:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 221
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦСКА се отрече от фенклуба си

Клубът е пред реална угроза да бъде изваден от евротурнирите
Конфликтът между ръководството на ЦСКА и Централния фенклуб на отбора отново се разгоря, този път по-сериозно от всякога. Повод стана разпространената късно в неделя декларация от фенклуба, в която се обяснява, че събор на привържениците, състоял се в Хасковските минерални бани, е решил да бъде снето доверието от настоящите шефове на ЦСКА и да се призове държавата да намери нови собственици. Дори се правят намеци за участие в черно тото, уредени мачове и уреден шампионат. На последното бе даден отговор с открито писмо от името на треньора Стойчо Младенов и лидерите в отбора Тодор Янчев, Иван Бандаловски и Апостол Попов, които твърдят, че са омерзени от обвиненията и категорично ги отхвърлиха.

Клубното ръководство пък стигна още по-далеч и обяви, че ще съди председателя на централния фенклуб Димитър Ангелов. В декларация той е обвинен в двуличие, манипулиране на феновете с користни цели, а също и в изнудване на ЦСКА за пари за хореографии. Под декларацията, заплашваща Ангелов със съд, стоят подписите на президента на ЦСКА Димитър Пенев, легендите Георги Димитров, Георги Велинов, шефа на ДЮШ Спас Джевизов и изпълнителния директор Венцислав Живков. Не е напълно сигурно обаче колко от всички споменати шефове, треньори и играчи предварително са уведомени за декларациите и дали са дали съгласие имената им да стоят там.

И докато текат тези конфликти, над ЦСКА надвисва друга опасност - отново да не играе в евротурнирите. Такова наказание може да наложи УЕФА, ако уважи жалбата на "Черноморец-Бургас", който сезира европейската футболна централа, че от ЦСКА не са спазили сроковете за изплащането на дълга по трансфера на Мишел Платини. Засега отборът се готви за гостуването си срещу "Мура" в Лендава (Слвн) в четвъртък от 21 ч.

На фона на това направо изглежда дребен проблем, че отборът може да не играе домакинствата си на "Българска армия". Стадионът не получи лиценз за евротурнирите. Вчера комисия от спортното министерство инспектира "Армията" и установи, че съоръжението не отговаря на изискванията за провеждане на мачове от "А" група. Даден е срок от 1 месец да се изпълнят предписанията.
49
1510
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
16 Юли 2012 19:40
В разстояние на 2 седмици, Титаните абсолютно опровергаха Тъмната Лайсна. Нито разплащането с Ч-морец е факт, нито ремонта по Армията. Червените очила?
16 Юли 2012 20:30
Добре, че ги има тези смешници, че да веселят в това мъртво време м/у европейското и олимпиадата. Че и Тура е по-скучен отвсякога. Така че боклукчийте, Тройчо и Дучето са неочаквано добра комбинация.
16 Юли 2012 20:42
Като разгледах снимките от купона в Асковските мин. бани...онемях
16 Юли 2012 21:31
Всичкото аскер е заето да пише ре-контра декларацията.
16 Юли 2012 23:39
Че кво има толко да се коментира Дучето?
17 Юли 2012 08:07
За мен хора тия псевдофрнклубове дето ги имат нашите псевдогрндове само пречат на отборите.
Получават пари за да правят поразии. Аз лично малко дете не бих завел на мач ЦСКА - Лески само заради тях.
Така че е време ЦСКА поне да се отърве от хора като Дучето. Другите отбори да правят каквото си искат.
17 Юли 2012 09:32
Ильо,аз също не питая любов към фенклубовете.Те обаче са факт и ще продължат да съществуват,защото има ползи от тях и за феновете и за клубовете и за органите на реда.Тоест с тях се постига в някаква степен контрол над масовия зрител по стадионите.Това неможем да го отречем,друг е въпроса за качествата на хората членуващи в тях и избраните от тях водещи фигури.
Но,Ильо и един принципен въпрос,без значение за кой отбор става въпрос: С какво хората отишли на събора в хасковските Минерални бани са по-лоши от теб и от мен например,като привърженици на даден отбор?
17 Юли 2012 09:36
Прав си Ильо! Какви са тия фенклубове, които скачат срещу собственниците, които се опитват да оказват влияние върху, политически партии и правителство?
17 Юли 2012 09:52
Фен клубовете по идея трябва да бъдат коректив на управлението на клубовете. Понякога го правят но поради финансовата им зависимост в повечето случаи са пас или в ролята на поддакващи. В случая няма сила която да ме убеди, че който трябва е врътнал кранчето на дучевистите и "гладният" както историята учи е най-податлив да развее байряка на бунта. Лошото е, че пернишките боклукчии умрат да дават основателни поводи да се рита срещу тях. Само два примера от последното денощие. Засега защото още не са се събудили по спортните сайтове и не се знае, знае ли се дали няма да има още и още. Та, на въпроса. Мораеш пак продаден и пак на Металург Донецк ама той, защо ли, отрича. Мистерия на куб. Платини докаран обратно през Дунава ама акулите искат и се жалят в УЕФА да им се плати онова което и гелосаните адвокатчета признаха. Последната вноска от 273 000 евро дължима до 30 юни 2012. Не само, че плащане няма но остава и без картотека за ЕКТ. Та, буната тепърва има мегдан да се разгръща. Ще да видим
17 Юли 2012 09:56
държавата да намери нови собственици

или да ги закрие и да си реши проблема
лайсна, ти тръбеше наляво и надясно из форума, че сте платили за Платини. Бургазлии що лъжат?
17 Юли 2012 09:58
Мораеш пак продаден и пак на Металург Донецк ама той, защо ли, отрича

А колегите се засягат, като им кажем, че циркът винаги е при тях
17 Юли 2012 10:14
Фен клубовете по идея трябва да бъдат коректив на управлението на клубовете.

Докич, не съм съгласен с теб, че Дучето трябва да е коректив, как Гърнетата да си харчат парите! Роля на на фенклубовете е да организира екскурзии за посещение на футболни мачове, да събират членски внос,за да могат да се направят хореографии! А сега Дучето се опитва да коли и беси в държавата! Или намерете спонсор или нов собственик на Цеца или всички цесекари няма да гласуват на вас.
17 Юли 2012 10:18
Не знам, как Цецка и чорбакашите, ще се отърват от"любовта" на Дучето! Струва ми се, че само Цимбика може да им помогне!
17 Юли 2012 10:21
държавата да намери нови собственици

В конституцията е записано,че частната собственост е неприкосновенна.И държавата трябва да осигури защита от посегателства върху нея.Е сега,трябва ли държавното управление да погази конституцията и да уйдиса на щуротията и претенциите на шепа обилно хранещи се нехранимайкомци???
17 Юли 2012 10:22
Младенчо,Цимбика сега управлява циганите в Стара Загора.
17 Юли 2012 10:25
Коректив означава отношение. Примерно, обявява се, че собствениците имат намерение да строят стадион с 40 хиляди седалки. Което, едно на ръка е изхвърляне като чекия на сгурия , сиреч грандоманство и по начало прах в очите. Няма как практически да стане. Тогава НФК заявява, че реално би трябвало стадиона да бъде поне два пъти по-малък. Да се обещава нещо реално и да се настоява реализацията му. Може да се реагира по политиката на селекция, по екипировка, сегашната им е безобразната и нашата за която НФК реагира на техният фон е направо слънце, по развитието на ДЮШ и т.н. Доколко ще се вслушат в гласа им чорбаджиите е отделен въпрос. Но не приемам да бъда използвани един вид само като фон. Не случайно е казано. Успяват клубове в които има единство на собственици, отбор и привърженици.
17 Юли 2012 10:31
С какво хората отишли на събора в хасковските Минерални бани са по-лоши от теб и от мен например,като привърженици на даден отбор?


Kато привърженици с нищо не са по-лоши. Но като фенове са вредни. Чупенето, паленето на стадиони, автобуси, коли не го смятам за подкрепа.

Разни Дучета, Тепсии и Гогутки живеят добре със средствата от клубовете, някои и пласират дрога в тия среди.

И такава фен сган имат ЦСКА, Левски, Ботев и Локо ПД.
17 Юли 2012 10:40
Тогава НФК заявява, че реално би трябвало стадиона да бъде поне два пъти по-малък. Да се обещава нещо реално и да се настоява реализацията му.

Докич, това не е работа на феновете, а на акционерите! Все едно Дучето да определя, каква къща да си строи Гърнето!
17 Юли 2012 10:58
Младенчо, кой ти казва, че ще определят. Дават си мнението и толкоз. Па като се вземе определено решение упражняват натиск за реализицията му в посочените параметри. Това е в основата за всичко на всяко демократично общество.
17 Юли 2012 11:01
Ильо, умреш да бичиш по линията "всички са маскари". Да, ама не. Ние никога сами не сме рушали собственият си стадион. В това отношение вие сте №1 по света и у нас. Да не кажа уникални. Има и още фундаментални разлики които, вЕрвай ми, никак не са във ваша полза. Не идеализирам ни най-малко агитката. Има много трески за дялане и при нея. Но не и тези които обикновено наизуст им се тропосват.
17 Юли 2012 11:09
Па като се вземе определено решение упражняват натиск за реализицията му в посочените параметри.

Докич, какво разбираш под натиск...да подпалят стадиона, да счупят седалките, да отрежат гредите , да хвърлят бомбички, за да глобят отбора и собствениците да плащат? Дучето е узурпирал властта във фен клуба на Цеца, станал е както Кадафи в Либия!
17 Юли 2012 11:15
А сега Дучето се опитва да коли и беси в държавата! Или намерете спонсор или нов собственик на Цеца или всички цесекари няма да гласуват на вас.

Това да не върви и с някакъв политически пост за дудучето - напр. шеф на Агенцията по храните Малей какво ПЛЮСКАНЬЕ ще падне, малейййй!
17 Юли 2012 11:16
Преди години Васил Крумов Божков ни даде на нас феновете в мое лице 10 процента от акциите на клуба, върнахме ги, не ги взехме). След това Г-н Томов ми каза: “ще те направя богат човек, Митко”. Не съм богат.

През 2010 година Димитър Борисов дойде на рождения ми ден и ми каза: “Ще те направя милионер, бъде с мен”. Каза го, за да не протестираме на следващия ден, на мача с Рапид Виена. Аз обаче протестирах.

Гърнето е виновен! Трябваше да му предложи милиардер да го направи! Нека Дучан каже има ли бизнес свързан с Цурето?
17 Юли 2012 11:19
Малей какво ПЛЮСКАНЬЕ ще падне, малейййй!

Агнета, телета и прасета и в зоологическите градини няма да останат!
17 Юли 2012 11:29
Dokich, Умреш да генерализираш и обобщаваш.

Щом смятач ше разни Златиновци и Гугутки са пИрфектни - ОК.
Щом смяташ че в агитката ви е нормално да се търгува с дрога - ок.

Мнението на вашата агитка е мнението на ръководството. Не трактори, комбайни да ви газят
вие няма да сете недоволни. Но ваша си работа.
Просто ме предизвика да ви коментирам.

Човек и да иска да дискутира нормално, с вас не може. Веднага почвате - ние сме арни, вие - лоши.

17 Юли 2012 12:36
.
17 Юли 2012 13:25
За любителите на боба съм отворил тема ето тук:
Натисни тук
17 Юли 2012 13:26
Най-видното чорбар - дудучето - всъщност не от любов, а от корист го играел такъв. Ау, каква изненада Той и един друг класически герой така обясняваше - не от корист, а во имя любимата си съпруга и т.н., лайсната, защото много книги е чел, ще ви каже кой е той. Ако не - питаите предводителя на команчите
17 Юли 2012 13:34
Знаете ли защо дучето мирише?
17 Юли 2012 13:34
Гледам прАсконференцията на председателите на фенклубовете. Дучан пак започна да плаши с изборите догодина. От фен клуба на Ботев пловдив започнаха да се репчат със случая в Катуница. В Катуница държавата в лицето на Калин Георгиев, показа слабост! На тия надрусано олигофрени трябваше да им натрошат ръчичките, без значение, че палят циганска собственост!
17 Юли 2012 13:43
Знаете ли защо дучето мирише?

Ильо, знам, но ако ти отговоря, ще ме баннат!
17 Юли 2012 13:50
Това е майтап бе. Левскарско остроумие и хумор.
17 Юли 2012 14:37
В Катуница държавата в лицето на Калин Георгиев, показа слабост! На тия надрусано олигофрени трябваше да им натрошат ръчичките, без значение, че палят циганска собственост!
Просто трябваше да им се даде да разберат че правосъдие не може да бъде раздавано от всеки и че ще понесат санкции за действията си с цялата строгост на закона. Но според мене МВР не реагира адекватно и бързо на престъплението на клана Рашкови. Това разбуни духовете на хората в селото, а агитките това и чакат.
17 Юли 2012 14:42
Шо, шо???
17 Юли 2012 14:45
Жал ми е за Цането...
17 Юли 2012 15:15
Ильо, не ставаш.
Ето какво написах, ами ти чукча не читател, чукча-писател.

Не идеализирам ни най-малко агитката. Има много трески за дялане и при нея. Но не и тези които обикновено наизуст им се тропосват.

За невдяващи даже съм оцветил правилно. Ама, толкова си можеш.
17 Юли 2012 15:47
Ильо,сега вземи си облечи ЦСКАрското елече,вземи ЦСКарската писалка и на ЦСКАрска хартия напиши покана до Дучето и компания.Да ти дойдат,да изпият старото ти вино и да ти измият бъдъните,така ще спреш ЦСКАрските крамоли в неЦСКАрската държава.
17 Юли 2012 16:04
Фен клубът на Дучо няма и не може да има никакво влияние върху развитието на клуба. А този индивид би трябвало да се срамува. Защото 900 фенклуба според неговите представи са 900-1000 агънца обилно поляти с вино, бира и ракия. Но когато трябва да се броим наистина се оказва че не може да докара дори само председателите на тия фен клубове. За едните цветни ленти и шарени ракети по време на мачовете - доста скъпичко ни излиза май. Лигавите му декларации не казващи нищо конкретно може би щяха да имат значение, ако той и "неговите фенклубове" по всички земни кълбета се бяха събрали и бяха събрали примерно 100-200 хиляди лева, да подпомогнат клуба. Те тогава би имал право да вие като кучка из медиите ако не му отърва нещо, ама при положение че плюскаш цял живот на софрата на клуба...
17 Юли 2012 16:05
Опс,
32
17 Юли 2012 16:10
Недоволен за Дучето, но за 32, ще почакаш 10-15 години!
17 Юли 2012 16:15
Недоволний,това 32 Дучо няма да ви донесе,но виното на Ильо ша го пиине,биля и за друго ще попита.
17 Юли 2012 16:15
Недоволний,това 32 Дучо няма да ви донесе,но виното на Ильо ша го пиине,биля и за друго ще попита.
17 Юли 2012 16:17
биля и за друго ще попита.
троянската мечка?
17 Юли 2012 16:28
Докич, много си спрял майна. Ама ако се напънеш ще ти мине.
Майтап

Твиреме, до виното и ракията ми змия лежи. Такива глистосерковци като Дуче и ко, гугутки от далеко с ижевката ги стрелям.
17 Юли 2012 16:38
Айде, и тоя започна да майни.
17 Юли 2012 17:05
А на мене си писал,че съм злобар!? Ильо бе,ти не си ли христиенин,та човек заради едната пукница сакаш да пушкаш?Чини ми се,че си гаджал,знам ли,ама като такъв редиш словата...
- майтапе бе,Ильо!
17 Юли 2012 17:10
Чини ми се,че си гаджал
Ильо е торбеш! ...майтап бе.
17 Юли 2012 18:05
Най етнически български район - долината на Струма.
Толкова е чист че и левскари има малко
17 Юли 2012 19:03
Вуцов е врял и кипял в административните интриги и със сигурност ще бъде много полезен на Левски в битката за утвърждаване на клуба като водещ в България, твърдят запознати

Както се казва ... НО КОМЕНТ
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД