовани обществото да не разполага с нея, за да няма равностоен инструмент за обратен натиск. Затова течовете през Уикилийкс се посрещат с такава единодушна враждебност от правителства, ...

Правителствата са се превърнали не в слуги на народите си, а в прислуга на самозвани, уж Бого-помазани претенденти за световно господство. И колкото и малка и незначителна от към площ, население и още по-малко, икономика да е България, тя също не е оставена на самотек и на самоопределение.

Гнусната банда крадци, мошеници, пладнешки разбойници и убийци на народа си са повече от известни на новите "братя" - но те нямат никакъв интерес да им сложат намордници, пък за възпоменателни плочи на местата на екзекуциите им - съвсем не...

...Защото именно тези са Прислугата им, слугите на Империята на Злото!
10 Декември 2010 23:28
Гнусната банда крадци, мошеници, пладнешки разбойници и убийци на народа си са повече от известни на новите "братя"...
Защото именно тези са Прислугата им, слугите на Империята на Злото!

Eisblock
10 Декември 2010 23:44
никой не може да задържи вода в шепи
рано или късно тя изтича
чистата вода ше измие мръсната
живата вода ше освети мъртвата
10 Декември 2010 23:58
в бедна държава от типа на България не може да има демокрация каквато има в богатите държави като Франция, Финландия, Швеция или Германия например

Abaddon, ние нямаме проблем с демокрацията. Историческото ни нещастие е, че сме фор-пост. Кратки периоди на независимост, сменяни от дълги борби между империи, една от друга по-лоши
11 Декември 2010 00:35
Пролет моя, моя бяла пролет,
още неживяна, непразнувана,
само в зрачни сънища сънувана,
как минуваш ниско над тополите,
но не спираш тука своя полет.
Пролет моя, моя бяла пролет –
знам, ще дойдеш с дъжд и урагани,
бурна страшно, огненометежна
да възвърнеш хиляди надежди
и измиеш кървавите рани.
Как ще пеят птиците в житата!
Весели ще плуват във простора...
Ще се радват на труда си хората
и ще се обичат като братя.
Пролет моя, моя бяла пролет...
Нека видя първия ти полет,
дал живот на мъртвите площади,
нека видя само твойто слънце
и – умра на твойте барикади!
11 Декември 2010 01:50
демоните на прехода, които овладяха богатствата и властта в държавата

Браво, г-н Терзиев, това е една от важните теми за българското общество!
Естествено, че течовете през Уикилийкс се посрещат с единодушна враждебност от правителствата, защото голяма част от правителствата работят главно по свои сметки в швейцарски банки и срещу собствените си народи.
Верно е, че страхливите и продажни медии са склонни да третират информацията като стока.
А иначе живеем в преходен период на информационната ера, която реално ще застави и политици, и медии да се реформират.
11 Декември 2010 02:51
Демоните са посочвани поименно точно в този вестник. Не е нужно някой да ни ги показва от Америка.
11 Декември 2010 04:20
И Цветелина Бориславова - опозиция на Бойко Борисов

Натиснете тук
11 Декември 2010 05:44
Авторът започна така напористо, че почти бях убеден, че ще ни уведоми личко за кръстниците на прехода и ще каже на глас онова, което всички уж знаят.
нейсе, писано е било да научим истината от публикуваните документи на американската дипломация.
Предупреждавах ви от началото да запазите търпението си за данните, касаещи България, а вие се смяхте и радвахте как се била изложила американската дипломация. Нека сега да видим как сме се изложили ние, българите.
Аз съм готов да се обзаложа, че на всяка градска тоалетна да разлепят документите, касаещи България и имената на кръстниците, никой вестник няма да се осмели да ги публикува.
11 Декември 2010 08:31
Светослав Терзиев !
Още малко по-остричко и щеше да е трепач
11 Декември 2010 08:45
Статията -
Истината ще те направи свободен...
Имената ги знаем. Или за доста от тях се досещаме.
Документите само ще потвърдят онова, което хората говорят.
Нежеланието на всякаквите власти /от американските до нашите/ се опира на усещането им, че хората съвсем няма да им вярват вече.
Не, че сега им вярват - но няма доказателства.
Макар че и с доказателства, и без тях - все тая. Историята не спира. Само учи, че никой не се учи от историята.
Що се отнася до страха да се казват истините...Има го - вижте кои вестници днес са извели челен материал за орязването на спешната помощ и кои занимават публиката с друго.
Но има и хора, които говорят открито, с имена, с ясно мнение. И не са малко.
Знаете ли къде ще намерите подобни? Най-вече в блоговете. Които постепенно иззеха функциите на кухнята от социализма - място за приказки "между нас".
----------------------------------------- ---
Блогът на Генек

11 Декември 2010 09:09
Статията не е лоша, но не можах да разбера защо когато упреква държавните ни мъже, че не смеят да назоват престъпниците, авторът пропуска да назове двамината най-видни борци срещу престъпността - другарите Борисов и Цветанов, особено последния - любимец на САЩ, на ЦРУ, на ДЕА и лично на посланик Уорлик ?
А пак, по стар свой навик, гледа мимоходом да плювне по президента
11 Декември 2010 09:18
Да ама не!Така казват някои по трезвомислещи, които си мислят, че нищо от това няма да излезне.Защо?Ами защото, досега през цялото си съществуване една развита европейска държава като Италия все още носи клеймото на мафиотска държава, която се мъчи да го изтрие с гръмки процеси.Да не забравяме обаче, че в края на Втората световна война, съюзниците при освобождението на Италия от Хитлер, чрез мафиота Лъки Лучано са прибегнали по съдействието на мафията.А сега де!От друга страна фашиста Мусолини с методите на инквизицията не е успял, да унищожи мафията.Какъв е извода?Че мафията с досегашните демократични закони и методи никога няма да бъде унищожена.Колкото и странно да звучи, тези закони и методи са използвани умело в нейна защита.Така е било не само в Италия.Само временни успехи.Тогава как?Не знам и аз, да кажат политическите личности, сиреч най, най-умните и достойните.
11 Декември 2010 09:43
Уикилийкс извади духа на прозрачността от много мътна бутилка и могъщи сили в Америка, които виреят потайно, се опитват отчаяно да натикат духа обратно.
Натиснете тук
11 Декември 2010 09:53
Калки:
...Борисов и Цветанов, особено последния - любимец на САЩ, на ЦРУ, на ДЕА и лично на посланик Уорлик ?

--------Цветанов, който не е изчистил името си от подозрения в корупция и отказа да обясни източника на своите доходи, е наистина любимец на Уолрик. Това е скандално! Това значи че Уолрик кадрува на ниво вицепремиер! Какво става тогава с ''българската демокрация''???
11 Декември 2010 10:19
за статията
Има си и получател. За разлика от преди година и половина.
11 Декември 2010 10:51
Научавам , че Атанас Чобанов иска да отиграе старт на Булгаристан Уикиликс . Страхувам се , да не пренесе гангстерската война в собствено Политиката . Иначе , Обществото трябва да знае забогателите във Властта ...
11 Декември 2010 10:52
на автора да не е обещано нещо от абвгоце
11 Декември 2010 10:58
gosso мили ,
Ако нямаш в против , расшири си "изложението" ...
11 Декември 2010 11:26
демокрацията по български увисна на врата на викиликс
каква пародия
11 Декември 2010 11:26
Eisblock, самият факт, че слушаш западна забавна музика и й се кефиш те превръща в "сам доброволно прислужващ на шайката световни Лихвари"! и производители на ГМО също.
11 Декември 2010 12:00
Ако някой си мисли, че от секретните документи на САЩ ще излязът всички схеми на краденье и престъпления в държавицата ни, и това ще доведе до някакъв положителен резултат за бъдещото ни развитие - греши. Всичко опира до съдебната система и разследващите органи. А те мноооого добре знаят кой, къде, кога, как, с кого, какво и защо. Даже сигурно са и участници тук и там. И че някои, непознати до момента имена, ще излязът от секретните документи, с нищо няма да промени системата, в която сме принудени да живеем. Системата не се премахва с изваждането от нея на няколко лица - винаги ще се намери кой да ги замени. Системата се премахва по друг начин. Което на практика е невъзможно в днешния глобален свят на информация и комуникации. Защото системата винаги е една крачка пред тези, които си мислят, че могат да я разрушат. Разсекретяването на документи без ХХХХХ ще има единствено "жълт" отзвук. Освен това, най-интересните документи за историята на България от ПСВ война насам, документите, които могат да дадат истинските отговори за генезиса на днешна България, не са в архивите на държавния департамент на САЩ.
11 Декември 2010 12:33
Не вдявам, защо хленчите.
Демоните на прехода овладяли богатствата и властта в държавата. Кой да ги овладее - знатната тъкачка, кварталния общественик, или непризнатия поет? Капитал се трупа с кражби и убийства, не с любов и грижа за общото благо. И стига вече с този преход - отдавна пристигнахме там, за където тръгнахме преди 20 години. Ама човек като не знае за къде е тръгнал, пристига някъде другаде. И после "ах, ние друго си представяхме". Да сте мислили, когато е трябвало, последна спирка, всички да слизат, че ще метем влака.

Редактирано от - селяк на 11/12/2010 г/ 12:55:04

11 Декември 2010 12:41
Иванкин, всичко се мени, вкусовете също. Няма статичност. Надявам се да не отричаш възможния прогрес или регрес на всеки един човек?

Т.н. "западна музика" е многопластова, така както всякаква друга, която и да вземем. А в частност, от доста време не слушам Такава. Предпочитам, ако въобще, класика.

И не следва да отъждествяваш проявленията и какво ли още не, свързвайки ги с Поробителите - защото тъдева точно това става. Да не споменавам за турските шекер-сериали и залепналите "патриоти", като мухи на лайно, по тв-екраните...

Лихварите са наднационално явление, а и конфликта е именно този:

- Набутване на всякакви хора, националности, раси и какво ли още не, в един общ Казана - Новият глобален ред...
11 Декември 2010 13:05
Eisblock - за предпоследния ти пост.


Селяк,


Ти направо уби вярата в светлото бъдеще, недей така точно преди Коледа и Нова Година, не е честно !
11 Декември 2010 13:28
Браво на в-к Сега за различните жанрове. Ето сега една утопична по съдържание статия как разбунва духовете.
11 Декември 2010 13:32
Марсе,
Може да е гадно,
Може да е вероубийствено,
Но е честно.
11 Декември 2010 13:50
- Селяк: "Да сте мислили, когато е трябвало, последна спирка, всички да слизат, че ще метем влака."
Така е, затова 1 милион българи напуснаха влака пред перспективата да бачкат за червената мафия.
Би било много интересно да видим в американските документи кои са кукловодите в България!
11 Декември 2010 13:56
Ассанж – aгент британской разведки МИ-6
Игорь Панарин
Профессор Дипакадемии МИД РФ

«Через WikiLeaks могут сделать вброс, который взорвет ситуацию в России»
Михаил Леонтьев


Редактирано от - kasapina на 11/12/2010 г/ 13:57:54

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД