:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 139
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Великата алюзия

Венец на творението

Подредено студио. Водещият Гаргаров ритмично подрежда вестници и говори сериозно.

Гаргаров: В нашето предаване, драги зрители, не се занимаваме с циркаджилъци и не се бъзикаме с гостите. Защо да си правим гаргара? (Отпива вода и нито се жабури, нито се гаргари.) Политиката не е гаргара - не и на нашата гара... Нашата телевизионна гара за двама, драги зрители, представям ви госта тази сутрин, кандидат-кмета Милениум Венчев, добро утро!

Гостът влиза, блъсва се в касата на вратата, но само леко килва глава и сяда, широко захилен през зъби. Един бушон край окото му почва бавно да набира колорит.

Милениум Венчев: Аз също приветствам този стил на работа - разбира се, можем да се пошегуваме, ако ни хрумне сполучлив гег, но само шоу - това не е сериозно. Аз например обичам да си играя с остри предмети. Но това повод ли е да ми се съчиняват пасквили на тема "играчка-плачка"? Порязвал съм се наистина, но никога не плача. Мълча и стискам зъби: юнак без рана не може!

Гаргаров: Това наистина е юначно, но как ще обясните, че номинацията ви пристигна в един ден с Дейвид Копърфийлд?! Великият маг бе замотан на Калотина в продължение на няколко часа! Кой го задържа? Агентите на короната?

Венчев (уклончиво): Може да се каже, но няма да е коректно.

Гаргаров: Аз ви разбрах много добре, зрителите - също. Но защо е всичко това?

Венчев: Не искам да започвам кампанията с компромати... Но не понасям популизма и демагогията! Успя ли илюзионистът да пробута някой от триковете си? Станахме ли свидетели на магическа мощ? Станахме свидетели на магическо безсилие! Дейвид Копърфийлд може да скрие Статуята на свободата, но не и шапката на българските митници!

Гаргаров: Копърфийлд ли е основният ви конкурент на изборите?

Венчев: Той е известен с това, че имаше връзка с Клаудия Шифър. Аз пък имам връзка с принц Кирил! А като фокусник меря ръст само с Хари Худини!

Гаргаров (става прав): Но Худини е бил нисък!

Венчев (също се изправя): Разбира се, не тъй слаб като вас. Худини е бил широкоплещест, спортна натура. Аз също спортувам активно. Измъквам се от всякакви ситуации - сложете ме в съмнително каре бридж-белот на яхта край Монако и ме снимайте! Мога да играя с вързани ръце!

Гаргаров (с възхищение): Как е възможно?!

Венчев: Искам да кажа... вие правилно отбелязахте в началото на предаването, че политиката е колективен спорт... Искате ли малко да разчупим схемата, да не бъдем дървета! Хайде да поиграем баскетбол!

Гаргаров (оглежда инвентара): Ннняма нужда... Последен въпрос, г-н Венчев, и да сложим конец на разговора: ще векувате ли в политиката?

Венчев: Няма да векувам в политиката - името ми е Милениум! И нека това бъде не конец, а венец на нашето творение.

На излизане гостът блъсва и другото си око във вратата.
10
592
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
04 Октомври 2005 21:57
Здравствуй, ДостоеБский, очень знокомо, очень. И очень изтьоркано это.
04 Октомври 2005 23:13
фък... тов. френдфъкър значи... обозначил се с три тирета тудей... 'о' според международните телеграфически стандарти... кво ли е искал да каже с туй о...
04 Октомври 2005 23:59
Аре включи и ти лингвопреводача, че с тоя руско-английско-български, ми се насълзиха очите и ми изпуши мозъка(доколкото го има).
05 Октомври 2005 06:01
Хубаво сте се сетили да го пуснете "безавторно", че иначе бая ритници щеше да изяде сиротия творец, който както прозира от текста много ототдавна има мерак да стане хуморист някой ден.
Ами то, ако погледнеш, според теорията на вероятностите може и да стане някога... с опитване и до Цариград се стига, а па ако има кой да ти публикува опитите, току виж и до Багдат стигнало момчето.
Нема к'во си кривим душата. Sucks.

05 Октомври 2005 11:38
Можеш да изработиш гъдулка и да я продадеш. Можеш да врътнеш свирка и пак да изкараш някой лев. Със смешките обаче не всякога се получава В свирката е социалната сигурност
05 Октомври 2005 12:53
Две хубави очи
Душата на дете

....амо кой му е посинил окото?

Е, нема ли кой

05 Октомври 2005 12:54
Венец на творението.Трънен.
05 Октомври 2005 13:28
Мячь проходит мимо. Снова не получилось.
05 Октомври 2005 14:12
Опять двойка.

Има хляб в темата, но съчинението е много измъчено.
05 Октомври 2005 14:56
Не Трънен, а Тръбен, цол и четвърт
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД