:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Париж погна Никола Саркози за разгласяване на следствена тайна

Бившият президент вече е без имунитет срещу съдебно преследване
Бившият френски президент Никола Саркози е обвинен в разгласяване на следствена тайна и намеса в разследване на аферата, придобила известност като "Карачигейт", предадоха агенциите. Обвиненията са повдигнати от семейства на двама френски инженери, загинали през 2002 г. в пакистанския град Карачи. При атентат тогава бяха убити 11 инженери, изпратени от Париж, за да работят по поддръжката на подводниците "Агоста", които Пакистан купи през 90-те години от Франция. По време на сключването на сделката между двете държави Саркози бе министър на бюджета и активен участник в преговорите.

Никола Саркози загуби президентския си имунитет срещу съдебно преследване на 15 юни т.г. и още вчера бе внесено обвинението срещу него от роднините на загиналите в Карачи инженери. Мотивът им е пуснатото на 22 септември 2011 г. от Елисейския дворец официално прессъобщение, според което името на Никола Саркози "по никакъв начин не фигурира в материалите по делото за терористичния акт в Карачи". Според съобщението от есента на м.г. Саркози "... не е споменат от никой от свидетелите по това дело". Ищците настояват, че публикуването на комюникето е резултат от пряката намеса на тогавашния държавен глава в разследването. Според адвокатите на двете семейства политическите ръководители на държавите не трябва да бъдат уведомявани за материалите, събрани по конкретно дело, по което се води разследване от независими съдии.

След падането на имунитета на Никола Саркози той може да се окаже обвиняем и по още две дела - за незаконно финансиране на предизборната му кампания през 2007 г. от най-богатата французойка - Лилиан Бетанкур, и от бившия либийски диктатор Муамар Кадафи.





3
1844
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Юни 2012 20:30




И за избиването на голям брой жени и деца в Либия.
18 Юни 2012 21:15
Този войнствен комплексар сееше смърт над невинни деца и жени в Либия в името на петролните барони, на които верно служеше.
Ширак и компания отдавна го чакат .
Вече ходил с 10 човека охрана. Що ли... ?
19 Юни 2012 09:24
А за държавен тероризъм? Има ли международен съд за военни престъпления?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД