:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Детето-беглец от Петлешково е намерено в Румъния

Изчезналият на 26 септеври 9-годишен Илия Петров от генералтошевското село Петлешково е открит в Румъния близо до границата от граждани и е предаден на тамошните власти. Румънските гранични полицаи го превели до ГКПП-Дунав мост и малкият беглец бил върнат в България.

Две жени в пограничното село Церчезу се погрижили за Илия, съобщи БТА. Според една от информациите на 26 септември сутринта Илия тръгнал с трите си сестри с автобус от Петлешково до училището в Генерал Тошево, но така и не влязъл в класната стая, а и не се върнал у дома. Според съученици на Илия в последно време той често не влизал в часове, в деня на изчезването му го видели в двора на училището с кестени в якето му.

Самият Илия пък разказал, че влязъл в слънчогледова нива, за да си вземе семки, но се загубил сред посевите, поел към границата и за 2 денонощия изминал близо 15 км.

Според информацията на МВР момчето тръгнало да се разходи след училище, но излязло извън града и се загубило. То видяло жп линия, тръгнало по нея с надеждата да се върне в града, но объркало посоката. Пренощувало в царевични ниви, а на сутринта се озовало в непознато село. Там го открили румънците.
699
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД