:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 105
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Мигел Анхел Ордонес
Българските потребители са най-недоволни

от нивото на предлаганите услуги, показва проучване на Индекса от 2011 г. за развитие на пазарите на дребно, публикувано от Еврокомисията. България отново остава на дъното при повечето класации, оценяващи пазарите на дребно. Има обаче и положителни резултати - сред най-високо оценените услуги у нас са самолетните, жилищните, градинските, телевизионни услуги, банковите сметки, застраховките "Живот" и интернет. На най-добри условия се радват потребителите в Люксембург, Великобритания, Дания, Австрия, Ирландия, Финландия, Холандия, Белгия, Германия, Франция и Швеция.



ЕЦБ отхвърли плана за рекапитализирането

на закъсалата испанска банка "Банкия", която е четвъртата банка в иберийската държава, предизвиквайки оставка на висш банкер, съобщи "Файненшъл таймс". Мадрид обмисляше да рекапитализира "Банкиа" с 19 млрд евро. Но ЕЦБ възрази, че има опасност да бъде нарушена забраната на ЕС срещу финансиране на правителството от страна на една централна банка. Веднага след това управителят на испанската Централна банка Мигел Анхел Ордонес обяви, че подава оставка.



Британският Върховен съд потвърди

екстрадирането в Швеция на основателя на разобличителния сайт "Уикилийкс" Джулиан Асандж, обвинен там за сексуално посегателство, предаде Би Би Си. Дина Роуз, адвокатката на Асандж, неочаквано помоли съда за повторно гледане на делото с аргумента, че присъдата била издадена въз основа на материали, които не били включени по време на съдебните заседания. Съдията удовлетвори молбата и даде срок от 14 дни на защитата на Асандж да заведе иска за повторно гледане на делото. Ако и при повторното гледане съдът постанови екстрадиране, 40-годишният австралиец може да се обърне към Европейския съд по правата на човека.



Американският президент направи гаф

с Полша, като нарече лагерите на смъртта "полски" вместо "нацистки", съобщиха агенциите. Гафът бе допуснат на церемония за посмъртно награждаване на полски борец от Съпротивата от времето на Втората световна война. Говорителят на президентския Съвет за национална сигурност Томи Вайътър заяви, че Барак Обама се е изразил лошо. Полският премиер Доналд Туск поиска от външния министър Радослав Сикорски и американския посланик във Варшава незабавно да изяснят ситуацията. "Белият дом ще се извини за възмутителната грешка", заяви Сикорски в "Туитър".



578
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД