:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Ирландия ще наложи данък от 90% на бонусите

на банкерите заради скандала с банката Allied Irish Bank (AIB), която възнамерява да раздаде 40 милиона евро бонуси на служителите си, съобщи АФП. "Ще включа поправка в следващия закон за финансите, за да наложа данък от 90% върху бъдещите бонуси на банкерите", обяви финансовият министър Браян Ленихан пред долната камара на ирландския парламент. Този проект няма да засегне бонусите, които AIB възнамерява сега да изплати на служителите си, уточни говорителка на министерството. Исландия, Великобритания и Холандия пък постигнаха съгласия по компенсациите за вложителите в исландската банка "Айсейв" .Така се преодоля едно от последните препятствия пред присъединяването на Рейкявик към ЕС, предаде Би Би Си. Исландското правителството се съгласи да изплати компенсации в размер на 4 млрд. евро, които Великобритания и Холандия вече са платили на вложителите, загубили парите си при фалита. Изплащането ще започне през 2016 г. и ще приключи през 2046 г.



Украинският президент уволни

повечето украински министри, като само 11 министри и 4 вицепремиери запазиха постовете си след реорганизацията на кабинета от президента Виктор Янукович във връзка с началото на обявената административна реформа, съобщи РИА Новости. В четвъртък президентът обяви за началото на реформата и съкращаването на членовете на кабинета от 24 до 16. Янукович издаде укази за уволнението на почти всички министри и създаде нови ведомства, а преназначените вицепремиери ще оглавяват конкретни министерства. Президентът не уволни ръководителите на министерствата на вътрешните и външните работи, на отбраната, на правосъдието и на здравеопазването.



ЕП се съгласи на по-малък бюджет догодина,

съобщи АФП. След седмици на провалени преговори, бюджетната комисия на Европарламента прие увеличение на бюджета с 2.91% до 126.5 млрд. евро за следващата година. Първоначално ЕП и ЕК искаха увеличаване на бюджета с 5.9%. Лидерите на политическите групи в ЕП се съгласиха да подложат бюджета на гласуване по време на пленарната сесия следващата сряда. Сблъсъкът с лидерите на страните членки остави неприятно усещане у евродепутатите, които се опитаха да покажат силата си след приемането на Лисабонския договор. Очаква се обаче тяхната позиция да се втвърди при преговорите за следващия многогодишен европейски бюджет.
4
833
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
10 Декември 2010 20:01
Данъкът върху бонусите на банкерите трябва да е 101 % та да мирясат най-после.
10 Декември 2010 20:10
Да наложат и на бонусите на Хампарцумян.
11 Декември 2010 00:19
вода=пари=информация
кво е обштото в горното равенство
и трите нешта ако ги сложиш в подходяшт съд заемат формата му
и могат да увеличат обема си ако има откъде да капе вътре
обаче веднага изтичат ако има отвор или ако некой отвърти канелката
11 Декември 2010 02:03
Колко ще са живите докато си получат парите от банкрутиралите банки?Най сигорно при тази криза е буркан банк зазидани в стълбището.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД