:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турски бизнесмен с българско гражданство бе прострелян в Истанбул

Бедри Шефик
Турският бизнесмен Бедри Шефик, който има и българско гражданство, е бил прострелян в Истанбул в нощта срещу петък, предаде Си Ен Ен -Тюрк. Девет изстрела са били произведени срещу него, като Шефик е ранен с два куршума в крака и ръката, но няма опасност за живота му. Бизнесменът, който е бивш собственик на захарните заводи в Девня и основател в България на Партия за развитие и равенство, е настанен в болница в квартал Кючукчекмедже. Полицията в Истанбул издирва стрелеца. Инцидентът е станал пред дома на Бедри Шефик в квартал "Флория", докато той паркирал автомобила си.

През 2005 г. Шефик е обявен за международно издирване от българските власти заради съдебните дела за измами, които се водят срещу него у нас. През същата година той е осъден задочно от Варненския окръжен съд на 5 години затвор заради измами при вноса на големи количества захар през пристанище Варна. Шефик е един от изселниците в Турция през 1989 г. Истанбулски журналисти смятат, че нападението срещу Бедри Шефик вероятно е наказателна акция и е дело на измамени от него бизнес партньори, предаде агенция "Фокус".
1614
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД