:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

За 4 г. скринингът на рака стигна до правене на информационна система

Планираният и платен с евросредства скрининг на някои най-разпространени форми на рак, като туморите на маточната шийка и на млечната жлеза, за 5 години стигна до изграждането на информационна система за описване на рисковия контингент.

По програмата "Спри и се прегледай", за която са заделени близо 20 млн. лв. евросредства, договорени още при предишното правителство, все още не се правят прегледи, но вече има действие по някои лотове, стана ясно вчера. Здравният министър Десислава Атанасова обяви, че е приключила обществената поръчка и вече се работи по системата, в която трябва да бъде вкаран рисковият контингент от пациенти.

"Всеки гражданин, минал през скрининга, също ще бъде въведен в системата", обяви Атанасова. Наново обаче е обявена обществена поръчка за информационната кампания, тъй като фирмата, спечелила предишната, се отказала от изпълнението й. Атанасова се надява до началото на идната година да започне уведомяването на хората, които подлежат на скрининг, което ще става чрез писма.

Ракът на гърдата и след това на маточната шийка са най-разпространените злокачествени заболявания сред жените. Но докато в развитите страни са лечими благодарение на добрата профилактика, у нас продължават да се откриват в късен стадий и да водят до висока смъртност.

1
1048
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Ноември 2012 03:34
Е хубава работа. А нова сграда няма ли? Срам за майстора.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД