:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Резултатът в компроматната война между Борисов и Доган е 1:1

Първият рунд от компроматния водевил, започнат от бившия премиер Бойко Борисов, който заяви от парламентарната трибуна как лично Ахмед Доган го бил "поръчал" за убиване, вчера приключи с равен резултат. Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Доган не е поръчвал атентат, а Борисов не е изнесъл класифицирана информация. Това е резултатът от проверката, започнала веднага след като в деня на оставката си бившият премиер обяви, че в Националната разузнавателна служба (НРС) има информация за поръчано покушение срещу него от Доган.

Данни за готвен атентат срещу Борисов наистина са постъпили в НРС през юни 2005 г. Документът, определен от Цацаров като "лист хартия", гласи следното: "По непроверени оперативни данни членове на организираната престъпност подготвят атентат против главния секретар на МВР Бойко Борисов, като атентатът се планира поради това, че Борисов е предприел голям брой репресивни мерки в България, насочени към лица от сферата на организираната престъпност. Планираният атентат е в договореност с Ахмед Доган, когото възнамеряват да поставят на мястото на Бойко Борисов, т.е. главен секретар на МВР".

Когато подаде оставка, Борисов лансира друга теза: "Предлагам да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва, че заради борбата, заради това, че накърних много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган", заяви той.

Самото разузнаване не е счело за достоверна информацията и затова не я е включило в доклад, изпратен през 2005 г. до премиера, президента, вътрешния министър, Националната служба за борба с организираната престъпност (НСБОП) и Националната служба за охрана (НСО). Тогавашният шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров разказал на Борисов сигнала, но не му показал документа. На 21 януари тази година обаче НСО изпратило запитване до НРС има ли информация за заплахи към охраняваните лица. Тогава от разузнаването им пратили сигнала, постъпил преди цели 8 години. В началото на февруари началникът на НРС ген. Драгомир Димитров информирал Борисов за съдържанието на документа, а на 21-ви експремиерът го изнесе от парламентарната трибуна.

От проверката на прокуратурата става ясно, че информацията за готвения атентат е постъпила от балканска държава. С нея обаче България няма договор, нито споразумение за обмяна на такъв тип данни. Според главния прокурор, независимо че на сигнала пише "Строго секретно", няма нито подпис, нито печат на службата, която го е изпратила. Затова нямало как на Борисов да му бъде търсена отговорност за издаване на тайна. Такова било становището и на Държавната комисия по сигурността на информацията. Дела за изнасяне на класифицирана информация в сходни и по-леки случаи обаче бяха образувани на бившия вътрешен министър Румен Петков, който обяви в закрита парламентарна комисия, че Алексей Петров е секретен агент на МВР, на бившия премиер Сергей Станишев за уж изчезнали доклади на ДАНС и на шефа на митниците Ваньо Танов за обявено количество гориво в държавния резерв.

"Нашият извод е, че престъпление няма", отговори Цацаров на въпрос дали Борисов е излъгал, че Доган го е поръчал. Той се усъмни в достоверността на сигнала с думите: "Трудно мога да си представя г-н Доган като главен секретар на МВР".

ДПС вчера два пъти свика пресконференция по въпроса. Първоначално лидерът й Лютви Местан лаконично обясни, че изнесената информация от Цацаров категорично уличава Борисов в тежка клевета. Няколко часа по-късно заяви, че шефът на разузнаването му е отказал достъп до сигнала, тъй като бил секретен. А Цацаров твърди обратното. Според Местан има две възможности - или да се започне наказателно преследване срещу Борисов за изнасяне на класифицирана информация, или пък ДПС да получи достъп до сигнала. Затова в понеделник той ще поиска среща с главния прокурор.
44
4997
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
14 Март 2013 20:09
Резултатът в компроматната война...
Първият рунд от компроматния водевил...


14 Март 2013 20:10
Буря в чаша вода. Теглят си електоратите успоредно към изборите.........
14 Март 2013 20:16
Ми Лютвито е прав за това - показа подписано от шефа на НРС писмо от 1 март, че информацията е СС и няма как да му я покаже.
Сега Цацата казва, че не е, щото нямал атрибутите и е напълно прав. А генералът просто е излъгал. Най-вероятно Боко е осъзналщо за клевета е изрекъл и му е разпоредил да го пази.
Само че генералът е лъгал не Пульо и Сульо, а народен представител. Дали това означава нещо за генерал Петя или не би я заинтригувало?
А дали Доган ще се възползва да заведе дело срещу Боко заклевета? Нали уж са страшни врагове? Или враждата им наистина е само цирк? Ей това действие или бездействие на Доганя ще отговори категорично.
14 Март 2013 20:24
Въобще не е 1:1 резултатът.
Борисов оповести в народното събрание пред множество свидетели непроверени ненадеждни недоказани от нищо СМЕХОТВОРНИ оперативни ДОГАДКИ като доказан факт, че точно определен гражданин е организирал заговор за убийството му. Това е клевета и опорочаване името на набедения гражданин.
Това си е престъплението "оклеветяване".
Хипотезата че Доган иска да стане главен секретар на мвр е налудна и несъвместима с обосновани данни.
14 Март 2013 20:27

Буда като рече, че може на всеки да направи досие, не каза, че ще бъдат толкова нефелно направени.
14 Март 2013 20:28
Това си е престъплението "оклеветяване".

Точно така! При това, особено гнусно и противно оклеветяване!
14 Март 2013 20:41
Резултатът в компроматната война между Борисов и Доган е 1:1

По-интересни ще са дузпите
14 Март 2013 21:33
От Наказателния кодекс:
Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) За обида:

1. нанесена публично;

2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;

3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и

4. от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,

наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.

(3) В случаите на ал. 1, точка 1 може да намери приложение ал. 2 на чл. 146 .

Чл. 148а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи устно, чрез печатни произведения или по друг начин данни, обстоятелства или твърдения за другиго, основаващи се на неправомерно придобита информация от архива на Министерството на вътрешните работи, се наказва с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.
14 Март 2013 21:45
Не е трябвало да цитирате, Параграфа е абсолютен специалист по тази тема. Понеже познавам неговия ход на мисли, клеветата трябва да се извърши в присъствието на Доган.
14 Март 2013 23:00
Борисов оповести в народното събрание пред множество свидетели непроверени ненадеждни недоказани от нищо СМЕХОТВОРНИ оперативни ДОГАДКИ като доказан факт, че точно определен гражданин е организирал заговор за убийството му. Това е клевета и опорочаване името на набедения гражданин.
Това си е престъплението "оклеветяване".

Дали?
Думите на Борисов:
"Предлагам да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва, че заради борбата, заради това, че накърних много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган"
Единствените неверни факти в твърдението са , че въпросната разузнавателна служба е "партньорска" - тя не е; че се касае за план на международна организирана престъпност , а спред документа била нашенска. Твърдението е много добре формулирано така, че никакво обвинение за набеждаване и клевета няма да издържи в никакъв съд.
Това поражда съмнения дали въпросният "компромат" не е отлежавал в чекмеджето на Борисов и е използван в подходящата ситуация.

14 Март 2013 23:41
Това поражда съмнения дали въпросният "компромат" не е отлежавал в чекмеджето на Борисов и е използван в подходящата ситуация.

добро попадение.
Затова и Местан скача и кудкудяка, защото не му е оставено поле за друго действие
15 Март 2013 03:49
Единствените неверни факти в твърдението са , че въпросната разузнавателна служба е "партньорска

Аааа, не са само тези.И нищо такова
Там се казва, че заради борбата, заради това, че накърних много сериозни интереси на международната организирана престъпност

там не се казва.
15 Март 2013 05:53
Еничяра Бисеров вероятно неизтрезнял от вечерта изръси простотии, че ББ трябвало да се яви вече като гражданин във Белградския съд за да свидетелства по думи изречени от един доказано окървавен престъпник във институциите на една доказано проруска държава. Документчето по което му отговори ББ е май от същата държава и май нещата се подреждат. Форумните проруски еничари ще има СЕГА да я дъвчат тази дъвка и да си мислят, че агентите на ГРУ ще бъдат още дълго време недосегаеми. Шистовия газ подкрепен от извършения технологичен пробив от японците за добив на газ от океанското дъно ще подкрепи проамериканските ни еничари и дискусиите ще стигнат кресчендо. И тогава ще дойде времето на прожълтото еничарче Дън да се опита да лови риба в мътна вода и нещата ще станат феерични във този високоуважаван форум докато народа мре. ПоЗдрави на всичкото еничар от тропиците.
15 Март 2013 05:59
Значи публичното твърдение например във вестник:
"Можете да извикате Иван Стоянов, за да проверите че при него присъства материал, в който се казва, че областният управител Петър Миланов през ноември е изнасилвал и блудствал с малолетни, насочвал е пистолет с едната ръка срещу магазинер, докато с другата е прибирал оборота от касовия му апарат, след което е закопал трупа му в междублоковото пространство"
е толкова добре формулирано, че никакво обвинение за набеждаване и клевета няма да издържи в никакъв съд, при положение че при Иван Стоянов наистина се открие лист с такъв запис?
Такова твърдение НЯМА ДА Е е клевета единствено ако е цитат от окончателно решение на съд с влязла в сила присъда.
15 Март 2013 06:00
"Първият рунд от компроматния водевил, започнат от бившия премиер Бойко Борисов, който заяви от парламентарната трибуна как лично Ахмед Доган го бил "поръчал" за убиване, вчера приключи с равен резултат. Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Доган не е поръчвал атентат, а Борисов не е изнесъл класифицирана информация."
***
А,бе ...не знам по какви критерии редакцията е стигнала до извода "Борисов /наш Аамет-1:1",ама ми се чини,че Сокола по-скоро се кефи отстрани на уменията на виртуоз кат бистришкийо тайгър Буда.
И,разбира се ... от време на време Му намазва шейната с чеснов лук и Го пуска да се бори с ветъро под зоркия влюбен поглед на бахурените манерки.
15 Март 2013 06:20
А,бе ...не знам по какви критерии редакцията е стигнала до извода "Борисов - Аамет-1:1",ама ми се чини,че Бойко по-скоро се кефи отстрани на уменията на виртуоз кат вече постоянно дрогирания Аамет, заточен в незаконния сарай.
И,разбира се ... от време на време му намазва шейната с убав банкянски чеснов лук и го пуска да се бори с ветъро под зоркия влюбен поглед на хасанци, местанци, бисеровци и др. от ченгеджийницата с обръчи от фирми.
15 Март 2013 06:27
Т'ва като оня в гардероба, дето чакал трамвая... Та и наш Местан, сега показва билетчето...
15 Март 2013 06:36
Пробвай пак,MediaBoss.
Kопирване,копирване,ама ...и за това акъл се иска.
15 Март 2013 06:42
Ааа, ареса ли ти?
За един път ставаш...за повече не.
15 Март 2013 07:51
Еничяра Бисеров вероятно неизтрезнял от вечерта изръси простотии, че ББ трябвало да се яви вече като гражданин във Белградския съд за да свидетелства по думи изречени от един доказано окървавен престъпник във институциите на една доказано проруска държава.
Да ама еничарят е бил назначен от Станишев по времето на Тройната коалиция да се изясни, защо Борисов е викан в Белградския съд по делото на Сретан Йосич. Това обяснява защо Боцата толкова беше намразил Станишев, че къде седнеше и станеше само срещу него говореше. Така, че Бисеров има доста информация по въпроса и съвсем в трезво състояние му го каза. А там има едно СРС "3-те милиона, които взе Бойко не са достигнали до варненеца". Сега става голямото чудене кой е варненеца, дали е бившия военен прокурор Стоян Колев или Филчев.
Че бат ви Боко е от мутренския кръг ние си знаем, писа се, че съвсем друг е трябвало да става Главен секретар на МВР, в последния момент е сменен от него. Говори се, че един генерал е получил 400 000 за тази смяна. Кой е генералът също можем да се сетим.
Така, че вие от амбаразурата га скачате имайте предвид и тези неща, които се носят в общ=ественото пространство. В моя живот съм забелязал, че почти всишчки слухове, които са се носели навремето, в карая на краищата са се оказвали верни.
15 Март 2013 07:55
Единствените неверни факти в твърдението са , че въпросната разузнавателна служба е "партньорска" - тя не е; че се касае за план на международна организирана престъпност , а спред документа била нашенска.
Да бе да. Бонго я слез от палмата. А това, че и Директорът на разузнаването и всички замесени казаха, че няма такъв документ, не е ли невярно. Сега Цацата измисли как да замажи ситуацията. Лъжат ни братя, лъжат ни яко.
15 Март 2013 08:08
Колко Киряк Стефчовци под тази статия!
15 Март 2013 08:09
ВИП Килия ТТ - Трактора и Тиквата.
Ей на това се вика 1:1!
15 Март 2013 08:17
Шебекбашията пак стана кепазе. За пореден път хвърля големи думи, а истината кога излезе, се вижда, че е едно нищожество, дето се мъчи да си вдигне цената с измислени комплоти за драгоценния му животец. Гнусна работа, на човек гадно му става, че е бил свидетел на това как два метра дангалак скимти като наритано псе в парламента. И същият тоя посерко е кумир тук на някои! Пфу!
15 Март 2013 08:58
Ми се струва, голяма зависимост на някой люде, от обръчите на Доган, Местан, Данчо Ментата и Бисеров...! Бря, бря...
15 Март 2013 09:56
"Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Доган не е поръчвал атентат, а Борисов не е изнесъл класифицирана информация"
Сега остава Доган да съди Борисов за клевета и да поведе в резултата.
Остава открит въпросът защо Цацаров казва, че не е изнесена класифицирана информация, а Местан размахва официален отговор, че не може да види документите защото са класифицирана информация?! Коя от двете институции лъже с изявленията си- прокуратурата, или полицията?
Защо отново цопваме сами в скандал, който сами си сътворяваме- без чужда помощ? От глупост? От неможене? Заради изпълняване на поръчка? Кое е логичното обяснение? Има ли такова?
15 Март 2013 10:04
Това каза бившият шеф на НРС ген. Кирчо Киров пред bTV.

"Не всичко е необходимо да се изпраща на високите държавни структури. Без съмнение има много заинтересовани лица и структури в момента. В рамките на нашите възможности проверихме информацията. Бяха взети мерки за усилване на охраната", каза той.
15 Март 2013 10:04
Вечна тактика на Боко е да се прави на умряла лисица. Ако си спомняте как часове преди обявяване резултатитте от парламентарните избори говореше, че му е счупен срака. Това не му попречи още на другият ден да тича по мачлета и по рязане на ленти. Сега се прави на жертва на предполагаем атентат когато беше гл. секретар на МВР в правителството на Сакскобурготски и Доган. Симулира хипертонична криза за да бяга от отговорност. Само да каже по каква клинична пътека го лекуват. На съпругата ми с кръвно 220 беше отказани болнично лечение от екип на "Бързо помощ" защото няма клитична пътека за болнично лечение на хипертоници.
15 Март 2013 10:10
Лютвито храбро брани честта на Доганя, ама не се усеща как сам разпалва огъня на който ДПС се горят А с такива храбри борци срещу престъпността и корупцията, като Бисеров просто са неспасяеми от народната "любов"
15 Март 2013 10:19
На оръжие братя, да защитим честта на ДС! На амбразурата, да защитим другарЕте Сава и Павел!
15 Март 2013 10:27
На амбразурата, да защитим другарЕте Сава и Павел!

И др.Буда също.
15 Март 2013 10:29
Ееее, щом и др. енгелс с удивителна се яви, мислим - темата е изчерпана.
15 Март 2013 10:43
честно казано, не знам защо се занимаваме с оная шушумига, Рапона.
Това недоразумение умее 3(три) неща - да дрънка, да лъже и да се скатава. Ако Доган иска да го съди, ще го осъди. Ако не иска, няма.
15 Март 2013 10:55
Що ми се струва, че резултатът не е 1:1, а по-скоро Маймунекът си вкара автогол и сега "Съдияаата-Съдияаата, Съдята-Педерас" (лозунг от футболните агитки), та сега Цацаров се чуди как да не признае автогола на Патрона си.
15 Март 2013 12:34
Напротив, той предпочете да покаже автогола и така да намали щетите от обсъждането защо автогола не е признат.
15 Март 2013 12:57
Ракът ДПС и метастазсите му Доган-Сава, Лютви Местан и сие трябва да бъдат обгорени със "син камък" (както едно време са лекували бабите ни ), защото без това организмът на България ще е хронично болен, загниващ и неизбежно загиващ ! Това важи и за чумата БКП (пребоядисана в БСП ).

ДОЛУ ДПС, ДОЛУ БСП И ПРИОЗВОДНИТЕ ИМ МУТАНТИ ! СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ ! МАФИЯТА - НА ЕШАФОДА ! УУУУУУУ !!!!!! ВЪН ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА .......
15 Март 2013 13:47
Поредното театро на Бойко е това, за развиване на популистките му теории. едва ли е останал някой да му се връзва
15 Март 2013 13:53
Ако изобщо е имало мач Буда vs. Сава, резултатът е 0:1 с автогол на Бистришкия книжен тигър.Сега съдията ще трябва да обяснява, че вятър е духнал топката зад голлинията..при код червено..
15 Март 2013 13:55
Ако изобщо е имало мач Буда vs. Сава, резултатът е 0:1 с автогол на Бистришкия книжен тигър.Сега съдията ще трябва да обяснява, че вятър е духнал топката зад голлинията..при код червено..

Док
15 Март 2013 14:21
Мдаааааа, резултатът е 1:1 ,засега , при гол на Тиквоний от засада, но и с ръка , при явна подкрепа на арбитрите от НРС и прокуратурата за едната страна, и при предстояща дузпа , която Доган неминуемо ще бие в съда, за клевета.

Трябва не само да си откровено вдлъбнат, но и абсолютно уверен в безнаказаността на всичко, което вършиш като премиер, за да създадеш такъв автогол.
Е, наистина , много го бъзнаха с това "Че има срекя со Сретен!", ама опитът за контраатака с еквивалентна заплаха бе истеричен.
И сега, когато вече не е премиер, предполагам, че тоз смелчага ,в характерния си стил, ще ходи да бие чело пред Доган за прошка и да целува каквото му нареди Сокола.
И пак няма да му се размине.
Залагам, че това ще е само първата от много присъди. Материал-бол.
Една от следващите, много по-сериозна - случаят със спряната проверка на алкохолната инсталация на Мишо Бирата.

15 Март 2013 14:35
До изборите доган, няма да действа, за да не попречи на изборния резултат. Но след тях непремнно ще има размвитие, ако случаят остане в полето на частната жалба все пак. В последното на съм много уверен....
15 Март 2013 15:24
[Ми Лютвито е прав за това - показа подписано от шефа на НРС писмо от 1 март, че информацията е СС и няма как да му я покаже.
Сега Цацата казва, че не е, щото нямал атрибутите и е напълно прав. А генералът просто е излъгал. Най-вероятно Боко е осъзналщо за клевета е изрекъл и му е разпоредил да го пази.
/quote]
Stern, генералът изобщо не е излъгал, че информацията е класифицирана. Чети Приложение 1 към ЗЗКИ, "Списък на категориите информацията, подлежаща на класификация като държавна тайна". Там в раздел II, "Информация, свързана с външната политика и вътрешната сигурност" има една точка 13: "Класифицирана информация, обменяна с международни организации или държави, маркирана с гриф "Строго секретно", "Секретно" или "Поверително".A за морала и професионализЪма на този генерал ( защо точно сега вади информация отпреди години), както и за достоверността-всеки сам да си прави изводите, но май и двете са много ниски. Не е ясно само как така главпрокурора на републиката не познава ЗЗКИ. Не знам как се дават линкове, но мога да му покажа как се влиза в Lex. bg
А за това, че една информация не е класифицирана, ако няма "атрибути" - и тук бъркаш. Ако не вярваш, напиши (може и на ръка) някаква инфо, попадаща в посочения списък, без подпис и печат, и я занеси на шефа на ДАНС с думите " Е т'ва му го дадох на оня пич, иранския посланик"
15 Март 2013 17:23
Доган и Борисов предварително си се бяха наговорили. Борисов така се е засегнал, че Доган му е отнел всичкото медийно внимание, че веднага е изфабрикувал тази история. Как може някакъв си Доган да измести фокуса и вече никой да не се интересува от Бойко?
15 Март 2013 20:45
Кирякстефчовщината продължава да манифестира с пълна пара!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД