:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 369
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Двама чиновници са отстранени заради разваленото месо в Силистра

Двама служители на Агенцията по храните са отстранени от работа, докато тече проверката в складовете на "Меком", съобщи директорът й д-р Йордан Войнов пред БНР. В края на миналата седмица Агенцията по храните откри там около 4.2 т месо с изтекъл срок. Временно отстранени са директорът на областната дирекция - Георги Петров, както и началникът на отдел "Контрол на храните" на силистренската дирекция, обясниха за "Сега" от агенцията. Дисциплинарен съвет ще реши дали двамата да бъдат уволнени. От ведомството на Войнов не пожелаха да отговорят, преди да приключи съветът откъде идват съмненията в двамата ветеринари и дали става въпрос за нехайство или умишлено затваряне на очите. Сигурно е, че месото не е стигало до магазините.

"Недоумявам как може инспектор с дългогодишен стаж да пропусне такова месо във фризера. Вината е поделена между нашите хора и собственика на предприятието", заяви Войнов. Предприятието ще отнесе максималната глоба - 10 хил. лв. Месото най-вероятно се е развалило, защото хладилниците са били спрени. През последните години месокомбинатът е в криза заради смяна на управата и сериозни финансови проблеми, а според бившия му шеф Стефан Райчев след напускането му предприятието не си е плащало и тока.

Междувременно Агенцията по храните хвана един тон токсично сирене във ферма и мандра в Ловешка област. Оказало се, че в млечния продукт има гъбичка, която може да се окаже канцерогенна. По данни на Световната здравна организация (СЗО) този токсин повишава риска от рак най-вече на черния дроб. Гъбичката се е появила, тъй като фуражът за животните не е бил съхраняван правилно и се е появил мухъл. Опасните млечни продукти не са били консумирани от хора. От Агенцията по храните успокоиха, че заразата не е излязла извън границите на областта и млякото не е ползвано в други производства.

1
885
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
17 Октомври 2012 20:09
Уж млякото не било използвано в други производства, пък хванали един тон токсично сирене!? Вече съм почти сигурен, че има директива да се тровят хората! Щото иначе досега трябваше да има доста хора в затвора по такъв повод. Ма как да стане , след като министърът е първи отровител .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД