:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 427,518,337
Активни 86
Страници 1,853
За един ден 1,302,066
Сега и одеве, преди стотина години

Невменяеми по жътва: код пембяно

Да минават за откровения шедьоврите на евробюрократичната инспекция е толкова невменяемо, колкото и радостта при прочита на поредната изобличителна грама от посолството на САЩ
Димитър Денков
Може да е от жегите, ама надали; все пак позахладя. Но като гледам, чета и слушам, не избледнява, напротив, уплътнява се мечтата някой Бош, Брьогел или Венев да нарисува монументално платно "Невменяеми около доклад на Еврокомисията за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка, SEC(2011) 967 окончателен". И в мечтателната мараня се явява и някой нов Репин, изтъпанващ насреща картината "Български политици пишат писмо до Жозе Мануел Барозу". Освен художествени творби ще са прекрасни исторически документи. Да оставим обаче мечтите и да се върнем към реалността, където политическата невменяемост е норма.България рядко е имала самостоятелна политика през последните 130 годиниНо никога не е била третирана така откровено като ограничено вменяема държава, за която подобни доклади трябва да минат за политически откровения. Този манталитет на непълнолетност, която трябва да бъде надзиравана от загрижени настойници, се поддържа напоследък упорито от всички български правителства. Те циклично откриват в докладите от Брюксел признания за постоянно правилната им политика. Тя сякаш продължава едно делегирано настойничество спрямо неевропеизираните граждани. Манталитетът се затвърждава и от опозицията. Тя също толкова циклично търси съюзнически "сигнали" за онова недоверие, което по принцип трябва да има към управляващите.

Така стана и при поредния доклад, тълкуван дотам в познатата шизофренна норма, че е напълно оправдано да се обяви код "Пембяно" с оглед на вече опасния за здравомислието политически климат. Според тая норма напредъкът на България по пътя на европеизацията бе представен от правителството като признание за неговите успехи, а от опозицията - като свидетелство за провал. Ще рече човек, че не става дума за един и същ сравнително ясен текст. Той е толкова ясен, че, отдалечим ли се от политически пристрастия, ще видим как ако с него трябва да се оправдава работата на многобройни експерти по европейски и нашенски канцеларии, това може да става по-лесно и по-евтино за европейския, вкл. и за българския данъкоплатец. Да минават за откровения шедьоврите на евробюрократичната инспекция, чиито констатации и предложения могат да се чуят във всяка кръчма, е толкова невменяемо, колкото е невменяема радостта при прочита на поредната изобличителна грама от посолството на САЩ, систематизираща дописките от разноцветната, предимно жълта преса и сутрешната телевизионна истерия.

Разбира се, комисията,нали е европейска, е по-лицемерна от посланиците на САЩи техните сътрудници. Затова тя се изразява на по-висок стил и с типичната изисканост на надзорника, който смекчава с някое похвално наречие презрението си към подопечните. Това не означава, че докладът не би бил по силите на всеки що-годе грамотен и сдържан в езика си български гражданин. Стига само да гледа редовно новини, да ползва градски транспорт или, в краен случай, услугите на БДЖ. Виж, за приложенията към доклада ще трябва да се помотае из МВР, ВСС, ВКС, Върховната касационна прокуратура и т.н. или да потърси по-точни данни от някой братовчед в тия среди.

Но не стилът е същественото. За третирането (това е думата) на страната ни като недоразвита подобни доклади за напредъка допринасят най-вече с някои ярки моменти. Те поставят под съмнение цялата смисленост на т.нар. преход и със сигурност биха смутили цънцугерите на евроинтеграцията, четат ли ги непредубедено. В доклада има пасажи, излезли сякаш изпод ръката на Георги Димитров току след войната и в началото на предишния преход към по-светло от настоящето бъдеще;да не говорим за Тодор Живков, който може да мине направо за либералСтава дума за констатации от типа: "Съдебната практика е толерантна и прекалено предпазлива, като се отделя твърде много внимание на процедурите за сметка на вземането на решения". Също и за предложения като: "Приемане на законодателство, даващо възможност за извършването на гражданска конфискация, която не се основава на присъда." Прибавим ли към това и препоръката "Съдебната власт и правителството, заедно с гражданското общество, следва да си сътрудничат, за да бъдат установени и преодолени съществуващите недостатъци и трудности", нещата заприличват на средно мека ОФ програма, която засега се плаши от призрака на Народния съд.

Тук не си струва да се припомня, че първият ни омбудсман освен зет на Кимон Георгиев бе последният председател на ОФ, а сегашният - депутат от т.нар. царска партия. Не си струва, защото фарсът и бездруго е неудържим, когато спрямо България се говори за напредък: това е единствено напредъкът в нарастващата политическа невменяемост и обществена непълнолетност, която един наистина сериозен доклад следва да отбележи.

Иначе докладът е съвсем сериозен. Неговите последствия ще продължат линията на послушание, гарантиращо оставането на България в позицията на ограничено вменяем, който се радва, че получава много по-малко от това, което му се полага според даденото от него. При това с двойната радост на правителство и опозиция, виждащи в подобни сериозни доклади признание за правилното им поведение, което "повишава капацитета", "осигурява ефикасна защита на гражданите" и "създава справедлива съдебна система"; все кухи формулировки, поддържащи илюзията, че нещата могат да се подобрят.Не че не могат и не че хората не го искатНо защо тогава трябваше да се влошават тъй усърдно? Защо трябваше да бъдат разбити държавата, правораздаването, сигурността, армията, индустрията, селското стопанство, здравната система, образованието, регионалната структура?

И всичко това около доклада със съпътстващите го взривове, повишени цени на бензина, препродаден "Кремиковци", самозапалващи се влакове, вот на недоверие и т.н., представете си, по жътва. По време, когато от хилядолетия насам по тая земя хората са имали да вършат далеч по-важни, макар и едни и същи неща.

Те ги вършат и днес с достойна за възхита упоритост, ала в истерията за напредъка в постоянната борба със "съществуващите недостатъци и трудности" изчезва истинската цикличност на съществуването, изчезват непосредствените проблеми на нормалните хора. За тях от хиляди години през юли месец основната грижа е хлябът за догодина, не доклади, предхождащи догодишния. Е, и надеждата, че никой няма да открадне снопите, да подпали плевника, да отвлече стадото, да изкуши децата, да потроши собствеността им.

Така е било, така и ще бъде - преди, по време и след членството на България в Европейския съюз, чиито кодове от типа "SEC(2011) 967 окончателен" на този фон са пембени до полуда за здравомислещите, тъй като отдалечават от тая проста, направо еснафска надежда.
Снимка: Архив
В истерията за напредъка в постоянната борба със "съществуващите недостатъци и трудности" изчезва истинската цикличност на съществуването, изчезват непосредствените проблеми на нормалните хора. За тях от хиляди години през юли месец основната грижа е хлябът за догодина, не доклади, предхождащи догодишния.
46
8774
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
22 Юли 2011 19:23
"цънцугерите на евроинтеграцията"
Кво ше да е па тва ?
Май е оназ тъъъъънката прослойка за чиито гласове ше се ритат по кокалчетата Куневица и Калфинецо.
22 Юли 2011 19:25
Денков, точно в десетката! Остро перо, проблемно. Нищо , че някои ще те обяват за недоубит комунист, от ДС и прочие мантри .
22 Юли 2011 19:34
цънцугера неолибераст ли означава, или нещо по-лошо?
22 Юли 2011 19:42
Aвтора! Отдавна имам едно просто и непретенциозно обяснение за така правдиво описаната ситуация.... Първо, става дума за едни пари:ЕС ни прие по политически причини, но практическото приемане спря дотам. Сега, ако използуваме жътвените аналогии на автора, сме като купена нива, ама няма пари да я орем, сеем и плевим. Нивата е захвърена и запусната ( засега) .ЕС има други проблеми, какво става на периферната нивица, отдавна превърнала се на буренище и свърталище на мутрообразни гадини - засга няма значение: ако не усвояват ЕС пари, а не ги и искат - още по добре. Имат си валутен борд, вързани са, като му доиде времето - колкото са останали, ще видим какво ще ги правим. Важното е да са кротки, някои да им държи здраво нашииника, да не стане като в Гърция.Второ: ЕС от съюз на що-годе равнопоставени държави се превърна в неоколониален миш-маш на 2-3 скорости, центрове и периферии и т.н. Превърна се във нова, доста префинена форма на неоколониализъм. Т.е. пак става дума за едни пари, за поколениа напред.Което ликвидира raison d<etre на всякакви общоевропеиски институции и доклади, целящи истински прогрес и добруване. Сега разните писания ще са част от манипулацията, пушилките и фокусите.
22 Юли 2011 20:19
Тук май трябва да се намеси детектив Хари Бош...
22 Юли 2011 20:21
... "ограничена вменяемост" ... браво, Денков
22 Юли 2011 20:27
"Вменена ограниченост"...звучи също добре
22 Юли 2011 20:29
Даааа - вярно. И, за съжаление, верни неща има и в критиките, и в посланическите телеграми.
Че и борба се води кой ще натопи пръв другарчето си. Сетете се за блъсканицата кой да докладва на новия Голям брат какво става в партията си.
------------------------------- -------
Блогът на Генек


22 Юли 2011 20:32
Евродокладчиците, разбира се, нямат нищо общо с унизително комплексарско робско поведение на т.н. политически и елит. Подобни идиоти постоянно ни вменяваха че тия от запад са едва ли не свръх-богове, издигаха ги в кумир и непогрешимост. Появиха се налудничави изрази като "не е европейско", "вече сме в Европа" и др. подобни дивотии които могат да се родят в само робска глава. Подражателството на запада се издигна в култ. Родните политици спряха да мислят - те европейците са го измислили - тяхното е най-правилно. И се самопоставихме в нисше положение а западняците им дадохме статут на висши същества. Със западни имена всяко нещо цитирано и казано звучи по-така, не като да го е казал българин. И се започна едно copy-paste. Всичко взе да се прави без идея, без мисъл а по заемки от вън без да се усети същината. Затова и почти нищо не можахме да сътворим като хората - ни здравната система, ни правораздаване, ни армия, ни сигурност, ни индустрията, ни селското стопанство, ни образование, нищо - отвсякъде разбита държава. А как иначе - като не твориш и съзидаваш с твоя си ум а ползваш чушждия.
22 Юли 2011 21:05
Много вярна статия
Само че има едно голямо "НО": хората, които споделяха същата тази тревога и болка за дълбоката безпредметност на "риформите" още в началото на "прехода", бяха обвинявани, че саботират "демокрацията" и препятстват новия "цивилизационен избор". А такива хора имаше и не бяха малко...
Та оти ги ручахме жабетата?
22 Юли 2011 22:09
България рядко е имала самостоятелна политика през последните 130 години


Но никога не е била третирана така откровено като ограничено вменяема държава, за която подобни доклади трябва да минат за политически откровения. Този манталитет на непълнолетност, която трябва да бъде надзиравана от загрижени настойници, се поддържа напоследък упорито от всички български правителства.


Така е, но на този етап това е полезно за нас. Трябва ни подтик отвън за да направим някаква решителна крачка. В това не виждам дилема... Ми тогава да излезем от ЕО, и да се пишем ербап... щом не ни харесват правилата?
Пък: Гърция как ли я третират в момента? Едва ли като пълнолетна .. или по-скоро като стара парясница....
22 Юли 2011 22:10
Пич, не се е@вай с ЕК, ще ни резнат субсидиите като едното нищо!
Мамицата му и брюкселско зеле, не го понасям и толко!
22 Юли 2011 22:13
Какво искате бре?Като папуаси се държите-като папуаси ви третират.И както казваше един колега , все по рядко появяващ се"Нали ривяхте за дИмукрация бре?"

А за автора и гладиатора
22 Юли 2011 22:17
Докладът, мили братя (и сестри), е чакмак! Чакмак, що изби искра на здрав разум из павето, дето е на бат ви Бойко у тиквето. За туй паве се сетих покрай споменаването на Йеронимус Бош и Питер Брьогел Стария. Бош има една такава картина "Операция на глупостта". В нея вадят на един такъв умник павето от главето.
Та светна му, казвам, макар и за миг, на Бойчето, че тези банкенски тарикатлъци в Брюксел не минават. Той досега си мислеше, че есенцията на управлението е в това да стовариш на опонентите си всички минали, сегашни и бъдещи пасиви и негативи, а за себе си да оставиш сал активи и позитиви. Вам трънето, мен - розето. Вам жило, нам - медец. И т.н.
Е, не става! Бойчето изведнъж проумя, че докладът е за България. Не за него, не и за душманите му. Разбра, че няма медали и няма купи, няма конграчулейшънс за един. Играта е отборна. Разбра, че му е "спуснат насрещен план", с който не може и няма да се справи, ако не се научи да си партнира и взаимодейства и с най-смъртните си врагове. Съвършено нова за него наука. Имам подозрението, че в резултат на "бавното четене", което по начало имаше за цел да посочи правата линия и как въобще да се чете на депутатите от ГЕРБ, Бойчето получи прозрение. Взе, горкият, и без да ще разбра какво пише вътре. Рискове на "бавното четене".
22 Юли 2011 22:25
Vocко, те ти го те цанцугера

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>

Редактирано от - Бармалей на 22/7/2011 г/ 22:26:18

22 Юли 2011 22:43
Денков - добре.
Ми ...то е ясно бре. Към откровената инфантилност до СЕГА се прибавят и съвършената дебилност.Каква смес се получава - само ние си знаем и може да изтърпим.
Все пак, онез от ЕU таквиз не са виждали и сигурно им се събират очите аха-аха като цвъковите.
Бъшка - нашичката си смес.
Мъ карай бе!Важното е да се представи като "Стара планина" и матряла да цвили одобрително и с фалцети.Кой ти гледа че е бутафория и фалшиво.Пък и да вижда някой-майната му.
22 Юли 2011 22:49
.
22 Юли 2011 22:56
geo 19
Трябва ни подтик отвън за да направим някаква решителна крачка.
Tва че ти като речеш да правиш нещо някой трябва да те тика що си мислиш че и за другите е тъй.
В това не виждам дилема
В кое бе, че някой трябва да те тика или да ти го тика за да свършеше нещо.
Ми тогава да излезем от ЕО, и да се пишем ербап
Кво ли правят толкоз други държави извън ЕС, завалиите...
Щот Европа цъвти отвсякъде... няколко държави пред банкрут, лековерен елит, напълниха си държавите с африканци и азиатци. Железния материализъм и лъскавите неща са обзели изцяло обществата им, жените им не раждат, пенсионерите се увеличават, порнография и хомопедерасизъм, наркотици и алкохол, разврат, лъжи по медиите и от устите на политиците им, безсмислени войни - за кефа на шепа побъркани дъртаци крадци - те си играят на войни а младите мъже гинат по бойните полета; корупция, по-малко богати и по-много бедни и най-малко средна класа, ограничени свободи, камери, чипове - Биг Брадър навсякъде... Егати и цивилизацията.
22 Юли 2011 23:12

geo 19, отговори моля те на гладиатора, че не мога да го понасям.
22 Юли 2011 23:19


Господи помилуй загиналите.А управляващите им да се сетят, че гей парадите и еднополовите бракове не са най важното нещо на света.
22 Юли 2011 23:28
А аз се чудя защо този или онзи амбразурчик изчезва чат-пат от форума...
Ето каква била работата:
Тежко и душно... Слънцето е спряло огнено и немилостиво в небесата, но жарките му лъчи не пъдят от ЦИК работливите гербаджии.
Пред сградата на ЦИК вече дежурели активисти на ГЕРБ, за да е първа партията в регистрациите за участие в местните избори в началото на другата седмица.
"Активист" да се наричаш в тая жега няма какво да го коментираме - освен с учудване да повдигнем рамене, че партийното натегачество на някои хора е далеч по-силно от инстинкта им за самосъхранение.
Подобно дежурство би било хитър ход, ако първи записан означава и първи в интегралната бюлетина - и тъй като е сигурно, че всеки гражданин може да брои до едно, и най-неграмотният (подкупен) избирател щеше да тури едно кръстче на ГЕРБ без много-много да се озори. Номерата обаче се разпределят с жребий, а не по това кой кога се е регистрирал.
Тогава остава това да е просто PR. Като си първи, първи пишат за теб, а и внушението е, че ще си първи на изборите. А да - и че имаш жертвоготовни активисти.
Защо обаче нито веднъж не чухме, че тези активисти почистват някоя градинка, боядисват ограда, искат повече осветление на някой парк или улица... - пак е PR, пак е мазен, но поне съдържа действие.

Натиснете тук
23 Юли 2011 02:45
автора
Анкъл Шмуел си постави криминално-политическа олигархия да ни управлява в негова полза и наша вреда, естествено е по-старите му олигархии в Авропата да гледат на туземната с презрение. Сега европейците трябва да ядат дебелия покрай мръсотиите на USrael срещу Европейстия съюз и да спасяват неспасяемата "люлка на европейската цивилизация", населена със славянско-семитски мошеници, които га ядоха кифтетата бяха нафукани, а сега - "Няма да платим!". А временният тартор на кримиолигархията тук ни убеждава, че ни били братя, на които следва братска помощ да дадем
23 Юли 2011 05:48
на донков я СССР я ЕС са му виновни дето ни критикуват и контролират
а комбаинитена снимката единият руски другите европеиски
а бьлгарите един комбаин не могат да проектират да си прибират реколтата
23 Юли 2011 05:58
Но защо тогава трябваше да се влошават тъй усърдно? Защо трябваше да бъдат разбити държавата, правораздаването, сигурността, армията, индустрията, селското стопанство, здравната система, образованието, регионалната структура?

Де да знам , бе Денков! Що питаш нас! Ний , ако знаехме други статии щеше де пишеш. Обаче нема а са пуашиш! Врабците и цанцугерите ще ти обяснат всичко.Хипотези от 1001 нощ и обратно. И нито една вярна... Щото всички питат кир Михалаки , пък той както знаем има празна глава и дълги мустаки...
Инак , Авторе!

Редактирано от - керпеден_1 на 23/7/2011 г/ 07:04:41

23 Юли 2011 06:08
Цанцугер - синигер (прен. безполезен човек)
23 Юли 2011 07:04
Така става, когато с колониална алчност и в детинско неведение поглъщаш всичко по пътя си, без да си даваш сметка, че може да е несмилаемо, може да те отрови. Не си научиха уроците от последните столетия западните хора и все така си я карат със средновековения си манталитет, болшевишки методи, империалистическа ненаситност и неоколониално високомерие (само реалиите са други). Което накрая наистина може да им/ни изяде главите.

Редактирано от - ablepsia на 23/7/2011 г/ 07:08:16

23 Юли 2011 07:59
Много вярна статия.
23 Юли 2011 09:23
ама вие наистина ли си мислехте, че ЕС и САЩ ще ви развиват икономиката?? Че защо? За красивите ви очички? Те да не са руснаци? В голяма грешка сте, да знаити! Само руснакът с пост военния си идеализм, надъхан от победата на СССР в ВСВ можеше да дава и да дарява технологии, заводи, аецове, суровини, оръжия за красиви очички и целувки насреща. Този вид руснак вече е изчезнал, като мамут, слава Богу!, а новите ви братушки хич не си поплюват. купете си вазелин и дупе да ви е яко. cheers!
23 Юли 2011 10:30
Те поставят под съмнение цялата смисленост на т.нар. преход и със сигурност биха смутили цънцугерите на евроинтеграцията

Аз пък изобщо нямам съмнения касателно т.н. преход. .
Иначе от сий анализ разбрахме, че ЕК била от съветски тип и скришем преписвала от Георги Димитров, рязчитайки, че няма да я хванем в крачка. САЩ си пишели грамите в кръчмите или направо ги преписвали от сутрешните истерични блокове, но пък ЕК била по-лицемерна и от тях. Същевременно вместо да ни Оважават, направо ни третирали.
Верно, в началото е загатнато за Йеронимус Бош, но очевидно в края има попадения и в стила на Салвадор Дали..
23 Юли 2011 12:36
Russo Turisto
23 Юли 2011 17:12
Неговите последствия ще продължат линията на послушание, гарантиращо оставането на България в позицията на ограничено вменяем, който се радва, че получава много по-малко от това, което му се полага според даденото от него.

Мили ми афторе, не само позията и е "на ограничена вменяемост" на нашата държава. Проблемът е, че ние не можахме и продължаваме да да не можем да си изградим свой вътрешен критерии за нормалност. Ми прочетете мненията под собствената си статия - колко от тях са нормални.
23 Юли 2011 18:12
Russo Turisto, за теб и сънародниците ти, един голям българин беше казал "Не им ща ни меда, ни жилото". Та, списувай си в руските сайтове, а нашите дертове, остави на нас! Може и да не сме цъфнали и вързали, но от олигархизма и мафиотщината руска сме, слава Богу, още далеч.
23 Юли 2011 19:08
Браун, според мен сме бая напреж!Виж ни стандарта на живот!
23 Юли 2011 19:24
Денков
23 Юли 2011 19:48
"напредък: това е единствено напредъкът в нарастващата политическа невменяемост и обществена непълнолетност, която един наистина сериозен доклад следва да отбележи . Иначе , докладът е съвсем сериозен ."

Денков говори Темата за разпада , който надграждаме , вместо да преодоляваме - в четвъртък я подаде Иво Христов , а в петък , Светльо Терзиев и Христо Иванов . Редно е да говорим Общият резултат от Смяната на системата . Ние сме в средата на прехода . Неговото продължаване е възможно само с Рестарт на Политическата му фаза , дълбока Реформа/Преструктуриране на Политическата система . Тя се налага , за да стигнем съответствие между целите , които манифестираме и дялът на по-широкия ни Обществен ресурс в тях . В изявяващия се днес Субектен фактор у нас , такова съответствие липсва . Така и задълго ще храним заблужденията си , че сме в "напредък" . За повече Общество в Политиката , Дами и Господа !...


Редактирано от - beagle на 24/7/2011 г/ 14:50:12

23 Юли 2011 20:06
beagle, единствената нормална система е системата на безпартийното общество. Партиите, манталитета на хората вътре в тях и системата която налагат са истинското зло. Държавите не се управляват от хора които мислят за държавите си а от партийци купени и подчинени на някакъв картел. На практика картели и монополи управляват държавите чрез продажници в правителствата. "Гениалния китаец и създател на сингапурското икономическо чудо Ли Куан Ю искрено се чудеше защо в една държава е нужно да има опозиция?. Според него каква друга цел може да има властта ако не да увеличава благосъстоянието на обществото? Как може някой да е опозиция на това? Ако в тъй наречената опозиция има добри управленци те просто трябва да бъдат привлечени към общото дело.” И в Китай е подобно - една партия - все едно че няма партии. Общество от специалисти, работещи за държавата си. Подплатено с подходящо възпитание и технология за подбор на кадри всяка държава за нула време може да излезе от всякакви кризи. Държавната е мощна система. Управлявана от хора със здрав разум, без комплекси и независимо действащи всяка държава за кратко време може да се превърне в рай
23 Юли 2011 20:17
Гладиатор мили ,
Трябва да целим нормалният партийно-политически спектър в Обществото . Само в него , партиите ще могат да имат своята достоверност и да не заиграват в частни завери . Моделът ни на политическо общуване е от времето на Щастливеца ...

Редактирано от - beagle на 24/7/2011 г/ 12:29:12

23 Юли 2011 21:14
Boatswain Spyder,
23 Юли 2011 22:23
че не забелязваме чий син е Станишев, чия дъщеря е Живкова, чия дъщеря е Бощова, чия снаха е Кунева


Чий мъж е Ив. Йорд. Костов
24 Юли 2011 08:15
Взе, горкият, и без да ще разбра какво пише вътре.

мечтии...
24 Юли 2011 09:43
Статията ми хареса. Автора -
24 Юли 2011 09:49
Статията не съм чел, но щом е от Денков-
24 Юли 2011 11:26
Забавна, добре написана и напълно безпомощна статия. След прочитането й един въпрос зависва със страшна сила и той е: Е, и???


Не е смешно, тъжно е всъщност. Безпомощността на интелигенцията ни съсипва икономиката със страшна сила.
24 Юли 2011 12:03
bibian мили ,
Не са нужни "контролни изстрели" . Подай своята идея за излизане от тежката "неспособност" , в която сме паднали ...
24 Юли 2011 17:03
Прав е Денков
Едно уточнение:
- "ограничената вменяемост" е термин, подходящ за политическата ни класа;
- "нарастваща инфантилност" би трябвало да е терминът, подходящ за народонаселението.
24 Юли 2011 17:24
Туткалчев мили ,
Помисли и "тоталната невменяемост" , в оценка за самото "цяло". Важно е ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД