:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,563
Активни 137
Страници 24,197
За един ден 1,302,066

Белгия парализирана от обща стачка

Работещите в Белгия започнаха вчера първата си от дванадесет години насам обща стачка, предаде Ройтерс. Учебният процес, движението на обществения транспорт и работата на държавните учреждения са нарушени, а много магазини останаха затворени. Влаковете спряха по високоскоростната железопътна връзка от Лондон "Евростар", както и по линията Париж - Брюксел, където са институциите на ЕС.

24-часовата стачка в Белгия е в знак на протест срещу реформите в системата за социално осигуряване.

Белгийският премиер Ги Верхофстад поиска профсъюзите и бизнесът да се съгласят на увеличаване възрастта за пенсиониране от 58 на 60 години, за да може страната да се справи с нарастването на разходите за плащане на пенсии и очакваните по-ниски приходи, произтичащи от застаряването на населението.

Ако споразумение не бъде постигнато до края на почивните дни, останалите профсъюзи съобщиха, че може да се присъединят към по-мащабна национална стачка в края на месеца.
2
1434
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
08 Октомври 2005 02:17
Гледайте Белгия, правете сметка за Българско! При това у нас бежанците от Турция, Хърватска, Босна и Мароко се броят на пръсти /ако въобще ги има/, а в Белгия са заплашително висок брой. Като се прибавят и рускините, а и българските емигранти...мани мани

08 Октомври 2005 03:42
Още десетина години и можем да се пенсионираме на 70 години. Плащаш осигуровки цял живот /ако не платиш те взимат покъщината/ за да изхранваш цигани /всъщтност те ве4е станаха роми/, и накрая вземаш 80 лева!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД