:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 451
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ и Русия се атакуват със "списъка Магнитски"

Снимка: Архив
Майката на Сергей Магнитски - Наталия, носи портрета му и негови писма от затвора на възпоменание за него месец след смъртта му в Москва през 2009 г.
САЩ и Русия огласиха т.нар. "списък Магнитски" на лица, на които се забранява влизането в двете страни, предадоха агенциите. В американския вариант са включени 18 руски граждани. Белия дом смята, че 16 от тях са замесени в смъртта на руския юрист Сергей Магнитски, работил за британския инвестиционен фонд "Хермитидж Кепитъл". Другите две лица са родом от Чечня и нямат нищо общо със "случая Магнитски". Единият от тях е Леча Богатиров, предполагаемият убиец на чеченския емигрант Умар Исраилом, а другият - Казбек Дукузов, за когото се предполага, че има връзка с убийството на главния редактор на руското издание на "Форбс" Пол Хлебников и на бившия вицепремиер на Чечня Яна Сергунина. Според "Ню Йорк Таймс" в списъка има секретна част, в която са включени по-високопоставени лица, сред които и лидерът на Чечня Рамзан Кадиров.

В отговор Русия излезе със свой "списък Магнитски", в който влизат 18 лица, на които се забранява достъп до Русия. Това са високопоставени представители, отговарящи за специалния затвор "Гуантанамо", съдии, прокурори и агенти на спецслужбите, виновни за нарушаване на правата и свободите на руски граждани в чужбина като оръжейния търговец Виктор Бут и пилота Константин Ярошенко.

Междувременно съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Томас Донилън пристига на двудневно посещение в Москва, предаде Интерфакс. Предполага се, че той носи лично послание от Барак Обама за президента на Русия Владимир Путин.

1151
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД