:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Добрев раздава е-карти на фирмите, за да си говорят с чиновниците

Икономическият министър Делян Добрев лансира нова идея за облекчаване на комуникацията с чиновниците. Вместо да намали регулациите, той ще раздаде 5000 електронни карти на избрани фирми, чрез които те ще общуват с администрацията. Броят им обаче е нищожен на фона на регистрираните у нас около 300 000 компании. "Самите карти ще бъдат раздадени на фирми, които най-често работят с администрацията, за да пестят време и пари", отбеляза Добрев. На практика обаче няма фирма, която да не общува често с чиновниците.

Чрез самите карти предприемачите ще имат достъп до системата на електронното правителство. Според колегата на Добрев - Ивайло Московски, идеята е към пролетта на 2013 г. пластиките да осигуряват достъп до над 30 публични регистъра и фирмите да могат реално да използват публичните услуги, предоставяни от редица институции. Какво точно ще могат да правят фирмите обаче, не е съвсем ясно.

"До края на 2014 г. трябва да спестим на българския бизнес 314 млн. лв. годишно", каза още Добрев. Планът предвиждал административната тежест да бъде намалена с 20%.
4
977
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
17 Октомври 2012 22:18
От време си мисля , че това момче" не е в ред ". Що не се занимава с професията си от УСА.
18 Октомври 2012 09:36
абе дайте на бебето биберон... какво сте му микрофон да дрънка тъпотий по цял ден...

значи сега ще има е-правителство САМО за НАШИ ДРУГАРИ - избрани !!! АФЕРИМ !!!
...
на останалите фирми ще раздадат номерата на дебитни карти - с които да спонсорират чиновниците с които контактуват.

ЕЙ ТОВА Е РАВЕН СТАРТ И ЕДНАКВИ УСЛОВИЯ ЗА ВСИЧКИ... ОСОБЕНО ЗА ОИ ТЪМНО ЗЕЛЕНИТЕ
18 Октомври 2012 12:53
Ха сега познайте по какъв принцип ще се раздават карти на 1/60 от фирмите в България
18 Октомври 2012 17:18
Уважаеми форумци, донасям Ви че на всяка страница от вестника можете да се забавлявате искренно с по една дивотия сътворена от кабинета на калинките.арти на избрани комуникатори Електронното правителство има за задача да облекчи общуването на целия български народ с чиновниците на червеноточковите.Какви фирми какви пет лева.Тия предизвикват само смях. От началото на седмицата "Данък лихви". ама се оказа че Симо не бил чел действащия закон,няма предложен текст,няма осигурен ресурс за банките за да администрират въпросното творение,не е решено кое по-точно ще се облага,ще се спадат ли някакви разходи за такси по банковото обслуждане на администрирането.. Смях... Тоя пък ще раздава карти за комуникация-3000.Въпросът е защо не 3 милиона,колкото може да се очаква са възможните потребители... пак смях... Шефката на правната комисия в парламента ще променя въпроса за референдума- пак смях... Не избрали Р.Желева в ръководсвото на ЕНП- трагикомедия...Фандъкова наново ще залива София с асфалт,вместо да строи паркинги, и провежда неотложни мероприятия за облекчаване на трафика конфликтни точки колкото щеш-Орлов мост,Лъвов мост,Сточна гара,Младост 1,2,,3,4 около 200хиляден град, излизат към Цариградско шосе по едно трасе строено от Т.Живков, и натоварено с няколко сфетофара.. КАЛИНКИ в размножителен период.Мислят само за едно...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД