:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Изход 20:15 Не кради!

ГЕРБ не само купува депутати срещу 17 бона на месец, но и вече нагло обявява, че субсидира парламента
Петьо Цеков
Откакто колеги спипаха писмото на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов до финансовото министерство, с което той иска допълнителна държавна субсидия за управляващата партия, понеже Калинка Крумова и още трима атакисти подали някаква молба за прехвърляне на едни пари към ГЕРБ, политическата наглост мина в още по-висока орбита. По-безочлива кражба от държавата няма как да има. Законът и друг път е бил огъван до безобразие, но казусът със субсидията на независимите е върхът на безочието. Най-смешното е, че вече две седмици Цветанов хойка като цветарка по сутрешните блокове на телевизиите и обяснява света с някакви невчесани мисли, които по никакъв начин не оправдават погазването на осмата божия заповед - не кради.

В началото на мандата ГЕРБ гръмко обяви, че спира парламентарното номадство. В чл.16, ал.5 от правилника на НС бе записано, че "народен представител, напуснал или изключен от парламентарна група, става независим народен представител и не може да бъде приет за член на друга парламентарна група". Вместо да има някакъв въздържащ ефект, разпоредбата доведе до там, че 2 дузини депутати напуснаха групите си. Защо? Защото от ГЕРБ измислиха гениалната постановката, че депутат не може да се мести в друга парламентарна група, но държавната субсидия може да влиза в чужда каса. Но не остава там, а продължава пътя си - към дълбокия джоб на депутатите, които са предали партиите си. По изчисленията на Волен Сидеров, Иван Костов и други разноцветни депутати става дума за около 17 000 лв. на месец. Може да са толкова, може да са по-малко. Изчисленията на "Сега" преди половин година показваха, че когато атакист стане независим, той откъсва по около 160 000 лв. на година, т.е. по около 13 бона на месец.

Но не точната сума е важна. Важно е, че подобни пари стигат до депутатите, които нямат абсолютно никакво право да ги получават. Всеки месец, извън заплатата. Взимат заплата, взимат "представителни" и накрая взимат "бонус" от Х бона, които доста хора оценяват като награда за предателство, дадена от ГЕРБ. Направо е чудно защо има още депутати, които не са членове на ГЕРБ. Що нарекох тези пари "бонус"? Цветанов така им вика: "бонус за участието си в законодателната политика"!?! (Нова ТV - 10 януари). Калинка може да се кълне, че не получава пари от ГЕРБ. Проверката, която тече, може да установи каквото иска. Но Цветанов вече призна, че ГЕРБ плаща на независимите. И подобно плащане е нелепо. То е брутална търговия с депутатски гласове. То е поощряване на политическото ренегатство, осребряване на властта. То е грозно.

От началото на мандата ГЕРБ прибра около 1.1 млн. лв. - "бонуси", които въобще не трябваше да влизат в касата на партията, но бяха дадени от финансовото министерство. Тук му е мястото да подчертая за стотен път - държавната субсидия се дава за политическа дейност на политическа партия (25. ал.1 от ЗПП), която е влязла в парламента. Тя не се дава на парламентарна група, не се дава на трета партия - посредник, а още по-малко - на депутат! Държавната субсидия няма нищо общо с работата на парламента. Идеята й бе, че така ще се ограничи политическата корупция. Както често става у нас - резултатът е точно обратният. Алъш-веришът със субсидията се превърна в благодатна среда за политическа корупция.

И когато Борисов се обръща към чужди партии с думите: "Знаеш ли колко ме интересува вашата политическа партия и тези пари. Нямаме никаква нужда и изобщо не се интересуваме от вас", трябва да сме наясно, че той е прав - въобще не му пука. ГЕРБ има предостатъчно пари, че да е опряла до някакви "стотинки", полагащи се на "Атака" примерно. В случая тя не се интересува от парите, а от гласовете, които си осигурява като комисиона от доброволното посредничество в това отмъкване. ГЕРБ обаче върши и друго безобразие - дарява с държавна субсидия. Да вземеш пари от работещите родители и после гръмко да обявиш, че ги даряваш на болните им деца - това не се побира дори в понятието "наглост". А е повод за гордост за герберите?!?

Но колкото и кражбата на пари да е значим факт, по-важно е друго - чрез тази афера ГЕРБ с лекота подмени резултатите от изборите. На практика сега тази партия има мнозинство в НС, въпреки че избирателите не гласуваха така.

Второто важно нещо в този случай е, че с подобни ходове ГЕРБ напълно обезличи институция номер 1 на държавата. Ако преди съществуваше някакъв парламентарен живот, то сега сме свидетели на кулоарно доизживяване, подсилено от реплики, които са толкова абсурдни, че нямат нужда от коментар, а от течност за зъби: "Парите, които получават народните представители за различна от партийната си парламентарна дейност, трябва да идват от бюджета на парламента, но се налага да се плащат от партиите, защото бюджетът на НС е ограничен. Даваме бонуси на независимите депутати, не разхвърляме субсидии" (Цветан Цветанов). До там го докарахме с нашата демокрация - ГЕРБ да субсидира парламента! ГЕРБ да осигурява доходите на депутатите. Като имаме болния опит от последните избори, нищо чудно ПП на ГЕРБ да поеме догодина и разходите по парламентарния вот. И за да спести държавата - изборите да се правят само в партийните клубове на ГЕРБ. То пък и каква файда има да се правят избори по време на криза...?

---

P.S. През юли миналата година писахме за тази кражба на пари през държавната субсидия. Текстът зовеше Дянков да внимава малко повече на какво основание отпуска пари на своята или на чуждите партии. Нищо не последва и може би точно затова Цветанов съвсем се разпищоли. Сега пак ще трябва да се намесва Б.Б. - или да върне парите, или да дозакрие парламентарно представените партии.





Още текстове от автора - http://www.tlaka.com

снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Нищо друго не може да възбуди политиците така, както спор за количеството пари, излизащи от един джоб и влизащи в друг.
45
14212
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
12 Януари 2012 20:57
ГЕРБ не само купува депутати срещу 17 бона на месец, но и вече нагло обявява, че субсидира парламента


И какво от това? Победителите не ги съдят. Пък и съдът... Абе ще им пр..нете на оная работа.
12 Януари 2012 20:58
Изходът ще е 20:13 г., защо им дава още две години бонус Цеков?
12 Януари 2012 20:59
Да, верни констатации...Но - докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват...
------------------------------------
Блогът на Генек
12 Януари 2012 21:07
Петьо, стъпвайки на презумпциите:
държавната субсидия се дава за политическа дейност на политическа партия (25. ал.1 от ЗПП), която е влязла в парламента…
…Важно е, че подобни пари стигат до депутатите, които нямат абсолютно никакво право да ги получават.

стъпваш на хлъзгава почва.
Първо по конституция всеки депутат представлява и отговаря само пред избирателите си и никъде не пише, че отговаря пред партията си.
Второ, ако вземем конкретно визираната от тебе партия „Атака”, същата влиза в парламента с 22 депутата, а СЕГА „партията” има 10 депурара и 12 депутата са я напуснали. Пита се кое е партията? Дали 12-те „номади” или 9-те роба на Сидеров? Утре от тия 22 депутата може да остане само 1, Сидеров – той ли ще е „партията” на която се полага субсидията? Сметката нещо не излиза.
12 Януари 2012 21:34
Да внесем малко уточнение за любопитните драги селяне.
Партията НЕ е "депутатите" и няма как да бъде. По пропорционалната система /с листи/ хората гласуват за политиката на политическия субект. Хората гласуват за листата като цяло. При мажоритарните избори хората гласуват персонално за Иван, Драган и Петкан. Единствено Иван, Драган и Петкан, когато са избрани мажоритарно, имат свободата да се наричат независими и да декларират принадлежност към който си искат политически субект.
Обидно е да го обяснявам, но трябва да си много тъп, за да не ти е ясно, че един депутат влезнал с партийна листа, излизайки от политическата група в парламента - той подменя автоматически вота на избирателите. Напусналия групата депутат има ПЪЛНАТА СВОБОДА да напусне парламента, за да влезе следващия от листата и да се запази РЕЗУЛТАТА от проведените пропорционални избори.
Още по-голяма простотия е да обиждаш депутати, които са ЛОЯЛНИ към избирателите си и в същото време да защитаваш изменници, които са измамили избирателите си и са подменили вота им.
Само в държави, в които Юдите са на почит може да се случват подобни идиотщини. Обикновенно такива държави са в незавидно състояние и в перманентен упадък.
П.П. НДСВ има не един, а 0 /НУЛА/ депутати, а получава субсидия малко по-малка от Атака към момента.... сега сметката излиза ли ти?
12 Януари 2012 21:41
...как щях да забравя
Г-н Петьо Цеков, благодаря за обективната статия
12 Януари 2012 21:41
Второто важно нещо в този случай е, че с подобни ходове ГЕРБ напълно обезличи институция номер 1 на държавата. Ако преди съществуваше някакъв парламентарен живот, то сега сме свидетели на кулоарно доизживяване ....


Най-сетне някой (извън парламентарната опозиция) да го каже направо. ГЕРБ системно и методично подкопава парламентарзима на Републиката.
12 Януари 2012 21:43
Г-ца Иванова, много правилно намеква, че следващия сезон П.П. НДСВ + ПП Атака ще имат ОБЩО 0 /НУЛА/ депутати и ще вземат МАЛКО ПО-МАЛКА субсидия. Правилно!
А специално в случая Сидеров - Атака, следва да заострим вниманието и към Седмата Божа заповед, гласяща "Не прелюбодействай" .
12 Януари 2012 22:02
КОСТАДИНКА ИВАНОВА, . Откога дрънкам, че няма независими депутати!
12 Януари 2012 22:03

Не, Костадинка Иванова е права.
И статията на Петьо Цеков е отново брилянтна. Това, което се развихря в България е пълна профанация на парламентаризма. И след като сме я докарали до това дередже, защо се чудим, че Бойко кара Цецко да нахрани кучетата?
Нали си спомняте вица за инж.Ганев в космоса?
12 Януари 2012 22:06
Г-н Ганчу, нека оставим Божиите дела Богу
Важни са принципите. Важна е демокрацията и силата на правото, а не правото на силата.
Ама кат си поклонник и безупречен член на Държавата на Юдите... нема как да ме разбереш
12 Януари 2012 22:15
Защото от ГЕРБ измислиха гениалната постановката, че депутат не може да се мести в друга парламентарна група, но държавната субсидия може да влиза в чужда каса.

Като изключим дребния проблем с членуването, който се обяснява лесно - първо се пише "от ГЕРБ измислиха постановката", после се чете и се забелязва, че не е достатъчно люто, не смъдва в бъбреците и се добавя "гениалната", без да се огледа цялото изречение, остава за обяснение една дребна подробност - според сайтовете със закони чл. 25 от закона за политическите партии, който урежда субсидията, е публикуван в ДВ, бр. 6 от 2009 г. - преди ГЕРБ да дойдат на власт.
12 Януари 2012 22:17
Дон и duzovр, 10Х!
Най-голямото политическо престъпление на Борисов и Герб е обезличаване разделението на властите, целенасоченото подкопаване и сриване на парламентаризма, смачкване и неглижиране на плурализма и най-важното - направиха така, че обезсмислиха провеждането на всякакви избори.
С една дума - Герб и Борисов са убийци на Демокрацията в България.
12 Януари 2012 22:29
Manrico,

За закона за партиите си прав, ама кажи нещо за избирателния закон и за парламентарния прадилник.
И те ли са от времето на тройната коалиция или пък от НДСВ
12 Януари 2012 22:29
И след като сме я докарали до това дередже
А защо сте я докарали до това "брилянтно" дередже, Дон? Брилянтното е друго, приятелю "политическите партии се конкурират за власт за да дават на обществото, а не да вземат от него".Определено ти, г-ца Костадинка и др. Лидеров се борите за да вземате от нас. Мерси, искаме ресто и касова бележка..
12 Януари 2012 22:33
според сайтовете със закони чл. 25 от закона за политическите партии, който урежда субсидията, е публикуван в ДВ, бр. 6 от 2009 г. - преди ГЕРБ да дойдат на власт.
*
Така е, но не в това е проблема. В закона много ясно е посочено как се разпределя субсидията в парламентарно представените партии, коалиции и тези с резултат над 1 %. Закона е предвидил и вътрешно разпределение на субсидията за една КОАЛИЦИЯ, вътре в саматта коалиция, където ВЪТРЕШНОТО разпределение се основава на принципа "парите следват депутата"
Ужасяващата неграмотност на Бочко, Цвъцко и Дян Пит, както и тяхната престъпна наклонност не им е дала възможност да проумеят с политическите си пиуешки мозъчета, че Атака НЕ Е в коалиция с НИКОЙ, тя е самостоятелен политически субект и правилото което важи ВЪТРЕШНО и САМО при коалициите НЕ ВАЖИ за Атака. Това правило ВАЖИ само за Синята коалиция, според което СДС и ДСБ трябва да разпределят ОБЩАТА субсидия за СК между себе си.
От друга страна, престъпната Герб и още по-престъпните и лидери и чиновници са си внушили, че ТОЙ е Държавата, че всичко е Герб, че всичко принадлежи на Герб, че всички трябва да се кланят на Герб, а ТОЙ да е месията.
12 Януари 2012 22:54
Да се върнем на това "Изход 20:15 Не кради!". Г-н Цеков си е забравил да направи извода "има субсидия - има крадене, няма субсидия - няма крадене" . Отделно, че на последните няколко избори половината избиратели не участват, но и те трябвало да плащат беабожните масрафи на Лидеров и другите дебили от партийната свинска кочина. Ресто!
12 Януари 2012 23:24
Г-н Ганчу, ами да са участвали на изборите, никой не им е пречел. Да не говорим, че такива хора в древна Гърция са наричали "идиоти".
Очевидно патологичната злоба която те е обхванала към В.Сидеров, трайно и болезнено за околните е нарушило логическото ти мислене и душевен покой.
Глей ся, Ганчу, тези които не са гласували - за тях нищо не се плаща. А тези които са гласували, всеки един ТЕХЕН глас струва 12 лева на година и отива за тази партия за която са гласували. Ако не са гласували 1 млн души - това означава че в бюджета на БГ са икономисани 12 млн лева за всяка година от мандата на парламента.
Питай, г-н Ганчу, не се притеснявай, никой не се е родил научен.
Колкото до Сидеров, към когото питаеш /не само ти/ сатанинска злоба, ще ти цитирам една крилата фраза на Джонатан Суифт: "Когато на света се появи някой голям човек, той може да бъде разпознат по това, че всички кретени се съюзяват срещу него.”
12 Януари 2012 23:43
Кака Коца е пак тук! И пак-същата!
13 Януари 2012 00:10
така де, така де................Основен извод: Всичките депутати са зависими, включително и новите и старите независими
13 Януари 2012 00:41
Как хортуваше Бай Ганя ? Всички са маскари.Ще добавя само, че е въпрос на гледна точка кой е по-маскара.Гледната точка пък е въпрос на разстояние.Колкото по-далече от истината човека, толкова по му се свива хоризонта.Идва един момент когато човек е толкова далеч от истината, че я вижда като точка.И това го определяме като гледна точка.
13 Януари 2012 00:46
Кака ти Коца със същия апломб сега щеше да защитава Цецо сега, ако Гюмнера не и бе дръпнал килимчето под краката
13 Януари 2012 01:36
Вече почвам да се замислям и дали има смисъл от парламентарни групи в Парламента?!?
Първо, защото "отцепници"-"предатели" бързо и лесно могат да променят Размера(брой депутати) на парламентарната група, а даже и да я унищожат(когато остане с по-малко от 10 депутати)!
Второ, защото абсурдният конституционен чл. 67 повелява депутатът да представлява- и да реализира и защитава Интересите!!!- не само на избралите го Избиратели (и партията, с чиято партийна листа, Програма и Обещания е били избран), но и на всички други Избиратели, на целия Народ!!! Абсурд- като, например, адвокатът да представлява и защитава интересите едновременно и на Ищеца, и на Ответника?! Тогава и... "Майната й на Опозицията- няма такава!"!!!
А и "Който представлява всички, НЕ представлява никого!"/§39/!
При това положение, пък, има ли смисъл от 240 депутати- 10-20 са напълно достатъчни!
13 Януари 2012 01:52
Мade in ГЕРБ! Нали Боко и Цецо трябва да си възвърнат раздадените пари по изборите, че и да са отгоре... Натисни тук
13 Януари 2012 01:55
Според мен, става въпрос за умишлено(май, да!?) или неумишлено(май, не?!), но ЛОШО, погрешно, неправилно ТЪЛКУВАНЕ и ПРИЛАГАНЕ на израза(понятието) "независим депутат" в чл. 25 ал.3 от Закона за политическите партии- като се слага знак за Равенство между явил се на Избори като "независим" кандидат-депутат и влязъл в Парламента като такъв, и депутат, който е напуснал или е бил изключен от парламентарна група и се е САМООБЯВИЛ за "независим"( уж, независим, пък обявява принадлежност към партия- но ДРУГА?! Че какво и кое му е "независимото" тогава)!
Или, пък, става въпрос за ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННОСТ на този член и алинея от този закон?!
Защото, чрез промяната на броя на депутатските гласове на партия или партийна коалиция в Парламента, се ПОДМЕНЯ Волята на Избирателя/Народа, изразена в и чрез парламентарните Избори! Защото, Волята на Избирателя/Народа, изразена чрез изборния Резултат, е била съответната ПАРТИЯ да има съответния брой депутатски гласове в Парламента- нито повече, нито по-малко! А и подменена е и Волята на Избирателя/Народа относно какъв Размер държавна субсидия да получава съответната партия- субсидия, съответстваща на броя на депутатските гласове, които съответната ПАРТИЯ е вкарала, по и чрез Волята на Избирателя/Народа! А е противоконституционност, защото, според чл. 1 от Конституцията, никой и нищо НЕ може да бъде над Народа и Волята Му- и да променя(подменя) Изборни резултати, но БЕЗ Избори!
КАЗАХ!
13 Януари 2012 02:11
Справка:
ЗАКОН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ
...
Чл. 25. (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) (1) Държавната субсидия се отпуска ежегодно на четири равни транша от централния бюджет за финансиране на политическите партии или коалиции, които са регистрирани в Централната избирателна комисия за участие в избори, участвали са в последните парламентарни избори и имат избрани народни представители.

(2) Общата сума, предвидена в бюджета, се разпределя пропорционално на получените действителни гласове от всяка партия или коалиция.

(3) Държавната субсидия, отпускана на всяка коалиция по ал. 1, се разпределя между съставляващите я партии според коалиционно споразумение. При липса на коалиционно споразумение или промяна на членския състав на парламентарните групи на политическите партии или коалициите, образувани в резултат на последните парламентарни избори, държавната субсидия се разпределя, като се предоставя на политически партии, учредени преди парламентарните избори, които имат съдебна регистрация и сформирана парламентарна група, или на политически партии, към които независимите народни представители декларират принадлежност. Министерството на финансите превежда дела от субсидията за всяка партия в посочена от нея сметка.
...............................................................................
Очевиден и очеваден е абсурдът "независим депутат, декларирал принадлежност към партия"?!
Или е "зависим", защото принадлежи към партия, или е НЕзависим, защото НЕ принадлежи към партия!
Но "зависим НЕзависим" си е пълен абсурд!
Както, впрочем, е абсолютен Абсурд и депутат да решава (от неговата воля да зависи?!) към коя партия да се насочва съответен размер на държавна субсидия!!!
ПФУ!
13 Януари 2012 02:59
Това развитие е естествен завършващ етап на така заложеният "преход". На обезсмислянето на политиката, като такава и свеждането й до прост материален бизнес. Всичко, което прави Герб е просто да използва това, което бе създадено преди него.
-
Не Герб, а НДСВ, БСП, СДС, ДСБ, ДПС през 2005 г. въведоха имущественият ценз за да отстранят немафиотски партии от достъп до избори и медии. Те го и потвърдиха през 2009 г.. Не Герб, а БСП и ДПС първи започнаха да купуват депутати, измислиха и практикуваха днешната схема в края на предният парламент. Герб, просто е горският от известният виц - "И накрая дойде горският".
-
След, като политиката в България започна, като огромна фалшификация през 1990 г., след като премина в открита фасадност и комерсиалност, ограничаване по имуществен признак, то е логично от политиката да остане единствено търговията. Лошото за БСП, СДС, ДСБ, "Атака" е, че ще изчезнат. Ако ДПС е изключение, то е единствено защото има етническа основа и достъпът до ресурс за търгуване не му е фатален.
13 Януари 2012 04:13
BRIGHTMAN,
"Преходът" от Социализъм(държавен Капитализъм) към ЧАСТЕН Капитализъм, си го планираха, организираха и осъществиха, в техен личен интерес, хората от Властта преди 1989 г.- т.е., Върхушката на БКП и обслужващите я! Така те придобиха НЕ само политическата Власт(която имаха дотогава), но и Икономическата власт- ставайки капиталисти! А който държи в ръцете си Икономическата власт, той държи и Политическата- и това го знае всяко хлапе!
Този "Преход" бе подпомогнат, пряко и косвено, и отвън- от държавите с ЧАСТЕН Капитализъм- в интерес, пряк и косвен, на управляващата капиталистическа Класа в тези държави!
За съжаление(вече и на много от тях!) този "Преход" бе "демократично" подкрепен в началото, докато стана "необратим", и от всички, които скачаха по площадите с крякането "Кой не скача е червен!" ! "Sancta simplicitas"! УВИ!
13 Януари 2012 04:57
Сега разбрахте ли как се държи власт и се печелят избори?!С пари и изнудване по ченгесарски!
13 Януари 2012 07:04
А сега разбрахте ли защо беше нужно ПП "Атака" да има 22 депутати(както беше решил Н.В. Избирателят), а НЕ сегашните само 10-л Н.В. Избирателят- за да не може ГЕРБ да си гласува в Парламента каквото си поиска! Затова и ГЕРБ разби ПГ на РЗС, затова и купи депутати от ПГ на "Атака"! Затова бяха всичките тези удари под кръста- вътрешни, външни, медийни...- върху "Атака", когато тя имаше гласове да държи под контрол ГЕРБ, когато ГЕРБ имаше само 117 депутатски гласа!

13 Януари 2012 07:19
върху "Атака", когато тя имаше гласове да държи под контрол ГЕРБ, когато ГЕРБ имаше само 117 депутатски гласа!

И което "Атака" не направи.
13 Януари 2012 07:35
Щеше да е тъжно, ако не беше смешно...праволинейни въртиопашки кат наш Пара от девет реки вода ти докарват-само и само да те убедят как новийо Джин гиби всъщност е бил опозиция, а не френско езиче на бат ни Бойко.
А в същото време...в същото време достойни хора с позиция като моят добър приятел Сократес се гърчат в съмнения и се питат в какво ли аджеба толкоз много са съгрешили, че форумот ги зема за бъзик.
Я вижте манерките....те таквиз угризения немат.
Тех най ги вълнува дъл за цъфне дряна и дъл червенопрашковците за се издънят.
А, че бат ни Бойко е пародия на държавник...мое и да е кръгъл идиот, ама на кой ли му манерков матриял дреме?
13 Януари 2012 07:54
Ако Лидеров не беше се дупил на Герп и беше внимавал в предишния парламент да не му пробутат въпросния закон, сега нямаше да сърба попарата или там супата да такова...Ама, тва е животът - кьорав карти не играе! Всички можем дружно да благодарим на разпасалите се Станишко, Гоце и Доган в предишния парламент, на Костов, че ни натресе Мадридския негодник, а на последния - няма за какво. Бочко и новата месия са си от неговите обръчи.
13 Януари 2012 09:18
Петьо Цеков
Няма как да не отбележа, че леля Коца още веднъж ни убеждава в правилността на народната поговорка: "Късно е либе за китка". Много неща зависеха от Сидеров, а единственото нещо, което той направи, е да измами надеждите и очакванията на хората, които гласуваха за него. Така че, майната ти Лидеров, алчни плешиви глупаци като теб с лопати да ги ринеш на тази територия!... И винаги ще се намери някой, който ще почне да те убеждава, че обикновеното продажничество на някой самозабравил се лидер е всъщност висш политически пилотаж.
13 Януари 2012 10:41
Разбрахме от статията за огромния проблем - ужас, субсидията не влиза в правилната каса! Ами другаре, като сте изковали едни закони-инструкции за влачене и претакане на пари от данъкоплатеца, за да можете во веки да тунеядствате, винаги ще се намери по-голям тарикат от вас и да ви ги крадне. Като си гласувахте тези параграфи, като си гласувахте амнистията не прозряхте, че освен вас и други ще искат да разпределят и да дерибействат. Късно е чадо... Смешен плач !
13 Януари 2012 10:50
И подобно плащане е нелепо. То е брутална търговия с депутатски гласове. То е поощряване на политическото ренегатство, осребряване на властта. То е грозно.
Авторе, споделил си ни много емоции и литература. Напиши че е незаконно или законно и питай Корнезов или Миков, а може и сините юристи, като как въведоха принципа парите следват депутата и се дават в пликове всеки месец безотчетно и откога е така и докога ще продължава
13 Януари 2012 12:10
Dante: Няма как да не отбележа, че леля Коца още веднъж ни убеждава в правилността на народната поговорка: "Късно е либе за китка". Много неща зависеха от Сидеров, а единственото нещо, което той направи, е да измами надеждите и очакванията на хората, които гласуваха за него. Така че, майната ти Лидеров, алчни плешиви глупаци като теб с лопати да ги ринеш на тази територия!... И винаги ще се намери някой, който ще почне да те убеждава, че обикновеното продажничество на някой самозабравил се лидер е всъщност висш политически пилотаж.
Aligeri: : Няма как да не отбележа, че леля Коца още веднъж ни убеждава в правилността на народната поговорка: "Късно е либе за китка". Много неща зависеха от Костов и М.Димитров, а единственото нещо, което те направиха, е да измамят надеждите и очакванията на хората, които гласуваха за тях. Така че, майната ви Командире и Анжелиста, алчни плешиви глупаци като вас с лопати да ги ринеш на тази територия!... И винаги ще се намери някой, който ще почне да те убеждава, че обикновеното продажничество на някой самозабравил се лидер е всъщност висш политически пилотаж.
*
Виждате ли колко лесно може да бъде оборен един ПРЕДНАМЕРЕН, ЗЛОБЕН и МАНИПУЛАТИВЕН коментар?
13 Януари 2012 12:22
А сега разбрахте ли защо беше нужно ПП "Атака" да има 22 депутати(както беше решил Н.В. Избирателят), а НЕ сегашните само 10-л Н.В. Избирателят- за да не може ГЕРБ да си гласува в Парламента каквото си поиска! Затова и ГЕРБ разби ПГ на РЗС, затова и купи депутати от ПГ на "Атака"!

Аз лично не разбрах, останалите нека сами да кажат. Избирателите на "Атака" искаха от нея едно, а тя взема да прави съвсем друго. Защо например не реагира и послушно си траеше, когато започна разпадането на групата на РЗС, а вдигна олелия до бога едва когато ножът опря до собствения й кокал? И защо случаят с декларациите, които навремето Волен поискал от депутатите си, не беше изяснен докрай? Защото аз имам лошото чувство, че ако е имало подобно нещо, става дума за едни и същи пари. Като разликата е само, кой ги раздава, демек кой купува депутатите.

Преди години в една френска сатирична програма беше разигран следният скеч: Група производители на телешко месо се възмутили от поредните рестрикции, наложени им от правителството. И в знак на протест повели и вкарали в парламента стадо телета. В парламента телетата се размесили с депутатите и така се размучали, че не можело да се разбере кой е депутат и кой е теле. Парламентът се размирисал и съвсем заприличал на обор. Пейзаните бързо разбрали, че от тая работа нищо няма да излезе и затова забрали стадото и го подкарали към пазара. Но в суматохата сбъркали и вместо телетата по погрешка откарали стадо от депутати. Стоят пейзаните със стоката на пазаря, уж се хубави и добре охранени телета, и се чудят защо продажбата не върви. Простички били хората, а и нямало около тях някой, който да им обясни, че депутат не се продава, депутат се купува!
13 Януари 2012 12:55
Г-Н Anastass Stasev, няма как да скриете ЛЪЖИТЕ, ТЕНДЕНЦИОЗНОСТТА и ПРЕДНАМЕРЕНИТЕ НАПАДКИ срещу Атака. Знаете ли защо? Защото Аргументите и фактите които представяте важат със СЪЩАТА сила за коя да е партия.
Все пак, Сидеров отчете /ЕДИНСТВЕН от всички партии/ като голяма грешка, че не са обърнали достатъчно внимание при силовото разпадане на РЗС. ФАКТ!!!
За депутатските декларации пак ЛЪЖЕТЕ!!! Сидеров никого не е карал да подписва декларации и НИКОЙ не е твърдял подобно нещо, освен медийните лъжци и подопечните им чули-недочули папагали. Но, ако желаете подробности кое, какво и как - обърнете се към собственика на СКАТ В.Симеонов за неговото участие относно тези декларации.
Самият факт, че /цитирам ви/ "имам лошото чувство" тези пари да са едни и същи /вероятно с партийната субсидия/, която днес Бочко използва и превърна Парламента в ДЕПУТАТСКА БОРСА - силно ме притеснява вашата ограничена осведоменост, но по-лошото, вашето огромно желание да се изкажете на база тази неосведоменост с едничката цел... да оплюете /какво ти/, да се включите в масовото и всенародно оплюване на Атака. Тъй де... и вие като хората... нема се делите я. Нали всички заедно ядем л..ната на тези, които управляваха 20 години България. Всички партии, с изключение на Атака. Е как да не им видим сметката на Атака.
Може ли да ни разкажете некой друг скеч от француцката талавизя?
13 Януари 2012 13:42
Коце!
Наистина е късно за китка.
Една жаба ако я хвърлиш във вряла вода, веднага ще изкочи навън, но ако я сложиш в студена и я загряваш постепенно, ще се свари.
Дълго време Бойко ви "подгряваше", а вие квакахте доволни. Дълго време "новият Апостол" се разхождаше като "мома на повикване" в студията на същите тези телевизии срещу които в момента сипе огън и жупел. Тогава обясняваше с мек гласец как ГЕРБ са най, най-добрите и какво щели да направят и как АТАКА безапелационно ще ги подкрепя. Сега, когато му скроиха капата, вие на умряло и то не за загубените позиции и гласове, а за "кинтити".
Той всъщност няма и какво друго да прави. Как да обясни на все още верните си лумпени, че благодарение на неадекватното му поведение, АТАКА загуби КАТАСТРОФАЛНО изборите. Как? Единият вариант е да си посипе главата с пепел, да признае грешките дори под формата на : "Играли сме добро, але немоли сме шанса.
Другият е да хвърли цялата вина върху рефера, за това че не му е свирил четири дузпи, осем фала и седемдесет тъча.
Изборите били манипулирани, откраданали му гласове, гепили му пари и пр. шизофренни бръщолевения които ловят дикиш само сред полуграмотни атакисти.
Истината е, че представянето ви е сбор от невероятно калпавата ви кадрова политика по места и поведението на парламентарната група през последните две години!!!
Сега се демонизират и представят в ролите на "майцепродавци, отцеругатели и мекерета" Бойко Борисов, БТВ и СКАТ. Те, завалиите били главните виновници.
Ако е така защо на страницата на АТАКА се мъдри рекламен банер на омразната телевизия СКАТ?
Натисни тук
Може би наистина всичко опира да пари, а?
Това е положението, Коце и най добре е лидерчето ви да стяга фотоапарата, да си припомня наученото в Юлиус Фучик и да се връща в Археологическия музей. Защото тежки времена го чакат }
13 Януари 2012 15:10
Вместо да има някакъв въздържащ ефект, разпоредбата доведе до там, че 2 дузини депутати напуснаха групите си. Защо? Защото от ГЕРБ измислиха гениалната постановката, че депутат не може да се мести в друга парламентарна група, но държавната субсидия може да влиза в чужда каса. Но не остава там, а продължава пътя си - към дълбокия джоб на депутатите, които са предали партиите си.


Трябвало е да се направи обратното - парите да бъдат спряни, а депутатите да ходят където искат.
13 Януари 2012 16:20
Ся няа съ кривя - Коца е сувсем права.

Друга е темата, че новиот Апостол или послушниот пудел на Боко, ся няа кво риве. Едни мошеници обрали други....да се оправят. Тъпото е, че мелиционерите компрометират парламентаризма и го изпразват от съдържание.
13 Януари 2012 16:40
Г-Н Anastass Stasev, няма как да скриете ЛЪЖИТЕ, ТЕНДЕНЦИОЗНОСТТА и ПРЕДНАМЕРЕНИТЕ НАПАДКИ срещу Атака.

Г-жа Костадинка Иванова, отношението си към Атака никога не съм крил и съм го изразявал по различни поводи много преди тя да стане парламентарна партия. За мен това е партия ръководена от популисти и клоуни, яхнали вълната на народното недоволство с цел лично облагодетелстване – първоначално успешно, но за щастие не за дълго.
Защото Аргументите и фактите които представяте важат със СЪЩАТА сила за коя да е партия.

Може и да е така, но това не е оправдание. Нали вие се пишете за най-честните, най-почтените, национално отговорни...... с други думи истЕнски патриоти
Все пак, Сидеров отчете /ЕДИНСТВЕН от всички партии/ като голяма грешка, че не са обърнали достатъчно внимание при силовото разпадане на РЗС. ФАКТ!!!

Може и да е факт, но е от типа "Късно е, либе, за китка!" – и кога дойде това негово "прозрение"? Като го настъпиха по чепика и подритнаха като ненужен парцал, или .......
За депутатските декларации пак ЛЪЖЕТЕ!!!

Защо пак? Декларациите за вярност на Вожда не ме интересуват. Имах предвид банковите гаранции подписани от ваши депутати под натиск на Сидеров. И ако някой лъже за тях, то това не съм аз, а е бившият ви партиен секретар, който първи направи разкритието – с други думи това си е ваш вътрешен проблем, който според мен все още не е достатъчно изяснен.
Нали всички заедно ядем л..ната на тези, които управляваха 20 години България. Всички партии, с изключение на Атака.

Тук съм напълно съгласен. От лайната на Атака наистина щеше да ни дойде множко. Затова предоставям това удоволствие на Вас. Още повече, че в това отношение в момента има богат мат’рял .
Може ли да ни разкажете некой друг скеч от француцката талавизя?

За съжаление не мога. Още повече, че фрацузкият парламент не е ощастливен с националисти и скечът се отнасяше за депутатите изобщо. Виж от нашта печална действителност скечове колкото искате – скечът с Волен Сидеров и стюардесите от Луфтханза, например

Както виждате, отговорих ви търпеливо на всички въпроси и в нови безсмислени спорове нямам намерение да влизам. Знам че ви е тежко, когато атакуват Атака, но още по-тежко ще бъде, когато народът изобщо престане да се интересува от нея. Така че имате все още на разположение 1.5 и кусур години - радвайте им се. Най-веселото тепърва предстои
13 Януари 2012 22:25
Сеги си спомням, че един български писател беше казал, че всички са маскари.Това е много вярно и тези в днешно време са маскари.Да не говорим за НЕГО , за който пържолите за кучето са по важни от хората.От тук нататък изводите си ги правете сами .Аз вече съм отвратен.Време е да ги измитаме вече тези маскари!
13 Януари 2012 22:27
Извинявам се за грешката пише се сега а не "сеги", ама толкова съм ядосан , че не виждам какво пиша
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД