:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БОК решава за знаменосеца до 3 дни

Чака се завръщането на председателя Стефка Костадинова от Лозана
Българският олимпийски комитет ще реши до 3 дни кой да бъде знаменосец на делегацията ни при откриването на игрите в Лондон на 27 юли. "Чакаме председателя - г-жа Стефка Костадинова, да се завърне от Лозана, след което ще се събере изпълнителното бюро и ще реши въпроса", обясни генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Комитетът бе избрал Христо Стоичков, но разпореждането на МОК е само активни спортисти да са знаменосци. Сред основните кандидати са спортисти, които имат състезания в първата седмица на игрите и ще са там на 27 юли. Това са тенисистите Цветна Пиронкова и Григор Димитров, рекордьорката по олимпийски медали за България (2 златни и 3 бронзови) Мария Гроздева (стрелба с пистолет), Йордан Йовчев, който в Лондон ще стане единственият гимнастик с 6 участия на летни игри, и боксьорът Тервел Пулев. Спрягаше се и името на плувеца в открити води Петър Стойчев, обаче той вече е носил флага - в Пекин `08. Същото впрочем е положението и с Гроздева, която води делегацията ни в Атина `04. Макар че има прецедент някой да е носил два пъти флага - биатлонистът Владимир Величков на зимните игри през 1984 и 1988 г.

Проблем пред евентуалния знаменосец, е че трябва да присъства и на репетиции, а на самото откриване ще стои прав поне 2 часа. Което при състезание на следващия ден оказва влияние. Такъв е случаят с Йовчев, но гимнастикът заяви: "Ако ме поканят, няма да откажа, независимо че квалификациите на халки са на 28-и. Тази ми е последната олимпиада и това ще бъде голяма чест за мен". Квалификациите на Гроздева са на 29-и. Пиронкова и Димитров пък очакват жребия, за да разберат дали мачовете им от I кръг са още на 28-и или ще се играят на 29-и. Двукратният европейски вицешампион в кат. 91 кг Пулев пък излиза на ринга чак на 1 август.
779
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД