:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хамилтън бе най-бърз в първите тренировки за Гран при на Унгария

Състезанието в Турция очаквано отпадна от календара на Ф1 за догодина
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Фернандо Алонсо (вторият от ляво на дясно) бе почетен от отбора на "Ферари" преди вчерашните свободни тренировки за Гран при на Унгария. Испанецът вчера отпразнува 30-ия си рожден ден.
Люис Хамилтън с "Макларън" бе най-бърз в първите две тренировки пред Гран При на Унгария, 11-и кръг от световния шампионат във Формула 1. На пистата "Хунгароринг" край Будапеща английският пилот даде най-добри времена и в двете сесии.

Сутринта световният шампион от 2008 г., който има 2 победи на това трасе, записа 1:23.350 мин. и остави след себе си настоящият първенец на планета Себастиян Фетел (Гер, "Ред Бул") - 1:23.564 мин. Трети се нареди Фернандо Алонсо (Исп, "Ферари") - 1:24.642 мин. Испанецът имаше и друг повод за радост вчера, тъй като отпразнува 30-ия си рожден ден. Той бе почетен от екипа си, преди да излезе на пистата.

Непосредствено зад него е Марк Уебър (Авл, "Ред Бул") - 1:23.666. Австралиецът разби предното крило на болида си при лек инцидент, но механиците на тима успяха да го оправят и той взе участие и във втората тренировка.

В нея Хамилтън записа 1:21.018 срещу 1:21.259 за Алонсо. Този път трети бе Дженсън Бътън (Вбр, "Макларън") - 1:21.322. Четвърти и пети останаха пилотите на "Ред Бул". Уебър се отчете с 1:21.508, а Фетел записа 1:21.549. Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер (Гер, "Мерцедес") остана едва осми - 1:22.440.

Преди началото на тренировките пък босът на Формула 1 Бърни Екълстън обяви плана си за календара на състезанията през следващия сезон. Предвидени са 20 старта, като първият ще бъде на 18 март в Австралия, а последният - на 24 ноември в Бразилия. Очаквано от календара отпадна Гран При на Турция, към което напоследък интересът е доста малък. За 4 ноември е предвидено състезанието в Бахрейн, което тази година отпадна заради размириците в тази държава. Стартът, с който Формула 1 се връща в САЩ, пък е планиран за 18 ноември, като състезанието е на новата писта в Остин, щата Тексас. Календарът ще бъде представен на отборите, които трябва да го приемат и едва след това ще бъде одобрен от ФИА (Международната федерация по автомобилизъм).
775
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД