:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българите не вярват, че изборите наесен ще са честни

Изборите наесен няма да бъдат честни. Така смятат 37% от българите според данните от социологическо проучване на агенция "Медиана", проведено в периода 23-27 юли. Само 15 на сто са уверени, че вотът ще бъде честен, а 27% имат съмнения. 7% от хората пък се притесняват, че заради политическите си пристрастия могат да бъдат преследвани или да изгубят работата си.

Опасността от деформация на изборния резултат идва и от страна на самите избиратели, които са склонни да изтъргуват гласа си, сочи проучването. 15 на сто от анкетираните биха продали вота си срещу 300 лева. Други 9% пък биха гласували за определен политик или партия срещу 100 лева.

Най-вероятно президентските избори ще се решат на балотаж, смята социологът Кольо Колев от "Медиана". На изборите се очертават трима основни претенденти - независимият кандидат Меглена Кунева, номинираният от левицата Ивайло Калфин и все още неизвестният фаворит на ГЕРБ.

Според "Медиана" Кунева и кандидатът на ГЕРБ в момента събират еднаква подкрепа - 38%. Трети е Калфин с 31 процента. С по 10% следват синият кандидат Румен Христов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Атанас Семов от РЗС събира 5%. Процентите надхвърлят 100, тъй като хората са имали възможност да посочат повече от едно име, уточни Колев.

Ако парламентарните избори бяха днес, за ГЕРБ щяха да гласуват 25.7%, за БСП - 20%, а ДПС би получила 6.6 на сто. "Синята коалиция" прескача бариерата с 5.6% за разлика от "Атака" - 2.2%.
27
1548
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
29 Юли 2011 20:36
Че то - имало ли е въобще честни избори от 1989 до сега?
Не, бе - просто питам! Не, че нещо ....
29 Юли 2011 21:04
Добре питаш , malechko . Дано и сам си обясняваш тази "закономерност" ...
30 Юли 2011 00:19
Полицията е тази, която е задължена да съблюдава законността в изборния ден, както и във всичките други.И в този ден, полицаите са ЗАДЪЛЖЕНИ да изпълняват безпрекословно заповедите на своя щеф, който, О-ПАа, съвсем неслучайно е и ГЛАВНОКОМАНДВАЩ предизборния щаб на герб.
Законност ли?Дрън-дрън..
Тези избори ще са ВРЪХ в беззаконието на територията БГ.
30 Юли 2011 00:26
Българите никога не са вярвали в честността на изборите.Да го кажем така:ще бъдат не по-малко честни от досегашните избори- при тази конкуренция между партиите всички измами и измамички стават все по-трудни, докато накрая започват да не си заслужават труда-което всъщност е и целта на демокрацията, А от заглавието по-подвеждащ текст трудно ще намерите, особено като се разбере 2 реда по-долу, че е вярно само за 1/3 от българите , а и за тях дори не е сигурно.....
30 Юли 2011 02:25
JASTAPRASTA,
/:/ "Полицията е тази, която е задължена да съблюдава законността в изборния ден, както и във всичките други.И в този ден, полицаите са ЗАДЪЛЖЕНИ да изпълняват безпрекословно заповедите на своя щеф, който, О-ПАа, съвсем неслучайно е и ГЛАВНОКОМАНДВАЩ предизборния щаб на герб..."
............................... ............................... ............................... .......................
Сиреч, ако Цветанов НЕ бъде шеф на Изборния щаб на ГЕРБ, но издаде същите заповеди, които би издал, ако е шеф на Изборния щаб на ГЕРБ, то полицаите нямало да изпълняват заповедите на министър Цветанов, който е техен най-висш полицейски началник, понеже, видите ли, Цветанов НЕ бил и шеф на Изборния щаб на ГЕРБ?!
Малко наивно (или много манипулативно?!) го даваш нещо?!
30 Юли 2011 04:03
параграф39,
когато човек има какво да каже го казва кратко и ясно, а не като теб с километрични изречения в стил"бил съм се бил напил".
ФАКТ 1.цвъцк'О е министир на МВР
ФАКТ2.цвъцк'О е главнокомандващ предизборнивт щаб на герб
Много кратък и ясен въпрос-ЧИИ ЗАПОВЕДИ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЛИЦАЙЧЕТАТА В ИЗБОРНИЯ ДЕН
-на министъра na MВР
-на главнокомандващия предизборния щаб на партия герб



Редактирано от - jastaprasta на 30/7/2011 г/ 04:16:20

30 Юли 2011 07:20
Българите не са никакъв фактор в изборите провеждани досега, затова и не вярват. Партията и Правителството поощряват гъбарството, лов и риболов, затваряне на консерви и варене на лютеница (и ракия), докато Цара, М.Велчев и Ники Маус се опитваха да раздават дребна битова техника и да провеждат томболи.
30 Юли 2011 10:03
Да бе! Това с томболите беше голяма клоунада
30 Юли 2011 10:07
Ако не познавах многократно демонстрираните пристрастия на авторката бих предложил малка корекция в заглавието. Не "Българите", а "Някои от българите"...
Все пак съм склонен и аз да се съмнявам доколко честни ще са изборите... С кандидат-кметове като Сливенския бос, Варненския потайник... Работата ми се вижда доста миризлива.
30 Юли 2011 10:23
Бе, да'н наближават избори? Щом и Колето се е активизирал толкова рано, сигурно на некой му пари некъде
Обаче съм притеснен...Газетата требеше да даде целото разследване...Щото има за какво да се израдваме - др. Президент, др. Първанов, води по точки - ехейй, кога шъ го стига - на Тулумбаджията...Ъхъ

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
30 Юли 2011 10:26
В.Дневник:
"През ноември в Испания ще има предсрочни парламентарни избори
Според последните проучвания на Центъра за социологически изследвания подкрепата за Сапатеро е 3.3%, а тази за лидера на опозиционната Народна партия Мариано Рахой е 2.5%. Най-високо е одобрението за лидера на социалистите Алфредо Рубалкаба - 5.9%."


АЛФРЕДО РУБАЛКАБА беше министър на вътрешните работи на Испания, обезглавил няколко пъти управлението на ЕТА , на което вероятно се дължи високият му рейтинг(по-висок от рейтингите на Сапатеро и Рахой , взети заедно).
НО със сигурност от голямо значение е и фактът, че в момента, в който прие да бъде номиниран, като кандидат за шеф на социалистическата партия СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА.
Така е в демократичните държави.

На територията Бг багеристът, копаещ трупове не може да вкара нито един престъпник в затвора, но съвместява политически постове-шеф на партия герб, шеф на предизборен щаб на герб, без ни най-малко да се смущава, за това, че е министър на силова структура.
Изборите не биха могли да бъдат законни.Вече са опорочени от управляващите, които се опитват да ни пробутат един полуграмотник за постове от багерист до президент.



Редактирано от - jastaprasta на 30/7/2011 г/ 11:01:59

30 Юли 2011 10:35
Едно бързичко търсене в гугъля що е предсказвал преди време цървениот социолог Колев показва, че в 2009 между евроизборите и парламентарните е очаквал БСП да стопи преднината на ГЕРБ, даже да ги спечели, ако избирателите и се мобилизират, в парламента да влязат НДСВ и Лидер, невъзможност за съставяне на стабилно правителство и бързи нови избори. Те така с прогнозите му....
Натиснете тук

_______________________
Интеллигент — это тот, у кого ума больше, чем умения, знаний больше, чем ума, сведений больше, чем знаний, а амбиций больше, чем всего перечисленного…
Блогът на Манрико
30 Юли 2011 11:57
Пак ще е така! Само с червено-сини мантри избори не се печелят дори и с изборни далавери.
30 Юли 2011 12:18
А ако знаете какви гъби ше има тази есен, (снимка: натиснете тук) , всички гъбарки ше се юрнат да ги берат!
30 Юли 2011 13:25
Ма публикувайте всичко,
дето е изчуруликала червеношийката Колев -
да се посмеем.
Какво Пръмова имала на-големия рейтинг например...
30 Юли 2011 16:39
Какво Пръмова имала на-големия рейтинг например...
30 Юли 2011 19:57
Опасността от деформация на изборния резултат идва и от страна на самите избиратели, които са склонни да изтъргуват гласа си, сочи проучването.

Абе то и аз приемам оферти, ама никой нищо не дава. Не ща 300 лева, по 20 да дадат, двесте и н'ам колко си партии, си е бая сума. Пък аз на всичките ще обещая, че за тях ще гласувам сега и на следващите избори.
30 Юли 2011 20:12
А българинът изобщо вярва ли в нещо ???
31 Юли 2011 11:04
"Изборите не биха могли да бъдат законни.Вече са опорочени от управляващите, които се опитват да ни пробутат един полуграмотник за постове от багерист до президент."

Джастапраста


То да беше само един, а то всичките му кадри по места , все със зелени чорапи. Хора, които през живота си не са сложили три тухли една връз друга, ще управляват икономика и държава ?!
31 Юли 2011 13:30
Българите не вярват , че изборите наесен ще са честни
Галя Горанова


Изборите наесен няма да бъдат честни. Така смятат 37% от българите
според данните от социологическо проучване на агенция "Медиана", проведено в периода 23-27 юли.



Принос в математиката. 37 % от българите се равнява на българите като цяло. Похвално. И математиката трябва да се развива.

Инак не може да се възбудят достатъчно фобите и фобиите им във форума.

31 Юли 2011 13:49
И в този ден, полицаите са ЗАДЪЛЖЕНИ да изпълняват безпрекословно заповедите на своя щеф, който, О-ПАа, съвсем неслучайно е и ГЛАВНОКОМАНДВАЩ предизборния щаб на герб.
Законност ли?Дрън-дрън..
Тези избори ще са ВРЪХ в беззаконието на територията БГ.


Джастапраста,
естествено според теб Цветанов ще издава незаконосъобразни заповеди. Така е. Максимата "невинен до доказване на противното" трябва заради Цветанов да бъде сменена от "виновен до доказване на противното". Задължително. Инак нема да съ упраим.


Редактирано от - Mitev на 31/7/2011 г/ 15:09:09

31 Юли 2011 14:19
Митев,
ако 37% от познатите ти смятат, че дъщеря ти е курва, останалите просто нямат значение.

А да не забравяме и тези 24%, които са готови да продадат гласа си. Те едва ли смятат, че така опорочават гласуването. Така че поне половината от тях може да ги добавиш към 37.
31 Юли 2011 15:06
Митев,
ако 37% от познатите ти смятат, че дъщеря ти е курва, останалите просто нямат значение.

А да не забравяме и тези 24%, които са готови да продадат гласа си. Те едва ли смятат, че така опорочават гласуването. Така че поне половината от тях може да ги добавиш към 37.


Дъртреалист,
приемам и твоя принос в математиката.37 % от българите, + 12% (половината от продаващите гласа си) е = на 100 % от българите. Останалите 51 % нямат значение и поради това минавт под знаменателя на тези, които имат значение.

31 Юли 2011 17:47
Митев мили ,
Втората "половинка" от продаващите гласа си , към честните на ГЕРБ ли я туряш ? ...
01 Август 2011 00:05
Mitev:
"Джастапраста,

естествено според теб Цветанов ще издава незаконосъобразни заповеди. Така е. Максимата "невинен до доказване на противното" трябва заради Цветанов да бъде сменена от "виновен до доказване на противното". Задължително. Инак нема да съ упраим. "


Митев , и ти , като параграфа ИЗБЯГВАШ да коментираш неудобните АКТУАЛНИ ФАКТИ:
ФАКТ 1.цвъцк'О е министър на МВР
ФАКТ2.цвъцк'О е главнокомандващ предизборнивт щаб на герб
Много кратък и ясен въпрос-ЧИИ ЗАПОВЕДИ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЛИЦАЙЧЕТАТА В ИЗБОРНИЯ ДЕН
-на министъра na MВР
-на главнокомандващия предизборния щаб на партия герб

Във въпроса ми НЯМА никакви предположения, какви заповеди ще издава ПОЛИТИКА-СИЛОВ МИНИСТЪР.Ти просто си ДОБАВИЛ нещо(м/у впрочем напълно безсмислено), за да оправдаеш поста си
Това, което аз твърдя, а ти и параграфа не желаете да коментирате е , че управляващите нямат право да ПРИНУЖДАВАТ със закон полицаите да изпълняват заповеди на шефа на предизборния щаб на герб във времето преди изборите и в изборния ден(защото цвъцк'О е и такъв, НЕ ли?).И съм посочила пример (Испания, където причината е избори в соц.партия, а не национални избори , като в Бг), как се избягва поставянето на полицаите в тази противоречива ситуация.
На тебе, обаче тези неща хич не ти се коментират, защото ги няма в партийните ти указания, затова дописваш постинга ми с инсинуации и коментираш собствените си глупости.


Редактирано от - jastaprasta на 01/8/2011 г/ 00:40:16

01 Август 2011 00:33
JASTAPRASTA,
/:/ "...Това, което аз твърдя, а ти и параграфа не желаете да коментирате е , че управляващите нямат право да ПРИНУЖДАВАТ със закон полицаите да изпълняват заповеди на шефа на предизборния щаб на герб във времето преди изборите и в изборния ден(защото цвъцк'О е и такъв, НЕ ли?).И съм посочила пример (Испания), как се избягва поставянето на полицаите в тази противоречива ситуация..."
............................... ............................... ............................... .......................
Импровизираш, май?!
Или манипулираш?!
Или, просто, грешиш?!
По кой сегашен български Закон полицаите са длъжни да изпълняват заповеди на шеф на Предизборен щаб?!
По Закона за МВР, полицаите са длъжни да изпълняват заповеди на ПРЕКИТЕ си началници и на прокурор(следовател)!
И защо предполагаш, априоре, че министърът на МВР непременно ще злоупотреби с министерската си власт- досега така ли се е случвало?!
И защо предполагаш(май си сигурен, всъщност?!), че ако министър Цветанов НЕ е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, той няма да дава ТАКИВА заповеди, каквито би дал като е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ?!
А?!
П.П. И защо не обелваш нито дума, че навремето СДС(последвани от НДСВ и БСП!) започна ПОРОЧНАТА практика министри да НЕ излизат в "служебен отпуск" по време на предизборна кампания, в която те участват, като кандидат-депутати?! А?!

Редактирано от - paragraph39 на 01/8/2011 г/ 00:36:54

01 Август 2011 01:03
"И защо предполагаш, априоре, че министърът на МВР непременно ще злоупотреби с министерската си власт- досега така ли се е случвало?!"

Нищо не предполагам.Предположенията са си твои .На мен не ми е известен друг такъв нагъл случай с мин. на МВР.Ти, ако знаеш подскажи ми, и после ме питай"досега така ли се е случвало?!"


"И защо предполагаш(май си сигурен, всъщност?!), че ако министър Цветанов НЕ е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, той няма да дава ТАКИВА заповеди, каквито би дал като е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ?!"

Оново дописваш и ми преписваш неща, които не твърдя, за да си кажеш репликите , с които си се , или са те задължили.

Именно полицията, а не служителите на което и да е друго министерство гарантират законността на изборите.Ако шеф на предизборния щаб на герб е друг министър, а не цвъцк'О полицаите няма да са поставени пред дилемата -тази заповед министърът МИ ли я издава или шефът на предизборния щаб на герб, което си е едно и също лице.Само допускането, че това лице не може в един момент да мисли и действа , като шеф на предизборен щаб, а в следващия(а защо не и в същия), като силов министър, с еднакво отношение към ВСИЧКИ ПАРТИИ е достатъчно да постави под съмнение законността на вота.
А това, което са измислили сдс, герб и атака имаха прекрасна възможност да променят и поставят така, както е в демократичните държави.Защо не го направиха? Може би тогава и ти нямаше ехидно да питаш" нали е демокрация".
Aми НЕ Е, няма нищо общо с демокрацията.



Редактирано от - jastaprasta на 01/8/2011 г/ 01:14:47

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД