:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 583
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Московско предградие поиска автономия и признание от ЕС

Жителите на Домодедово изригнаха срещу олигарсите и платените магистрали
ЕВГЕНИЙ АРХИПОВ
Инициативен комитет от жители на московското предградие Домодедово обявиха намеренията си за създаване на автономна република, която ще влиза в състава на Русия, съобщиха от Асоциацията на адвокатите на Русия за правата на човека, цитирани от руските медии. Те дори вече са се обърнали към официалните власти на Европейския съюз, за признание правото им на самоопределение. Жителите на Домодедово смятат, че Руската Демократична Република, както са я нарекли, трябва да бъде интегрирана в ЕС и да бъде призната и от други държави, докато се намира на територията на Русия с особен статут", се казва в прескомюникето на инициативния комитет.

Жителите на градчето, разположено на около 37 км от Москва, твърдят в заявлението си, че руските власти "са нарушили принципите на демократичното общество", игнорирайки резултатите от референдума от 2007 г., когато почти 100% от местните хора са гласували против изграждането на платена магистрала в района на окръга. В резултат на започналия през 2009 г. строеж цяло местно село е заплашено от събаряне, за да премине пътят. Искът цитира и жителите на две села в региона, едното от които е напълно лишено от водоснабдяване "заради корумпирани чиновници", продали местната водонапорна кула на частен собственик, а жителите на другото са напълно "лишени от правото да посещават околните гори, да събират гъби или да се къпят в езерото, защото всичко принадлежи на олигарсите".

Жителите на Домодедово настояват платената магистрала, която се изгражда в техния окръг, да бъде преместена, да се спазват правата им на собственост, както и правото им на самоопределение, заради отказа на руските власти да се съобразят с тяхната воля. Местните хора също така настояват за прекратяване на незаконните заграбвания на земи и имущество и връщането в държавна собственост на горите, реките и езерата в окръга.

НАКРАТКО

Делото срещу Pussy Riot бе отложено

за 10 октомври, реши вчера Московският градски съд, съобщиха агенциите. Причината е, че една от трите жени, които участват в пънкарската рок бандата, поиска да смени адвоката си. Екатерина Самуцевич, Мария Альохина и Надежда Толоконникова участваха в скандален пънк молебен в московска църква през пролетта. Тази бунтарска постъпка им донесе присъди от две години затвор за хулиганство и сега те обжалват присъдата, която предизвика критики в целия свят. Вчера Руската православна църква излезе с изявление, в което се казва, че тя е готова да прости на пънкарките, ако те се покаят за постъпката си.



Турция е модел за всички мюсюлмански

страни, заяви турският премиер Реджеп Ердоган, който бе избран в неделя за следващите три години за лидер на ислямистката Партия на справедливостта и развитието (ПСР), която е на власт. Това беше последният конгрес, който Ердоган присъства като министър-председател и лидер на партия. Ердоган, който се подготвя да остане във властта като президент на Турция през 2014 г., обяви в реч пред делегатите, често прекъсвана от аплодисменти, че е по-важно да служи на хората, отколкото да носи някакво звание. Речта му бе изтълкувана като знак за силното му желание да стане първият президент на Турция, избран чрез всеобщи преки избори.

ПОЗИЦИЯ

По думите на адвоката Евгений Архипов, който представлява интересите на жителите на Домодедово, инициативата за създаването на Руската Демократична Република е продиктувана от факта, че цялото население на окръга се оказало измамено. "В един момент те се оказаха гости върху собствените си земи, където криминални елементи, олигарси и корумпираната власт са установили своите престъпни порядки, облагайки местните жители с данъци за преминаване, използване на вода, такси за събиране на гъби и ягоди в горите, заграбвайки по нечестен начин която и да е собственост в Домодедово", заяви Архипов.

19
4781
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
01 Октомври 2012 19:45
Горките, явно не са чели Пътеводителя на Галактическия стопаджия
01 Октомври 2012 20:51
Факутето, къде дремете душите? Ай по-сиго (по-бързо) че (приятелско обръщение)!
01 Октомври 2012 21:46
Писнало им е на хората от диаманти и рубини, от хайвер и шампанско от блондинки и брюнетки от лексуси и мерцедеси.
Просто искат да им пуснат водата
01 Октомври 2012 22:14
В Масква има много вода и да спре, пак има, защото реки и вода навсякъде.
01 Октомври 2012 22:56
Преди 2 месеца в разговор с едни такива недоволни, им предложих да поживеят малко в цветущия /по техни думи/ град Варна. Да поработят за 150евро заплата и да видим, колко време ще им трябва за да станат почитатели на Путин и Медведев едновременно.
01 Октомври 2012 23:51
коминтерна шорошки пак се е размърдал? що не се допитат до историята на баш демокрацията според Доктрината съвременна какво се е случило с аналога в Меката на демократията? - или ако искат да дойдат тук, па да видят истинският Нориега - другаря Берия ще им се стори хуманист на столетието...
02 Октомври 2012 00:20
Няма ли Иван Грозний или Тухачевский за тия шегаджии. На новгородщина, пугачовщина и антоновщина ми мяза тука, ще требе да се взимат крути мерки!
За това овреме да хващат чемоданите да отиват на вокзала и право в любимата им Европа на тия 3-5 човека които говорят от името на населението.....
02 Октомври 2012 03:43
.
02 Октомври 2012 03:48
Първо- това е пазарен фундаментализъм в действие. Точно до това води пазарния фундаментализъм- до олигархично управление и превръщането на местните жители в излишни.
Второ- това е много лоша новина за Путин. Към нея като прибавим и новината, че Америка бута европайските цени на газа надолу и се кани да свали цените на Газпром поне два пъти, Путин започва да се явява само в карикатурния си образ.
02 Октомври 2012 07:54
Редакцията, тази новина наистина ли сте я взели насериозно, че сте я турили на първа страница?
Или е за разлайване на форума?
02 Октомври 2012 08:20
Явно форума е бая ентЕелигентен шом "новината" се радва на таково "бурно обсъждане". Сал една флигорна с оперирано чувство за хумор му се привижда пак подполковник Путин и тука.....
02 Октомври 2012 08:24
Когато фактите говорят и боцманите мълчат. А фактите говорят, че Русия има положителен миграционен прираст дори с държавите от ЕС! Ко да се праи, никой не ще да оди в пършивата Европа вече.....
Натисни тук
02 Октомври 2012 09:49
В азиатските деспотии съобразяването с правата на един човек или на отделна група от хора, никога не е било приоритет на държавната власт. Болшевиките след това решиха да продължат този модел, по принципа: "Защо да им отпускаме края на мужиците, те и сега са свикнали да живеят така". Е, сегашната руска власт май не е много по-различна. Впрочем, състояниета на нещата у нас не е много по-добро, което пък ни е наследство от политиката на другата деспотия - Османската империя, успешно възприета и от следосвобожденските правителства, та и досега.
02 Октомври 2012 10:04
ЗИПа е прав - отсече Киркор - Русия има яко положителен миграционен прираст - китайците нахлуват от изток на тумби. Интересно защо наистина не искат Европейския съюз а се натискат за Сибир. Не мож ги разберем азиатите. Но както е тръгнало в един момент Великая Русь може да се окаже с повече китайци на глава от населението от Поднебесната.
02 Октомври 2012 10:10
Милите те, надеждата им е ЕС!? Не знаят че е ЕС е още по-лоша метрополия.
Ами те техните робовладелци, пардон олигарси, отдавна са там, пак при тях ще се натресат!
02 Октомври 2012 14:46
За чий дедов са му на ЕС тия от домудедово!
02 Октомври 2012 17:49
Не ги мислете руснаците другари.Те са прогонили всички завоеватели,гръмнали са двама свои императори,спретнали са три революции, та и сега ще се оправят.Ние да мислим и работим ,нас си да оправим.Обаче,като че ли сме се заели да гътнем следващите две душмански империи ЕС и УСА.
02 Октомври 2012 23:30
.
04 Октомври 2012 14:15
НАКРАТКО
1. Делото срещу Pussy Riot бе отложено
2. лидер на ислямистката Партия на справедливостта и развитието (ПСР), която е на власт
3. интересите на жителите на Домодедово

редакцията, странен избор на приоритети, случаен или не! виещите вагини са по-важни от "демократичните" исламисти, а последните са далеч по-ценни от защитата на собствеността и правата на обикновените хора.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД