:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата възобнови делото срещу останалия без имунитет Цветанов

Бившият вътрешен министър обяви, че атаката срещу него е атака срещу държавността
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Веднага след като обяви пред Нова тв, че "ще входира" искането си за сваляне на депутатския имунитет, Цветан Цветанов дойде в парламента, за да го направи.
Минути преди парламентът да обсъди сформирането на анкетна комисия за имунитета му бившият вътрешен министър Цветан Цветанов сам се отказа от защитата си със заявление, внесено в 9 без 15 вчера сутринта в деловодството на НС. Така въпросът отпадна от дневния ред на парламента и бе прехвърлен в полето на прокуратурата. Няколко часа по-късно Софийска градска прокуратура (СГП) съобщи, че възобновява делото за незаконно подслушване в МВР, спряно заради депутатския имунитет на бившия министър, и предстои повдигане на обвинение на Цветанов.

Засега не е ясно каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на ексминистъра. От прокуратурата отказват да съобщят и имената на наблюдаващите прокурори по делото. Ясно е само, че са повече от двама.

До вчера Цветанов не се бе запознал с мотивите на главния прокурор да му поиска имунитета, обясни, че не го интересуват и продължи да пледира "невинен". "Атаката срещу мен е атака срещу държавността в България. Всичко това са политически спекулации на тройната коалиция съвместно с прокуратурата", обяви той в духа на изказванията си преди дни в Брюксел. Цветанов отхвърли упреците, че е свалил защитата си в последния момент, тъй като срокът за това бил 14 дни от внасянето на прокурорското искане. Той отново завъртя тезата, че зад атаките срещу него стои депутатът от ДПС Делян Пеевски, а целта на движението била "да отвори МВР за ДПС". Цветанов обвини политическите си опоненти във връзки с олигархични кръгове и "сериозни организирани престъпни групи". И получи морална подкрепа от лидера си Бойко Борисов: "Цветанов, както обеща, така си и даде имунитета, за разлика от Станишев, който гръмко говореше, че ще се откаже от имунитета си заради случая "Хохегер", но не го направи".

От ДПС се упражниха в сарказъм по повод сваления имунитет на Цветанов. "Особеното е, че се случва не в деня на внасянето на искането за сваляне на имунитета, а след дълъг рев из европейските столици", отбеляза от трибуната лидерът Лютви Местан. Оттук нататък според него ще е дискредитиращо за Европейската народна партия да подкрепя Цветанов. "Незаконните подслушвания нямат нищо общо с ценностната система на европейските християндемократи", добави Местан.

--------НАПАДКИ

"Цветанов дължи отговори на българската прокуратура и пред съда", коментира и соцлидерът Сергей Станишев. "Ако продължават да атакуват страната ни в Европейския парламент, ще трябва да се проведат дебати за всичко - за Мишо Бирата, разговора с Кокинов, за незаконните подслушвания", закани се лидерът на БСП.

"Станишев 4 г. всеки ден клепаше България", отвърна му на свой ред Бойко Борисов.
21
2896
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
21
 Видими 
05 Юни 2013 19:53
"Атаката срещу мен е атака срещу държавността..." на това лайно няма ли най-сетне да му затворят устата, че секи път ми се гади при вида му.
05 Юни 2013 20:22
Бившият вътрешен министър обяви, че атаката срещу него е атака срещу държавността

L'état, c'est moi, Луи XIV...Цецерон.
05 Юни 2013 20:47
Нещастник прост
05 Юни 2013 20:53
Цветанов е прав. БСП свалиха много ниско летвата за приемливо държание в политиката. Дърпат ни към средна Азия.
05 Юни 2013 21:28
Цветанов,
05 Юни 2013 21:31
Нагло говедо е Цецерон. Бих го запознал с уреда на д-р Гилотен.
05 Юни 2013 22:53
Борисов: Цветанов обвиняваше без присъди
Бареков и компания ще правят политически проект през есента
Натисни тук
06 Юни 2013 00:05
НЕ (въз)приемам конституционното положение в новата ал. 2 на чл. 70, че "разрешение(на Парламента- бел. §39)- за възбуждане на наказателно преследване не се изисква при писмено съгласие на народния представител."!
Депутатският Имунитет е твърде важно нещо, че да бъде оставено да решава за него един-единствен депутат, пък бил и той този, на когото Прокуратурата иска имунитета му!
Как така Парламентът ще решава, след запознаване с материалите, предоставени му от Прокуратата, дали да даде или НЕ имунитета на депутат, но ако даепутатът доброволно се откаже от имунитета си, Парламентът няма да гледа дали са "годни" и "достатъчни" материалите и основанията на Прокуратурата и да се произнесе по тях?! Нима НЕгледането от Парламента на материалите и основанията на Прокуратурата, поради доброволен отказ от депутатски имунитет, ги прави автоматично "годни"?!
Спред мен, дори и да има доброволен отказ от депутатски имунитет, Парламентът пак ТРЯБВА да решава и реши по искането на Прокуратурата за сваляне на имунитета!!! И каквото Парламентът реши( а НЕ депутатът)!
НЕ защитавам Цв. Цветанов! Защитавам демократичните Принципи!
06 Юни 2013 00:13
WRANGLER 1,
/:/ "Цветанов обвиняваше без присъди"
............................................................................
Първо, Цветанов НЕ е "обвинявал"! Цветанов може да е "наклеветил" или "обидил"- това става ясно след Съд и присъда!
Да обвинява, в демократичната Република България, има право само прокурорът!
Второ, разбира се, че може да има Обвинение без Присъда- защото Обвинението предхожда Присъдата! Освен това, Присъдата може да бъде "Виновен!" или "Невинен!"(въпреки прокурорското Обвинение)!!!
06 Юни 2013 02:28
Накрая ще го обвинят за неправилно паркиране, и ще отчетат воля.
06 Юни 2013 08:10
Бившият вътрешен министър обяви, че атаката срещу него е атака срещу държавността

Управлението на ГЕРБ беше атака срещу държавността!
06 Юни 2013 08:28
Управлението на ГРОП беше атака срещу психическата нормалност.
06 Юни 2013 09:13
Не трябва ли за всяко отделно обвинение да се иска сваляне на имунитет?
06 Юни 2013 10:46
"Ако продължават да атакуват страната ни в Европейския парламент, ще трябва да се проведат дебати за всичко..."
А ако спрат да я атакуват в Европейския парламент защо няма да се проведат дебати за всичко?
Борбата срещу корупцията и разпъването на чадъри само за пред Европарламента ли са? Тези действия, ако са извършвани не се ли преследват и от българските закони?
Защо се отваря вратичката- ако спрете атаките, ние няма да ви търсим отговорност? До тук се разследваше и коментираше как и кой е стигнал до съответните разговори, а самите разговори, които са същността на проблемите в страната оставаха настрани и никой не им обръщаше внимание. Не е ли дошло още времето наред с причините за изтичане на информация да се разгледат по същество самите разговори и участниците в тях?
06 Юни 2013 12:05
Важното е, че тихомълком бе прекратено делото срещу малкия марген и той спокойно може да се върне в новата България на Пес-а и Фес-а.
Наред са и братя галеви да се завърнат като герои и борци против Герб.
06 Юни 2013 12:10
Първо, Цветанов НЕ е "обвинявал"! Цветанов може да е "наклеветил" или "обидил"- това става ясно след Съд и присъда!
Да обвинява, в демократичната Република България, има право само прокурорът!


Пара, това колкото и пъти да го напишеш, пак остава в първоначалното си състояние на некохерентен брътвеж.
06 Юни 2013 12:10
Цецкоуу, кат шъ са праиш на Анджела Дейвис, да ти намерим една афроперука за стригания пъпеш
06 Юни 2013 12:20
За съжаление, въпреки претенцията си да олицетвори държавността, Цветанов така и не разбра функцията на вътрешния министър в една демократична държава. Вътрешният министър в демократичната и правова държава трябва да балансира чрез гражданското начало присъщата на МВР полицейска природа. Със средствата на върховенството на закона. Противно на това, вместо да озаптява полицейщината у служителите си, той така се развихри, че служителите му трябваше да озаптяват неговата фатмашка полицейщина. Дори и тук, обаче, се провали. Да си добър полицай, не просто стражар, се изисква интелект съществено по-висок от неговия. Уви! Цветанов се оказа прекалено тъп да бъде дори това, което се бе въобразил, че е. Това прави краят му естествен и закономерен.
06 Юни 2013 13:42
Прокуратурата възобнови делото срещу останалия без имунитет Цветанов

а съдът го оправда на първа, втора и трета инстанция.
Е, и ?
Лаф да става и да се чекнем из форума.
Когато "прокуратурата" и съдът осъдят бившият вонен министър, "вие сте абсолютен престъпник", тогава ще повярваме.
06 Юни 2013 16:06
sega_007,
06 Юни 2013 23:25
а съдът го оправда на първа, втора и трета инстанция.


Ако пазарлъкът с Акулофф е такъв, така и ще стане. Но ако са писали Туй в разход, точно този е бил добър наказателен съдия и знае как трябва да изглежда едно обвинение от прокуратурата като за пред съд. Резултатите ще покажат дали пак играта е с белязани карти. Но до момента България е единствената страна в ЕС без осъден поне един министър. Майка дева...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД