:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Сантос" се класира на финал на световното

Играчите на "Барселона" няма да вземат премии дори при краен успех в турнира
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Капитанът на "Кашива Рейсол" Хидеказу Отани (вдясно) този път е успял с прийом от карате да избие топката от краката на Неймар, но звездата на "Сантос" успя да вкара един от головете за победата на бразилския тим с 3:1 в Тойота.
"Сантос" се класира на финал на световното клубно първенство в Япония след победа с 3:1 над "Кашива Рейсол" (Яп). Очаква се съперник на бразилците да бъде "Барселона", който излиза днес в другия 1/2-финал срещу катарския "Ал Сад".

Звездата на "Сантос" Неймар откри резултата, а партньорът му в атаката на тима Боржис Тейшейра покачи на 2:0. След почивката Хироки Сакаи върна едно попадение, но с гол на Данило носителят на "Копа Либертадорес" стигна до крайния успех.

Също вчера "Монтерей" завоюва петото място в турнира, след като се наложи с 3:2 над тунизийския "Есперанс". Мексиканците стигнаха до успеха, въпреки че изоставаха в резултата в мача между шампионите на зона КОНКАКАФ и Африка. В предишния си мач "Монтерей" загуби от "Ал Сад".

Организаторът на турнира - ФИФА, обяви, че победителят в първенството ще получи премия от $5 млн., докато за финалиста ще останат $4 млн. На третия в крайното класиране се полагат $2.5 млн. Интересното обаче е, че играчите на "Барселона" няма да получат нищо от тези премии, дори да спечелят надпреварата. Футболистите имат уговорка с президента на клуба Сандро Росел. Според нея те ще получат допълнителни бонуси само за титлата в Испания и за победа в Шампионската лига. Каталунците през тази година не са взели премии също за спечелването на Суперкупите на Испания и Европа.

Въпреки това треньорът Хосеп Гуардиола бе категоричен, че отборът му ще направи всичко възможно, за да спечели турнира. "Тук сме, защото работихме здраво, за да си заслужим това право, и желанието ни е да спечелим турнира - коментира Гуардиола в Япония. - Силите във футбола в момента обаче са много изравнени и не можеш да кажеш какво ще се случи в дадена среща. Това е турнирът, който най-много ме вълнува сега, защото е много трудно да си извоюваш правото да участваш тук".

Участниците бяха неприятно изненадани от поредното земетресение, което разтресе Япония. Трусът не бе особено силен за района - 4.9 по скалата на Рихтер, но това се оказа достатъчно, за да изплаши футболистите и техните треньори.
1
836
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
15 Декември 2011 19:32
Сантос имаше Пеле, а пък Барса - богове!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД