:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,005,846
Активни 415
Страници 3,769
За един ден 1,302,066
Кърваво дерби

С други думи: туй е въпросът!

Николай Бареков, TV7: Какъв беше въпросът (с който БСП събра подписи за референдума), само да ни припомните още един път?

Мая Манолова, БСП: Въпросът е публично известен. Под него са се подписали 550 хиляди души и той е: Искате ли да се развива ядрената енергетика в България чрез изграждане на атомна централа върху площадка "Белене". Прост, ясен, допустим от закона въпрос.

(...)

НБ: Може ли въпросът да бъде така: Съгласни ли сте държавата да инвестира или държавата да развива ядрена енергетика? Не е ли това по-логичният въпрос?

Доброслав Димитров, ГЕРБ: Това е по-правилният въпрос! И честният въпрос и това е правилният въпрос. Оттам нататък дали ще бъде на площадката на АЕЦ "Белене", дали ще бъде площадката на "Козлодуй", дали ще бъде на трета площадка, това вече е въпрос на стратегическо решение... В този въпрос има две хипотези. Искате и ядрена енергетика, искате и "Белене". Те са смесени. Аз искам ядрена енергетика за България, аз съм в подкрепа на това нещо, но... но не и "Белене". Тогава аз къде се подписвам? Как отговарям на този въпрос? Това е абсолютна, точно това нещо вие, измама, всъщност е думичката, която трябва да се използва, защото вие манипулирате хората да отговорят "да" на въпрос, който вие искате, отговаряйки "да" на въпрос, който всъщност те искат. С други думи, искам ядрена енергетика и го записваме - "да".

ММ: Господин Димитров, не се мислете за по-умен от българските граждани. Не сте по-умен. Управляващите не сте по-умни от обикновения български гражданин. Това се видя. Защо подценявате хората, които могат да анализират и да отговорят на този въпрос?... Защо този човек да е по-умен от тези 550 хиляди души?

2
1153
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
04 Октомври 2012 23:01
ММ: Господин Димитров, не се мислете за по-умен от българските граждани.


Резилтата от референдума "За и Против Белене" ще е отговор и на въпроса "За и Против гейбърите" ..... народа не е прост, не го подценявайте

Противниците на Белене колкото и да подскачат не могат да променят отношението на българските граждани към проекта, а то е 3:1 „ЗА”. И в предаването "Референдум" по БНТ стана ясно и социолозите го казват и в различните анкети по сайтовете се вижда ясно. Ако беше обратно нямаше групичката около Костов да плюе постоянно срещу референдума. А иначе, който е крал от там, нека бъде съден. Но това едва ли ще стане.
Единственият отрасъл, който Иван Костов не успя да съсипе е енергетиката - не му стигна просто времето.
Видно е, че сегашното правителство ще свърши тази работа.
Затова Иван Костов и подопечните му сектанти са изпаднали в еуфория.
05 Октомври 2012 10:36
Не се чудете,че Манго Костов е против Белене.Просто,той си получава субсидиите за това от познатото посолство със знамето и многото звезди по него!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД