:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Вариации

Вестникарите в клетата ни Българийка сме жестоко увредени. Уж ролята на медиите е да обясняват и осмислят настоящето. Но настоящият читател или трябва да си избере да вярва само на един вестник, или никому да не хваща вяра. Щото колкото газети - толкоз вариации по една и съща тема.

Да вземем бюджета - има ли го, няма ли го, как се погаждат людете около му...

"Разбраха се за бюджета" - добродушен е "Труд" на първо разлистване. И горивата няма да поскъпват вече, допълват "трудоваците", но!! - за сметка на цигарите и алкохола, които за пореден път ще шокират семейни и индивидуални сметкоразписи.

Да, ама "Монитор" съвсем другояче е привидял отношенията между бюджетниците - като "Лют скандал между БСП и НДСВ..." Сигурно хора от "Труд" са присъствали на разбирателството, пък от "Монитор" - на сблъсъка.

В "Стандарт" пък горивата още не са се укротили: "Бензинът скача 5 ст...", ама карай да върви - какво са 5 ст. между приятели?! 5% от 1 лев! Още повече, когато и в "Дума" има оптимистична прогноза по същия мотив: "Доходите скачат с над 5 на сто от догодина".

Всичко описано дотук (бюджет, алкохол, горива) се забърква по неочакван начин в "24 часа": "Вместо в казана ще варят ракия на двора" - за да протича процесът на светло и под контрол (разбирай - акциз). Нискобюджетните продукции с домашно "твърдо гориво" са атакувани вкупом и от ЕС, и от големите винзаводи - който ще вАри, да дава пАри! Което е във фатално противоречие с изконните ни домашнярски философия и шльокавица.

Когато Веселин Топалов ша(х)мароса някого - това сякаш не предполага много варианти за съобщаване. Излиза, че не е тъй. Руски журналист, цитиран от "24 часа", се е раздвоил в търсене на обяснение за феноменалните способности на българина: "Българският Д''Артанян или Мефистофел?" Унгарски шахматист пък се оплакал, че Топалов си служи с хипноза... Месмер, демек...

Пък той просто си ги дърмони - а на шах също боли, даже повече!
502
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД