:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 561
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС реже дългите ваканции

Чиновниците в ужас от план на комисарката Нели Крус
Страх тресе държавните чиновници в страните от ЕС, че вече може би няма да имат тримесечна лятна ваканция, пише британският в. "Гардиън".

Еврокомисарката по конкуренцията - холандката Нели Крус, поиска да бъде сложен край на дългогодишната традиция, царуваща в комисията в Брюксел. "Ако искаме да сме конкурентоспособни на останалия свят, това трябва да бъде прекратено", заявила тя в четвъртък пред една от комисиите на Европарламента. Идеята й била подкрепена от редица високопоставени служители.

"Не можем да си позволим в Европа да настъпи ситуация, при която в продължение на три месеца изобщо да не функционираме заради някакви си празници. Сериозното състояние на икономиката на Стария континент постоянно ни подтиква да си вършим по-добре работата. Разбира се, всеки има нужда от празници и почивка, но не бива да прекаляваме", добавила Нели Крус.

Ако бъде реализиран планът й, ще има опустошителен ефект върху чиновниците в централата на Еврокомисията, отбелязва "Гардиън". Причината е, че институцията почива по време на всички празници не само на Европа, но и на Белгия, на чиято територия се намира. Не са редки случаите, когато комисията кара едноседмични почивки.

От идеята на Нели Крус сериозно ще пострада и Франция, която на практика хлопва кепенци през август. Десетилетна традиция в тази страна е пътищата да бъдат задръстени от заминаващи на почивка хора през първия уикенд на най-горещия летен месец. Евентуална промяна може да провали плановете на много прелюбодейци, които предпочитат да си спестят задръстванията и да останат в Париж, преди да се съберат със законните си семейства на морето, допълва изданието.

От друга страна, и самите французи негодуват срещу скандално дългите ваканции на държавните служители. След края на тазгодишния летен сезон в страната започнаха дебати за и против намаляването на почивките. Като положителна стъпка бе изтъкнат примерът на премиера Доминик дьо Вилпен. Той доброволно прекрати ваканцията си в Бретан и се завърна на работа.
3
1081
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
08 Октомври 2005 00:27
Ала бала!Държавните служители в ЕС, са отдавна постигнали и живеят в условията на Комунизъм(точно като този дето ни залъгваха и обещаваха червените боклуци)Това дето го разправят тука по-горе ще стане , кога открият в ИРАН секс-шопове
08 Октомври 2005 11:28
Откакто прочетох статията, сън не ме хваща; горките хорица ще се преработят...

Patilanec
09 Октомври 2005 23:05
А нашите държавни хрантутници ще поемат ли този европейски почин, или ще продължат да ползвот от 40 до 52 РАБОТНИ дни годишно плюс празниците? Което прави много повече от три календарни месеца. Четете ЗДС, ако мислите, че Ви лъжа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД