:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 596
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Снимка: БГНЕС
Премиерът Борисов обяснява на проф. Иван Илчев, ректора на Софийския университет, колко важни са магистралите, които строи. Преди него в приветственото си слово Илчев каза: "Възползвам се от присъствието на министър-председателя тук, за да призова правителството да следва тази магистрала (на знанието), защото не аз, а Джон Кенеди казва, че най-добрата магистрала към прогреса е образованието". Словото му бе неколкократно прекъсвано от аплодисменти. Речта на проф. Илчев в "Наблюдател".
17
3458
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
01 Октомври 2012 19:34
Нашто Боце, съвсем се втели с тези магистрали Не, че са нещо лошо. Хубаво е да ги имаме, особено като се плащат от ЕС. От тези пари влизат в бюджета осигуровки, данъци и т.н. Пък и политиците намазват. Ама глупостите, които говори Боцката, че като построи (ТОЙ) магистралите и чуждестранните фирми ще се юрнат да влизат по тях в България, нямат нищо общо с действителността. Бил съм в западни фирми. Първото от което се интересуват след финансовите и икономически показатели е нивото на кадрите. А това ниво се опрделея от образованието и науката.
01 Октомври 2012 20:03
тоа ръпон недоносен да не се кани за доктор на СУ да става ?!! Ба си позоро ! Как ли ще реагират завършилите СУ ?
01 Октомври 2012 20:48
В един напредничав и перспективен университет този би бил надлежно Усвиркан. В Софийския обаче явно се чувстват горди и с това че влизат в световните класации, без да се отдава значение на кое-стотин място са. От горе на всичко, бидейки кръстени на името на поредния от височайшите църковни представители и там продължават с Източноправославието, сякаш е отделна наука. Разбирате ли, може да са го дегизирали в последно време с приемливите теологически термини, но пак си преподават същото Богословие. Няма Ислям, няма Будизъм,.. Харе Кришна,.. нещо да се проучва с научна критика, емпиричен опит, експерименти.., а докато агентите на Борисов мислят как да осъдят по някой иначе индоктриниран друговерец, току виж Илчев дори изклинчил и допълнително финансиране по верската линия. Какво ще кажете, не е като да ти целуват ръката, но след като има магистрали, видеоконтрол и пр., монархистите от Юридическия даже и писан "Закон" им сътвориха, до къде може да се стигне
01 Октомври 2012 20:52
тоа ръпон недоносен да не се кани за доктор на СУ да става ?!

Надали. Погледни изражението на Илчев от снимката.
Снимката е безценна - ръката на Борисов, опозицията висoко - ниско.
Редакцията, да му дадете премия на този фотограф.
01 Октомври 2012 21:15
бонго-бонго, прав си, фотографът е за ... пържолка

Тури на тримката по един ореол да видиш ти какъв библейски сюжет се получава. Тази благославяща ръка на Бойчето просто плаче за това, пък и благият поглед на Ректора ... Ами младежът отзад, вкопчил се в тоз жезъл като един Аарон, току да удари водите Комаре, де си, да ги зографисаш.
01 Октомври 2012 22:04
Премиерът Борисов обяснява на проф. Иван Илчев, ректора на Софийския университет, колко важни са магистралите, които строи.


Не мога да си обясня, защо са турили такова грозно название на ръководителите на у-ти, в частност Алма Матер. Нека го обясни някой истински лекар, или патоанатом....
01 Октомври 2012 22:24
Meat
Прав си - и двете думи идат от общ корен и са форми на един и същ глагол (rego). От него иде и думата rex (цар, крал, владетел).
Но разликата е в наклонението, т.е. в субекта и обекта на действието. Ректорът направлява, а червото е изправено ...
01 Октомври 2012 22:40
Бонго, за Ректорът на СУ все още НЕ съм убеден, че е истински г.з. Докато за управителят на државата нема две мнения.
01 Октомври 2012 22:41
Бонго, за Ректорът на СУ все още НЕ съм убеден, че е истински г.з. Докато за управителят на државата нема две мнения.


И аз.
01 Октомври 2012 22:43
ПП За граматиците - грешките с пълниЯТ член са напълно обмислени и емфатически, шот тея са едни изпразнени членове, освен в парично изражение.
02 Октомври 2012 12:08
Тази благославяща ръка на Бойчето просто плаче за това, пък и благият поглед на Ректора
Погледът на Ректора не е благ (още по-малко благосклонен), а изразява скепсис и безсилие („какво да правя с такива“ ). А ръката Негова не е благославяща, а както винаги – назидаваща. Макар и жестът, и погледът Му да са малко неуверени: обстановката е несвойствена за Него и малко Го респектира все пак.
02 Октомври 2012 12:12
В един напредничав и перспективен университет този би бил надлежно Усвиркан.


при едни напредничави и перспективни студенти този би бил надлежно Усвиркан

бих казал аз


за снимката - отличен
02 Октомври 2012 12:14
изразява скепсис и безсилие („какво да правя с такива“ )


така е ... и за съжаление изразява най-паче примирение ...
02 Октомври 2012 12:39
Погледът на Ректора не е благ (още по-малко благосклонен), а изразява скепсис и безсилие („какво да правя с такива“ ). А ръката Негова не е благославяща, а както винаги – назидаваща. Макар и жестът, и погледът Му да са малко неуверени: обстановката е несвойствена за Него и малко Го респектира все пак.

Аменеменема,
Китайците казват, че една рисунка казва повече от хиляда думи.
Всичките 23 години т. нар. "преход", както и настоящото състояние на страната и народа могат да бъдат илюстрирани именно с тази снимка.
Разбира се, чужденец трудно би схванал за какво иде реч или няма да схване изобщо дори след дълги обяснения. Ние обаче сме наясно с контекста и от един поглед, както се казва всичко става ясно.
02 Октомври 2012 13:43
Погледът на Ректора не е благ (още по-малко благосклонен), а изразява скепсис и безсилие („какво да правя с такива“ ). А ръката Негова не е благославяща, а както винаги – назидаваща.


И аз мисля, че погледът на проф. Илчев не е "благ", а изразява подобна гама от чувства и най-вече неверие в смисъла на думите Борисови.
Ръката на Борисов има доста по-сложна символика. По всяка вероятност той се опитва да избегне размахването на показалец. Но в този си стремеж, той несъзнателно копира т.нар. именословно благословение, в което пръстите на ръката се поставят така, че да могат да образуват първоначалните букви от името на Иисус Христос. Но докато в иконографията Христос благославя с този жест, на снимката Борисов назидава. Тъй снимката изобразява един специфичен imitatio Christi, в който вместо Христос Вседържител, който благославя с "Аз съм алфата и омегата", имаме назидаващия Борисов с "в мен е и ножът и хлябът".
02 Октомври 2012 17:31
Типична демонстрация на вечното латинско - MAGISTER DIXIT. Само да не си помислите, че магистърът е този с тогата, хей!!!!
02 Октомври 2012 17:54
Снимката наистина е уникална. Питие за фотографа
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД