:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 430,236,610
Активни 78
Страници 3,333
За един ден 1,302,066

Куп въпроси, свързани с престъпления, тегнат над Борисов

Бившият премиер прави отчаяни опити да бъде над закона - той да "снема" обяснения, а не да "дава"
Снимка: "Сега"
---------
Преди два дни бившият премиер и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов изпита неудобство от факта, че е разпитан. Зарови се в семантичните оттенъци на думата и реши, че е много компрометиращо пет дни преди изборите да бъде призован и да му бъдат "снети обяснения", както евфемистично се изрази прокуратурата вчера, за да разсее съмненията за разпита. Борисов, разбира се, не е обвиняем. Би трябвало да е свидетел, стига прокуратурата да можеше да обясни що за проверки точно извършва. Колкото до глагола - досега хиляди български граждани са били разпитвани и от това авторитетът им не е пострадал. Борисов обаче явно е специален.

Въпросът обаче не е в това, а в силното желание на бившето държавно ръководство (ако използваме терминологията на патрона му Тодор Живков) да е над закона, да заобикаля правилата, императивите да не важат за него. Те да питат, а не тях да ги питат. Те да искат обяснения от прокуратурата, а не на тях да им искат. Неговите представители имат силно его и не могат просто така да бъдат "викани" където и да е.



Свикнали са те да "викат", както стана ясно от подслушания разговор



между Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и тогавашния градски прокурор Николай Кокинов. "Той зат'ва Шефа (Борисов - бел. ред.) искаше, той затова ти се обади снощи", казва Найденов на Кокинов - и двамата извикани на ранна среща в дома на бившия премиер.

Градският прокурор очевидно редовно е "разпитван" от водача на бившето правителство. И едва ли само той. "Цацаров казал на Шефа, че отдолу го натискат да ми повдигне обвинения", продължава Найденов. "Ми каза, че президентът му се скарал (на Цацаров, бел. ред.) - докога ще ги търпиш тия", разяснява и Кокинов ситуацията от командно-йерархичен характер. От нея се разбира, че независимата по конституция прокуратура на практика е напълно зависима от изпълнителната и явно служещата за придатък към нея президентска власт. Ключът се крие в следващата реплика на Кокинов към Борисов: "Обеща ми едно (да стане главен прокурор - бел. ред.), а то не стана. Не ми се подсмихвай, ти си го избра (Сотир Цацаров - бел. ред.)".

Каква по-ясна насока за това как беше избран главният прокурор, както и за това как беше подбрано за тази цел мнозинството във Висшия съдебен съвет? В редиците обаче явно е настъпило объркване - очевидно от силната стръв за бъдещата власт. "Не мога да разбера к'во се случва - кой от кои е?" - чуди се Кокинов, което ясно разкрива, че "центърът на властта" на прокуратурата не се намира в нея.

Ключовото в случая е, че в завръзката на този уж небрежен разговор



изплуват толкова зависимости и нарушения на закона, че



няма начин кандидат-депутатът Борисов вчера да не е бил питан за тях. А ако случайно не е бил - това е класически "чадър". Главният прокурор обяви публично преди 10 дни, че ще търси престъпления в изтеклия запис, за който очевидно няма никакво съмнение, че е автентичен. А оттам извират доста състави на Наказателния кодекс.

Как би нарекла прокуратурата например откъса, в който се разказва как се купува мълчание на държавен служител:

"Борисов: (към Найденов) Лудия не ти е проблем. Т'ва ти е проблем, щото са европейски пари.

Найденов: Знаеш ли кое е лошото, като са го разпитвали тоя Симеонов (бившия шеф на фонд "Земеделие", дал показания срещу Найденов и пратен заради това аташе в Брюксел), те са го питали вътре: Борисов ли ти предложи да отидеш в Брюксел... Я си представи, че утре примерно го вкарат в зала т'ва и тоя го изправят вътре пред 100 човека и той ще каже - ми те ме викнаха горе и ми предложиха да отида в Брюксел, за да си мълча.

Борисов: Това да ти е проблемът, не е тоя човек, който пет пъти е сменял показания. Заради такъв кошаревски свидетел няма да те вкарат в затвора. Адвокатите ще искат сто пъти да го изследват луд ли, не е ли, защо, пък как... Колкото и да натискат в тази посока, минали са три години и половина. Можело е да отиде у Брюксел и да каже на комисията каквото има да казва. Той не ти е проблем. Проблем е тая, която може да те накисне по най-безобразния начин (бившата пиарка на Агенцията по храните, която живее с Найденов, Кристина Спасова). Там отивай и се оправяй... Той, за да се откаже за пети път, клюката, че аз съм го натиснал... Няма логика, че три години и половина не са го прекратили това дело..."

А какво ще каже прокуратурата за споменатите



медийни поръчки, които, ако се разровят, ще стане страшно,



по думите на Найденов, понеже "един вид през медиите са давани пари, които са се връщали".

"Найденов: Единственият проблем е, че и тя, и екипът около нея, нали, определени медийни поръчки са ги правили в определени посоки... Реално погледнато ние от тази техническа помощ сме давали примерно на "Труд", бТВ, на всичките, които сега ме правят на маймуна.

Борисов: Ама нали за това е тази техническа помощ, тя е за медиите, тя не е за кравари, овчари, прокурори. И те много добре знаят как ги печелят, щото се разбират помежду си, тая да я вземем ние, другата да я вземат те, за да оцелеят.

Найденов: Така, това разбиране минава през техническо задание на съответната обществена поръчка. И техническото задание са го правили Криси, Миро, тоя моя пиар, и тоя Боян Педераса (Боян Томов - сега съветник на транспортния министър) на Сашо.

Борисов: Не на Сашо, а на Славка Бозукова (главния редактор на "Стандарт" - бел. ред.). Аз съм го изгонил, преди като бях главен секретар, от мене 60 000 лв. събра за деца сираци и ги открадна. От мое име ги беше събрал, това Боянчо кривогледият.

Найденов: И Ани Русчева.

Борисов: Аз където съм, той не може да се появи. Така че, като си работил с него, аз изрично съм предупредил с такъв човек да не се работи.

Найденов: Ама Сашо ми го прати, Сашо...

Борисов: Ама да не ти го е пратил. К'ъв ти е Сашо, да ти го прати. Аз съм го изгонил, че ми е откраднал 60 000 лв. Беше събрал за деца за сираци и ги открадна."

След това директно признание, че



премиерът е информиран за кражба на немалка сума за сираци,



се надяваме, че прокуратурата го е попитала за обстоятелствата и за последствията, понеже като главен секретар Борисов е трябвало лично да разследва случая. Целите сме в слух да чуем докъде е стигнал, както и дали споменатият като крадец е бил разследван. Прокурорите не би трябвало да са пропуснали и ролята на останалите участници в разпределянето на медийните поръчки с цел купуване на влияние и скрита реклама, както и нееднократните злоупотреби с европейски пари, които политиците споменават. Защото, признава Найденов: "притеснението ми е, ако продължават да ровят там, утре като почнат да ги викат тия, някой от тия да не издъни". Прави впечатление и това, че Борисов нито се изненадва, нито се възмущава, цялото му държание е като на добре запознат. Така че, ако не са започнали вече да "ровят", разследващите само ще демонстрират тежките си зависимости.

Финалът на прословутия запис е не по-малко интересен за прокуратурата. В телефонния разговор на Борисов с лице, излизащо от предаването на Бареков - очевидно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, той признава, че разполага предварително с резултатите от прокурорската проверка за незаконното подслушване в МВР - нещо, което в сряда публично отрече. "Требва все пак да имаш някаква готовност", предупреждава Борисов, след което добавя: И ако тоя, където казваш, дали заместник или нещо, е знаел за нещо нередно и им е казал, не го знам кой е, маминката му да...".

Въпрос с неповишена трудност: Какво знае Борисов за незаконното подслушване, осъществявано от МВР по време на неговото управление, и кой е тоя заместник, дето е "знаел за нещо нередно и им е казал"? Дали прокуратурата е попитала за всичко това, или ще се наложи покана за втори "разговор"?
Снимка: "Сега"
Мирослав Найденов има да отговоря също на куп въпрос, свързани с обществените поръчки.
46
8781
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
08 Май 2013 19:38

------------------------------
Блогът на Генек
08 Май 2013 19:46
Нещо не е наред. Пишеш ли тук - излиза в "Наблюдател". А отзад, във форума, няма първата статия от "Наблюдател".
Та затова тук е и мнението ми от там.
Уточнение.
В 19,38 сложих четири палчета за Григор Димитров на първа страница. Тази статия не бях чел. Отде се взе тогава тук постингът?
А статията е добра.
Мисля, че подзаглавието казва концентрирано всичко. И е много точна картинка на Боковата моментна психиатрия...Пуберски номера...
-------------------------------------
Блогът на Генек
08 Май 2013 19:52
Браво!
08 Май 2013 20:17
Отново поздравления за Димитров! С пожелания за много години успехи!
***
Бих се радвал да не чета определението "хасковловия" повече от един път в статия. Звучи доста провинциално (или може би е контрапункт на постиженията на Григор Димитров?!).
08 Май 2013 21:10
Някой подслушва...
08 Май 2013 21:23
Всички каỳни се се кефят с градския си. А Гришата е най-големия каỳнь в Аскоу на всички времена.
Иначе, браво на момчето!
08 Май 2013 21:33

Нещо хубаво на фона на грозното политическо цунами, които залива България
08 Май 2013 22:12
"Тотална измама е че ГЕРБ и Борисов са като всички останали предишни управления. Въобще не е вярно, че нямат алтернатива и че е все едно дали те ще са на власт или някой друг. Това е лъжа, която обслужва Борисов и която се тиражира от неговите клакьори в медиите, за да бъдат отблъснати онези, които биха отишли да гласуват срещу ГЕРБ. Бойко Борисов и неговата формация представляват политическа патология, с която нищо до този момент не може да се сравни. Това е очевидно, а масовата ни слепота за тази истина говори зле за нас като общество.
Дори не мисля повече да обяснявам защо е задължително да се гласува срещу Борисов. Много фалшиво ми звучи едно лигаво клише, което все по-често чувам: „Пак ли ще гласуваме „срещу“, няма ли най-после да гласуваме „за“?“.
В интерес на истината, досега три пъти е имало масово гласуване „за“ - през 1997 г. за Костов, през 2001 г. за царя и през 2009 г. за Бойко Борисов. И трите пъти мнозинството от гласоподавателите гласуваха ентусиазирано и за благодарност получаваха шамар след шамар от своите избраници.
В едно нещо българският народ проявява политически ум и той се изразява в наказателния вот. Досега там не сме бъркали и винаги сме наказвали онези, които са злоупотребили с доверието ни. Според сегашните социологически изследвания (колкото и да са измислени) сме на път да се откажем и от
малкото ни останал разсъдък и да пуснем точно най-голямата мутра в политиката да се измъкне безнаказано от нея, а това със сигурност ще стане, ако Борисов спечели и тези избори. Ако Борисов събере повече от 18%, това ще означава, че сме останали и без последната си защита - да гласуваме наказателно. И нека отново повторя, че това би било възможно не защото по-голямата част от хората харесват просташкия и примитивен маниер на управление на ГЕРБ, а защото много хора няма да излязат да гласуват против ГЕРБ, което автоматично ги превръща в спасители и поддръжници на Бойко Борисов. Да не гласуваш, означава да гласуваш за Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Искра Фидосова. Това е истината за тези избори и нямам никакво намерение да привеждам аргументи, за да я защитавам. Просто я казвам за сведение. Негласуването е гласуване за най-лошите и подкрепа за досегашните им престъпления и управленски безумия.
Няма извинение за подобно поведение. Все едно да дадете ключовете от апартамента си на крадците, които сте сварили посред нощ да ровят из хола ви: Заповядайте да ни оберете отново, няма защо да влизате през терасата и да разбивате дограмите, ето и ключ, ако случайно ни няма, когато решите да ни тарашите пак! Това няма нищо общо с поведението на разумни и зрели хора. За да бъде описано то, ще трябва да се употребяват обиди и квалификации, та затова ще спра до тук.
Гласувайте! Не само че има за кого, но което е по-важното, има срещу кого. Второто е защитна реакция, а не разрушителна стихия. Нещо повече - да гласуваш срещу Бойко Борисов и всичко, което той олицетворява, е въпрос на граждански дълг за всички, които все още свързват бъдещето си с България и смятат да останат да живеят тук. То е и въпрос на проява на елементарна гражданска, че и лична култура. Може да звучи пресилено, но не е." Glasove, 08-05-2013
08 Май 2013 22:27
Мисля си..., че ако такова нещо се беше случило в Германия, Великобритания или Франция, какво ли щеше да стане с цялата тази кохорта неграмотници?!
Добутани до най-горе да ни управляват от тъпия ни материал!!!

Помня, преди години, в Германия разкриха някакъв рушвет от, забележете, 7000 марки! Хванаха министъра на търговията, че е уредил нещо дребно, за което свидетелства и мижавата (като за рушвет и за персона от такъв ранг) сума.

Човекът МИГНОВЕНО се извини на германския народ, подаде МИГНОВЕНО оставка и потън вдън гори тилилейски. Като съответно си плати и глобата и каквото там се следваше по германския закон.

И сега - нашего брата се прави на умрела лисица и ни лук ял, ни лук мирисал...
Събеседване, значи.

Интересно, дали разпитващите (събеседващите де) са стояли прави и са си мачкали каскетите от неудобство...?!
А светинята, с менторския си тон и махленския, просташки изказ, им е обяснил некои положения!

08 Май 2013 22:56
Днес това беше първата новина, която чух сутринта и това много ме зарадва! Браво, Гришо и бъдещи успехи!
08 Май 2013 22:57
***
08 Май 2013 23:12
.
08 Май 2013 23:30
Въпросът обаче не е в това, а в силното желание на бившето държавно ръководство (ако използваме терминологията на патрона му Тодор Живков) да е над закона, да заобикаля правилата, императивите да не важат за него. Те да питат, а не тях да ги питат


Голем Тато беше прост и Малък Тато на него се метнал.
08 Май 2013 23:48
Я, верно нешо не е в ред тука.

зрителите по трибуните на централния корт "Маноло Сантана" явно заеха страната на нашия и започнаха да скандират "Димитров, Димитров!"


Инак, браво на нашенците в Испания и на Григор!
09 Май 2013 00:21
Бойко Борисов отишъл да тегли пари в банката, но си забравил паспорта. Касиерът му казва:
- Ами тук веднъж така Васил Найденов беше дошъл без паспорт, изпя ни песента от "Адаптация", и ние му дадохме парите. Мариус Куркински пък ни изгра една пантомима. Може би и вие ще направите нещо да ви идентифицираме?
Борисов се почесал по темето:
- Ами не се сещам… Все някакви глупости ми идват в главата…
- На едри банкноти ли ще ги искате, или на дребни?
09 Май 2013 02:49
Мисля си..., че ако такова нещо се беше случило в Германия, Великобритания или Франция, какво ли щеше да стане с цялата тази кохорта неграмотници?!

Е, да де, там им е проблемът на кукловодите, че подхождат към мамковината все едно е Германия, Великобритания или Франция (или САЩ) и очакват тукашният матр`ял да се възмути до дъното на бездънната си душа, както биха сторили тамошните люде (Не познават те балканския манталитет) Ако вместо това бяха извадили факти от рода на това колко се е нагушил ББ през периода, в който беше кмет, а после премиер или бяха ровнали в пренасяните с куфари пари за Ливан, то гореказаният матр`ял наистина щеше да побеснее. А подслушванията могат да вбесят хорските матр`яли, но не и нашия, щото нашенският разбира само от директно бъркане в джоба му и трудно прави връзката.
09 Май 2013 04:32
Тройната направи груба грешка че му бръкна директно в джоба и до сега му държи влага.
Затуй рейтинга на пуситанци не може да прескочи гербавия.
09 Май 2013 06:47
Статията е публикувана относно победата на Григор Димитров над Новак Джокович в мач от турнира Mutua Madrid Open Masters 1000. ЯСНО??? Ама , че дребни човечета живеят в тази държавица. А, на всичкото отгоре от редакцията твърдят, че форумът бил следен зорко от модератор. Observance my ass...
09 Май 2013 06:50
щурчо, точно така беше - трибуните скандираха:Ди-ми-тров, Ди-ми-тров!!
Даже по едно време се почуствах като на манифестация на 9-ти Септември
09 Май 2013 06:56
Голяма, победа на нашето момче! Откакто тренира и живее в Швеция, в играта и поведението му има голям прелом. Явно сплавта получена от смесването на шведска стомана и южен темперамент, катализирани от природният му талант е доста сполучлива. Напред, Гришо, напред и нагоре, мойто момче!!!
09 Май 2013 09:06
Айде и тук Джокович изкаран кофти парче, въпреки че човека се показва като читав и спортсмен в реакциите си след загубата. И за публиката да се разберем. Пълно е с нашенски ганювци там. Естествено, че ще се излагат като кифладжии по трибуните. А на Григор, браво! Пък коментарите по-дребнави и от статията.
09 Май 2013 09:11
Браво!
Сега ако вземе и самото състезание, ще знаем че нещата при него отиват на добро, а не е било инцидентен успех!
09 Май 2013 09:18
какво става у тоа форум бе? за Григор ли е статията или за Мамун
09 Май 2013 10:12
Успех на момчето до края на турнира!
Само напред!
09 Май 2013 10:15
Maximus
09 Май 2013 10:25
каруцаря

09 Май 2013 09:18

какво става у тоа форум бе? за Григор ли е статията или за Мамун


Те такава каша ще стане и у неделя. Когато се играят финалите ...
09 Май 2013 10:59
Naughtius Maximus
08 Май 2013 22:12
Мнения: 38
От: Bulgaria


Тук вървят поздравленията за хубавата победа на Гр.Димитров.От мен пак

Naughtius Maximus,

Сбъркал си темата.Понеже въпросът е важен,като си започнал....да политизираме и тениса – пак се прехвърля топка.
Предлагаш действие за моментно решение,а не за разбиване на престъпно статукво.Засягаш най-важния частен проблем - избирателния т.н. кодекс,който бетонира формирана партокрация в България.И заради това той трябва изцяло да се промени и то от независимо, специално създадено обществено експертно тяло, в което да не бъде включен нито един партиен член при така регистрираните,по този закон партии. Има важни причини за това,нищо че партиите са част от обществото. Проблемът е в ръководствата на партиите,особено на големите.Такава е действителността в България!! До тогава,по мое мнение, трябва да не се гласува за никой,ако гласуващите искат реална промяна. Така за гласуване ще останат далавераджиите /гуш,гуш/около партиите и безплатните съдействащи – наивни оптимисти чакащи да паднат от самосебе си на коча ония работи.Тогава едва ли гласувалите,все пак е обидно да приемем другото,ще се окажат повече от искащите промяна и във вота ще участват по-малко от 50% от имащите право на глас.Ще има основание за обявяването на изборите за нелигитимни поради липса на естествен кворум,а не по създаден само от партии закон за избори.Затова сега партокрацията иска на всяка цена да има гласуване /да нямало разпиляване на гласове,че ако не се гласува се обслужва една или друга партия и подобни,все около условията на удобния за тях изборен „кодекс”/ и защото така се обслужва сладко статукво.А това статукво дава най-големите субсидии за партиите от най-бедните електорали в Европа. Ще трябва да се промени всичко около условията за избор.Ако гласуващите при сегашните условия са повече,това означава,че промяна в съществуващото българско статукво не е лъжица за устата на същото общество.Това е сегашната паталогия на обществото.Ако гласуваш „срещу” ще получиш някой от същото котило,което с абсолютна сигурност няма да реши големия проблем на България,каквато и да е политическата патология, защото това си е ПАТОЛОГИЯ.Сам си го казал,но не си го обяснил до края.

„Дори не мисля повече да обяснявам защо е задължително да се гласува срещу Борисов. .....В интерес на истината, досега три пъти е имало масово гласуване „за“ .... И трите пъти мнозинството от гласоподавателите гласуваха ентусиазирано и за благодарност получаваха шамар след шамар от своите избраници.”

Ако обществото ни,като цяло, имаше достатъчно политическа култура и достатъчно ватрешно политическо достойнството и отговорност,при първата голяма лъжа след изборите през 1997 г. трябваше да светне ГОЛЯМАТА ЧЕРВЕНА ЛАМПА!! Такава лампа не само че не светна за повечето, ами угасна и надеждата у най-умните и най - интелигентните.Само те разбраха,че нещата окончателно са тръгнали в посока обратна на желаната от голямото мнозинство по улици и площади през 1990 г.И са използвани.Те се отказаха от обществени ангажименти,да не говорим за политически.Като резултат партиите се напълниха с още повече черпаклии /по израза на колега-форумец/,а поначало криминализираните ръководства на партиите се вдървиха още повече.А е...ето само тогава е възможно.Това недорасло общество гласува „срещу” „троегъзата” и получи абсолютна мутра от един от престъпните контингенти създадени от същата формирана още преди 1989 г. бъдеща партокрация оцветена в цветовете на дъгата.Усра се в жълто и подобието на цар,който всъщност дори по Търновската конституция реално не е станал цар.Може би заради това лесно го оцветиха,с най-лайняния цвят. Така че,с предложението да се гласува против най-тежката до сега политическа патология ще получиш друга политическа патология, но във всички случаи патология.От формираната и присъстваща,която винаги изпълзява за ново,и ново доверие на доказалите се доверчиви.Има и нови – Бинев е от конкурентна групировка на предишните мутри.Ако гласуването при този изборен,непроменен, „кодекс” продължи,няма начин да се излезе от патологията.Като се чете внимателно във форума и тук е същото - нагласите на електоралите са ориентирани повече към гласуване за „по-малкото зло”,отколкото за гласуване против злото.И да не си очен лекар, ясно е че има късогледство.За такова късогледство обаче очила не помагат,трябва нещо между ушите,които крепят очилата.....
09 Май 2013 10:59
...
09 Май 2013 11:20
Не мога да разбера каква е тази еуфория от една победа? Разбирам да е станал шампион. Същата истерия беше и с Пиронкова - стигна някакъв полуфинал и почнаха едни награди, почетен гражданин на Пловдив. И всички тия новини все на първа страница. А за медалистите от олимпиадите по природни науки и информатика нито дума. После се чудим защо примери са ни такива като Боко Тиквата.

"На Международната олимпиада по информационни технологии, проведена от 25 до 27 април 2013 г.в гр. Тбилиси, Грузия, България завоюва златен медал с проекта "Relate2Spot". Авторът Димитър Маринов Вулджев е ученик от 12. клас на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов”- София.
В оспорвана надпревара с ученици, представящи 106 проекта по информационни технологии от различни страни, Димитър представи своя проект и спечели златото. Неговият успех е предшестван от първото място на Националната олимпиада по информационни технологии през 2012 г."

"На Европейската олимпиада по математика за девойки, проведена от 8 до 14 април 2013 г. в Люксембург, националният отбор на България зае престижното четвърто място. От участващите 22 отбора, отборът на България е най-добре представилият се отбор от Европейския съюз, като сумарно има втори резултат. С еднакъв резултат пред него са Беларус, Сърбия и САЩ.
Момичетата от отбора Павлена Ненова, Велина Иванова и Владимира Суванджиева, възпитанички на Софийската математическа гимназия, спечелиха 3 сребърни медала, а Милена Великова от Математическа гимназия - Варна стана носителка на бронзов медал. Ръководители на отбора бяха доц. д-р Емил Колев, ИМИ на БАН и Ирина Шаркова - СМГ.
Европейската олимпиада за момичета се провежда за втори път. Целта на олимпиадата е да насърчава и подпомага развитието на момичетата в областта на математиката. Тази година в олимпиадата участваха общо 87 девойки."
09 Май 2013 11:36
Grigor Dimitrov and Maria Sharapova spotted Kissing in Madrid
Натисни тук
09 Май 2013 11:39
Излязоха и разкошни снимки от разходката в Мадрид с Маша след победата над Джокович. Един българин на който да завиди целият свят.
09 Май 2013 11:52
Grigor Dimitrov and Maria Sharapova spotted Kissing in Madrid


по-добре така, отколкото да крещи като да бива обладавана от нечестивия, както обикновено прави, когато я дават по телевизора.
09 Май 2013 12:15
В прокуратурата не се провеждат разговори, а разговори в процесуална форма и те са разпити на обвиняеми лица, обяснения на свидетели, уточни Цацаров,по повод лъжите на Борисов,че бил воден само разговор.
"Разговаряхме на тема как да се установи тази престъпна група, която организира незаконни подслушвания в домовете на хората".
Тази лъжа,вероятно беше за да стимулира страха в избирателите,че все още контролира ситуацията.
Но от прокуратурата го опровергаха веднага със съобщение,а днес и Главният прокурор Сотир Цацаров му нанесе "оглушителен шамар" за публичните лъжи.
Всеки юрист би съзрял няколко престъпления във въпросния разговор- от възпрепятстване на наказателно преследване, търговия с влияние, изнасяне на класифицирана информация до злоупотреба с европейски средства и незаконно подслушване.
Натисни тук
09 Май 2013 12:27
Братя Стругацки 09 Май 2013 11:20
Не мога да разбера каква е тази еуфория от една победа? Разбирам да е станал шампион.

Принципно си прав и не си.
Ако гледаме от нашата камбанария - да, стойността на победата не подлежи на съмнение. Мога да я сравня единствено с тая през 1984 на Мануела Малеева над първата дама на тениса през онези години - Крис Евърт-Лойд на един финал. После свикнахме - и с победите, и с първите места.Но при мъжете това се случва за сефте.
А иначе от световната камбанария не се е случило кой знае какво(беше извадена единствено статистиката, че за първи път толкова млад побеждава някой от първата тройка). Ако трябва да бъдем честни - Ноле на неговите години е бил No.3, Надал - No.2, Федерер - No.6, Родик - No.1.
09 Май 2013 12:35
Светлана Георгиева
Как от едно записване става ясна цялата технология на властта, в случая на ГЕРБ, не че за останалите имам някави илюзии. Вероятно се изразяват по-цензурно!
09 Май 2013 12:40
Еуфорията е за българите обичащи тениса. Години напред ще проследяват с трепет изявите на Григор. За другите събитието е толкова важно колкото за мен коя партия ще ми вгорчава живота следващите четири години.
09 Май 2013 14:50

Както бе прогнозирано от "СЕГА" гражданинът Цветанов влезе в сградата на специализираната прокуратура в ранния следобед. Ще му бъдат снети обяснения по трите разпространени аудиофайла в края на месец в април.
На влизане гражданинът Цветанов отказа да дава коментари.
Натисни тук
09 Май 2013 16:33
ГЕРБ партия ли е или ОПГ? Фидосова разследвана за пране на пари,партия патерица купува гласове?
След всички обвинения и съмнения към Цветанов,Борисов,Найденов сега разследват и Искра Фидосова за тежка и организирана престъпност-за пране на пари.
Говорителят на легия "Антимафия" Петър Якимов днес е получил отговор на сигнала, който е подал до главния прокурор Сотир Цацаров.
Натисни тук
09 Май 2013 20:18
ББ - Бившият Борисов!
The End!
09 Май 2013 21:48
Браво на Григор (Гришо) и да му стискаме палци за успех на тоя турнир и на Уимбълдън!
Една друга новина, не за тенис, но пак спортна:
Днес капитанът на "Астън Вила" Стилиян Петров съобщи, че се оттегля от футбола. Талантливият и скромен нашенец беше любимец на публиката. Най-голямата му победа - за него и за феновете на "Вила" - беше, че успя да се пребори с левкемията и да се възстанови. Да стискаме палци и за него!
09 Май 2013 22:02
Ако вместо това бяха извадили факти от рода на това колко се е нагушил ББ през периода, в който беше кмет, а после премиер или бяха ровнали в пренасяните с куфари пари за Ливан, то гореказаният матр`ял наистина щеше да побеснее.


Както се говори, че Оногова е минал 2 милиарда, може пък да се намерят доста главочи, които ще ликуват от радост. Когато чипът е сбъркан, нищо не помага, освен рязането на главата с дефектния чип...
09 Май 2013 22:06
Някой знае ли по коя ТВ можем да гледаме тази вечер мача на Григор Димитров?
09 Май 2013 22:07
Герб уж все подслушвали и престъпления правили, а пък един компромат не спретнаха. Що така?
10 Май 2013 08:02

ГЕРБ 24%, БСП 23.6%, ДПС 7.1%, Атака 7% ДБГ 3.7%. сочат данните на Галъп три дни преди парламентарните избори.
Натисни тук
10 Май 2013 08:41
Отдавна не бях сядал да изгледам цял тенис мач. Направих го снощи да видя Димитров срещу 15-ия в света Вравинка. Зрелищен мач с много интересни разигравания , и без капка пристрастност - с по-интересни удари на нашето момче. Има прекрасна техника , скъсяващите му удари са превъзходни , сервизите му огъват корта. Загуби ,след като взе първия сет , но и за неспециалист беше ясно че не бе напълно възстановен от предишния мач и се умори физически. Швейцареца игра на сигурно , по едно време във втория сет бая се беше изнервил и се разправяше със съдиите че нещо му пречело... /май виковите на публиката , където преобладаваха сънародници / Мисля че Гришо може да се развие още , да си усили физиката и издържливостта , другото очевидно го има. Пък и с тая руска подкрепа до себе си , вдъхновението му е гарантирано...
11 Май 2013 09:18
Бойко Борисов и неговата формация представляват политическа патология, с която нищо до този момент не може да се сравни.

Напълно сравними са със сдс-растията, и бсп/"сдс" ренегатокрацията, обслужили ликвидирането на държавността ни. След което нищо друго освен Бойкоборисовци и Станишевци ни спохождат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД