:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Станишев отряза пътя си за спасение през Брюксел

Лидерът на БСП премина червената линия, зад която зее политическа пропаст
Светослав Терзиев
Следващият български еврокомисар няма да се казва Сергей Станишев. Не че е подавал молба за назначение, но дипломати и леви функционери напоследък си подхвърляха версията, че може би лидерът на БСП и ПЕС търси начин да се оттегли от партийните си постове, преди да ги освободи принудително. Слуховете се засилиха след заседанието на Съвета на ПЕС в София на 22 юни, когато гостите от чужбина изпаднаха в неудобното положение да подкрепят Станишев въпреки скандиранията срещу него пред НДК. Солидарността им бе протоколна заради партийната дисциплина и продиктувана от любезност, защото нямаше как да кажат на домакина си, че разваля партито.

Влиятелният председател на групата на ПЕС в Европарламента Ханес Свобода (Австрия) бе точен индикатор за промяната в настроенията. Той бранеше Станишев от нападките на ГЕРБ, сякаш бранеше себе си. Свобода стана съпътстваща жертва на обвиненията срещу Станишев, че лидерството в ПЕС му било дадено като благодарност за решението на оглавяваната от него тройна коалиция да възложи на австрийския клон на "Сименс" (където работи съпругата на Свобода) направата на новите документи за самоличност на българите. Далаверата била за милиони. Жегнат от подозренията за търговия с влияние, той си запуши ушите за сигналите от България, че виждайки се отново на власт,



Станишев е започнал да гази базови принципи на европейската демокрация



Първото разколебаване на Свобода стана на 15 юни, когато написа в "Туитър": "Изненадан съм от номинацията на българското правителство за ръководител на ДАНС. Трябва да има по-компетентни хора" (от Делян Пеевски - бел. авт.). Два дни по-късно, на 17 юни, той пусна нов "туит": "Правителството на България трябва да подхване истински реформи, да започне диалог с хората и да се бори срещу корупцията", с което каза, че това правителство пази статуквото, глухо е за народа и е корумпирано като другите. А ден преди да дойде в София, заяви: "За пореден път имам впечатлението, че в някои страни, когато някой е на власт, използва всичките възможности, които тя дава, за да остане на власт. Това правеше правителството на Борисов, сега има друго, ново правителство, което не прави точно каквото правеше Борисов, но също се опитва да укрепи собствената си политическа власт. А първостепенната цел трябва да бъдат борбата с корупцията, модернизирането на страната и намирането на хората, които могат да се справят с това".

Единствената подкрепа, на която Станишев можеше да разчита на заседанието на ПЕС, бе, че няма да се иска оставката му точно в този момент. Малко преди това въпросът за оставката му от лидерския пост в БСП бе отклонен заради риска да бъде бламиран и като лидер на ПЕС. Неговото оцеляване обаче не бе нищо друго освен



отсрочване на партийното му разжалване,



което може да се случи още на следващия конгрес на ПЕС догодина и дори по-рано, ако се окаже, че с действията си вреди на левицата пред изборите за Европейски парламент. Според участници в Съвета на ПЕС в София Станишев е причинил голямо неудобство на европейската левица чрез сътрудничеството си с антиевропейската и ксенофобска партия "Атака" в името на оцеляването на правителството на Пламен Орешарски. Десният парижки вестник "Фигаро" цитира на 28 юни неназован делегат на Френската социалистическа партия, който казал, че "съюзът с "Атака" бе червената линия, която не биваше да се пресича (от Станишев). Нашите български приятели я преминаха без угризения".

Засилената тревога в левите среди след заседанието в София се изля в блога на Ханес Свобода буквално на другия ден след завръщането му в Брюксел. На 24 юни той написа: "За мен остава неразбираемо и неприемливо, че новото правителство на малцинството назначи за главен борец с корупцията един олигарх (Делян Пеевски)... Също така не мога да разбера защо шефът на дясноекстремистката партия "Атака" (Волен Сидеров) бе избран за председател на комисията за борба с корупцията в парламента". Тревогата му бе основателна, защото пораженията, нанесени от Станишев на европейската левица, проличаха много скоро. Още на следващата сесия на Европарламента групата на зелените премина в лагера на десницата,



за да накаже България заради заиграването й с "Атака"



С обединени сили евродепутатите от двете групи с лекота вкараха в дневния ред извънреден дебат на 2 юли за положението в България, който направи двойна услуга на десницата: тушира ефекта от дълго готвените критики срещу дясното правителство на Виктор Орбан в Унгария и постави на една дъска с него лявото правителство на Орешарски в България, издигнат за премиер лично от лидера на ПЕС Станишев.

Изненадан от внезапния демарш в понеделник вечерта, Свобода отправи спешен призив във вторник сутринта към българското правителство "да се разграничи от "Атака", за да има поне един аргумент за отбрана в предстоящия след часове дебат. Станишев свика бърз брифинг за журналисти в София и рапортува: "Българското правителство има ясна разграничителна линия с партия "Атака"... Партия "Атака" не подкрепи правителството при гласуването му в парламента. Партия "Атака" няма и свои представители в ръководството на Народното събрание. Идеологията на "Атака" и нейната антиевропейска риторика не са приемливи за левицата." Но вече бе много късно. Никой в пленарната зала в Страсбург не показа, че е чул думите му. Даже евродепутати от БСП не го цитираха. Ивайло Калфин даде пример на партийния си ръководител какъв речник трябваше да използва в тази аварийна ситуация: "За да изключа всяко двусмислие, искам да кажа, че "Атака" е антиевропейска, ксенофобска, националистическа партия, която е далеч от европейските ценности. Казвам го сега, казвал съм го и тогава, когато правителството на Борисов се държеше на гласовете на "Атака" при вотовете на доверие, които искаше в парламента."

Само че Станишев говореше едно при предишното правителство, а върши друго при сегашното. Неговото поведение се превръща в



бреме за европейската левица



и тя би се разтоварила с облекчение от него, за да не й се налага през задаващата се предизборна кампания в ЕС постоянно да се оправдава заради своя лидер.

Не бяха лишени от логика слуховете, че Станишев имал нужда от оцеляване на това правителство още година - година и половина, за да може след европейските избори то да издигне кандидатурата му за следващ еврокомисар от България. Това би бил единственият начин да освободи и двата висши партийни поста (в БСП и ПЕС) поради несъвместимост с функциите на еврокомисар, без да изглежда, че е свален от тях наказателно. Само че след дебата завчера в Европарламента пътят за спасение на Станишев през Брюксел изглежда отрязан. Дори и да се задържи това правителство, което изглежда слабо вероятно, дори и да бъде издигната неговата кандидатура за еврокомисар, сигурно е, че той ще бъде подложен на такъв безпощаден огън по време на препитването му в Европарламента, че позорът на Румяна Желева ще му се стори невинна закачка. Бракът му със Сидеров - колкото и да твърди, че не е консумиран - стана част от неговата биография.

Станишев затъна в зависимост, от която например френските социалисти демонстративно се гнусят. Когато през 2002 г. те гласуваха с ръкавици за "крадеца" Ширак, за да препречат пътя към властта на "фашиста" Льо Пен, имаха ясното съзнание, че политическата борба поставя червени линии, които не бива да се преминават независимо от властовите съображения. Станишев обаче я прекрачи и сега може само да изследва политическата пропаст, която лежи отвъд нея.
Карикатура: Христо Комарницки
-----
163
15039
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
163
 Видими 
03 Юли 2013 20:10
Неловко мълчание в къщата на обесеният?
03 Юли 2013 20:25
Какъв е този съюз с Атака, с който вече 20 дни ни облъчват??! Всичко в статията се върти около това - а то не е даденост а твърдение без покритие. Доколкото знам Сидеров гласува против правителството и против Пеевски. А начело на комисиите за борба с корупцията и по етика се слага представител на опозицията. Друга опозиция в парламента освен Атака просто няма (бяха избрани едни ама те не влизат, понеже тарторът им се цупи). Не знам защо нашите журналисти си мислят, че като повторят нещо многократно то тутакси ще стане истина. Той Миков хубаво им каза, че не смята че са обективни (ама бая по-завоалирано) ама те си измислиха, че е казал нещо друго и се втурнаха да бранят свободата на словото (дето според Репортери без Граници, Съвета на Европа, Амнести и др. я няма у нас). Е, как да бъде?
03 Юли 2013 21:00
Пука му на Станишев- нагъл е, разчита на матриала в БГ, на номенклатурата на БСП по места в БГ, на инстинкта им : "Другари, не е сега време за смяна на Станишев ... "
Целта му е да задържи до пролетта на 2014 г , когато има избори за европарламент.
Тоя като нищо с ината си ще докара ГЕРБ отново на власт.
При Виденов имаше някакво достойнство, макар и да му викаха , че е комунист.
Този е опериран от всичко и само с уличен натиск може да бъде изгонен.
С това ще започне промяната в БСП, а от там и за БГ, с началото на нова, истинска лява партия.Ако на Янаки Стоилов му стиска .
А Сатанишев- ще се скрие в Брюксел, като наблюдател на ЕС по източноевропейските въпроси.
Аферата Сименс - Станишев - 3:5:8, тепърва ще се разплита....
03 Юли 2013 21:02
Съсито премина всекакви червени линии. Българите никогаш нема да му простят, партерните пози спрямо дуписарите. Червените еничари и техната подлога Боленчо са пътници. Кво мисли Европата е друга тема.
03 Юли 2013 21:04
Свобода отправи спешен призив във вторник сутринта към българското правителство "да се разграничи от "Атака"

Добре, де, всички повтарят тази мантра, но никой не казва КАК да стане това разграничаване? Терзиев дори и не намеква как може да стане. А само изброява събития, това го може всяко дете, но полза никаква.
Да забранят/спрат Атака да идва на работа? Дори и когато Атака гласува против Орешарски и против Пеевски? Атака избрана ли е или спусната от Марс в НС?
Да подадат оставка и разтурят НС? Значи вотът на гласувалите за ГЕРБ, БСП, ДПС (около 2 млн) се неглижира заради вота на много по-малко гласувалите за Атака? Това ли е демокрацията?
Да не дадат на Болен Антикорупцията? Като го няма Боко на себе си ли да я дадат? И колко още напрежение ще предизвикат с това?
КАК?
03 Юли 2013 21:12
...но дипломати и леви функционери напоследък си подхвърляха версията, че може би лидерът на БСП и ПЕС търси начин да се оттегли от партийните си постове, преди да ги освободи принудително. Слуховете се засилиха след...
"Подхвърляха версията", "слуховете се засилиха"...
03 Юли 2013 21:13
Сидеров да стане рицар на св.Лазар, викам. Прокажен, прокажен, ама рицар. Рицар, рицар, ама прокажен. Кит!
03 Юли 2013 21:15
ТТерзиев се е загрижил за Станишев. Много, много чудно!!!
03 Юли 2013 21:17
Kaк да стане ли? Ами вече няма как. Късно е, либе, за китка. Дето беше казал онзи.
А можеше - всички му го казваха на ПЕСерастчето. Даваш председателството на парламента на най-голямата партия, вкарваш в правителството един-двама техни министри и - шапка на тояга. Разиграваш си после коня, както си искаш. Ама - ниц! Нашите го играят твърдо - ще изкореним тези (онези) от властта завинаги. Ами изкорениха ги, а сега ходят насам-натам по медии да се жалват, че в парламента нямало опозиция.
03 Юли 2013 21:28
Много интересен анализ на Терзиев.
03 Юли 2013 21:33
Доколкото знам Сидеров гласува против правителството и против Пеевски


Доколкото знам глупостта и лицемерието са много разпространени.

03 Юли 2013 21:44
Серго ще разрутляви БСП, което ме кара да се усмихвам. Време е и тази преименувана БКП да зачезне с двеста. Разбира се това е дълъг процес, но по някои време в тази страна може да се пръкнат и нормално ляво и нормално дясно.

Както и да е - важно е, че старите са пътници към отвъдното.
03 Юли 2013 21:45
Доколкото знам глупостта и лицемерието са много разпространени
Това е така. Но по-голям проблем е че глупостта е агресивна - тя дава определения, обижда, осъжда, тълкува и се самонавива - без никакъв опит за смислен аргумент или обосновано твърдение.
03 Юли 2013 21:49
Статията е интересна , но още по интересни са причините за написването и.
Изобщо сега е модерно да се иска прозрачност за всичко от политиците , а дали не е
също така важно да са прозрачни медиите и техните спомоществователи.
Все пак те са т.н. четвърта власт, а в моменти като тоя се борят и за 1-2 място.
03 Юли 2013 21:50
Ако Терзиев е прав, Станишев е на покрива и стълбата е ритната. В тази позиция пълководецът е доволен, а старите воини затягат ремъците на шлемовете си.
03 Юли 2013 21:57
Ако Терзиев е прав значи се задава канибалска разправа вътре в партийните структури.
Веселба и сеир.
03 Юли 2013 22:01
Анджак, за медиите, всяка вечер се дават тържествено кадри от предстоящия да бъде излъчен сериал "Четвъртата власт", най-скъпият досега бг сериал, 2 милиона струвал. Сценарист - известния Найо Тицин, любител на маскарадите. Какво да се иска повече, всичко е хармонично навързано. И Терзиев, и той като брънка.
03 Юли 2013 22:06
Кое е без покритие ? До 120 + 1 ли не можете да смятате. Има ли Парламент без сидеровия среден пръст, наречен кворумоносител. Те в Европа може и да не разбират тъпните, които творим, но все пак могат да броят. Много важно, че оня дето крепи станишев, гласувал против. А когато го нямаше в НС миналата седмица, какво се случи - имаше ли заседание? За още неразбралите - станишев има правителство само и единствено благодарение на сидеров. Ламтежът за власт - това му казва австриецът... Ако такива като станишев имат чест, достойнство, няма да се чудят защо ГЕРБ ги няма в Парламента. За червената линия става дума. Да, аз гласувах на балотажа за агент гоце на предишните президентски избори, защото не можех да позволя , както и всички нормални българи, да се съсипе държавата ни с президент сидеров. Да, гласувах за първи и единствен път за комунист и агент едновременно. Гласувах с отвращение. Но от моето отвращение има нещо по-важно и то се нарича България. Тази червена линия, драги съфорумници се възпитава. Възпитава се от ранно детство. Но в този наш така наречен политик станишев това възпитание липсва. Не зная коя му е родината, но тя определено не е България. И това ясно го показа , когато прие да се крепи на средното сидерово пръстче, погребвайки интереса на държавата ни. Ок, набута ГЕРБ в ъгъла с всичките си мръсни номера. Но сега защо е този рев, че ги няма в Парламента. За какво са му , освен като обект на гавра. Нима си мисли, че всички са като него - без достойнство и чувство за дълг ! Най-смешното е, че се набута шеф на ПЕС. Та той не носи грам европейско в себе си. Но и там ще го разберат...има време.
03 Юли 2013 22:06
Знаете ли, на мен ми се струва твърде унизително да ми навират в очите и ушите какво бил казал някой си европейски бюрократ. Не одобрявам Станишев, още повече Орешарски, но мнението на Ханес Свобода ми е тотално през ....! Напатихме се от Ран, Ът и "вся остальная сволоч", от дребните чиновници - посланици на МВФ у нас, които с вид на неогрешимост ни съветваха като аборигени. Баста!
03 Юли 2013 22:15
Който следи тенденциите в ЕС знае , че ЕНП са кауза пердута. 2014 на евроизборите стават дълбока опозиция. Може да ми оградите мнението и да си го пазите десетина месеца за сравнение.
03 Юли 2013 22:15
А как приятно ви съветваха на времето съветските другари.
Ех, младост.
03 Юли 2013 22:19
Щото днес от съветите на брюкселските другари- сал едни банани ни останаха .....И първи по смъртност в Европа - 14.7 на 1000.
03 Юли 2013 22:24
Затова отменихте забраната за пушене на обществени места.
03 Юли 2013 22:28
Знаете ли, на мен ми се струва твърде унизително да ми навират в очите и ушите какво бил казал някой си европейски бюрократ.

Е, това е чашата, която ще трябва да изпиеш заради ситуацията, в която територията ни сама се постави през годините.
Защото братчетата на този бюрократ са тези, които разписват траншовете с подаяния за опосканата ни държавица.
Така че мнението ти за мнението на някой си му е тотално през тромпета, ти си един мижав бенефициент-просяк...
03 Юли 2013 22:29




"При Виденов имаше някакво достойнство, макар и да му викаха , че е комунист."


То това и достоинство му изяде главата, не прие Сорос когото всички до тогава посрещаха като държавен глава. Е,Сорос му го върна като го свали от власт и пътем обра България.Достоинство викаш....
03 Юли 2013 22:41
Кое е без покритие ? До 120 + 1 ли не можете да смятате. Има ли Парламент без сидеровия среден пръст, наречен кворумоносител
Така - значи Сидеров е виновен за това, че присъства в парламента - на работното си място, където са го пратили >300 хил. български избиратели (на партията му). И следователно - след като се регистрира на работното си място, следва че участва в управлението (коалиционен партьор?)? А е трябвало да не се регистрира, да абдикира от задълженията си и по този начин да подкрепи безвластието в страната, без действащ парламент. Правилно ли схващам логиката до тук? Или викате - то логика няма.
03 Юли 2013 22:47
[list=]Съсито премина всекакви червени линии.[/list]

И най-вече проби дупка на Тиквата и я изяде, барабар с планираното Й многогодишно царуване...

И разби куп планове, защото не бе резервния вариант.

И затова е този напън да се махне, да се вкара страната в хаос и да дойде следващия Спасител.

Колкото до "отрязването на пътя", Марк Твен бе казал" Слуховете за моята смърт са силно преувеличени...", г-нТерзиев.
03 Юли 2013 22:51
Опитите на поддръжниците на БСП да отрчиат фактите са настина жалки. Присъствието на Сидеров осигури възможността това правителство да съществува. Изборите, които се проведоха далеч под най-елементарните изисквания за спазване на законност и почтеност, произведоха една невъзможна парламентарна конфигурация. Аз мисля, че избирателите трябва да се поучат от примера на г-н Пеевски и др. Станишев, да преминат своя катарзис и да признаят, че са сгрешили като са излъчили парламент в такъв вид.
Терзиев е прав - Станишев и поддръжници, включително тези от форумния червен резерват, са готови да прекрачат всякакви линии - червени, черни, кафяви в името на властта. Те отдавна са приели факта, че БСП от 1997 г. няма никакви шансове да управлява сама. За целта се създаде напълно безпринципната коалиция с ДПС. Когато през 2005 и тази коалиция не получи достатъчно поддръжка, към управлението беше привлечено НДСВ , което плати скъпо за този опортюнизъм. През 2013 същата роля играе "Атака", макар формално тя се изживява като опозциция. След 2005 г. БСП изостави в името на властта принцципните си позиции за царските имоти и прие абсурдния за една лява партия плосък данък, с което си плю на лицето като лява, републиканска партия. През 2013 г. наблюдава безучастно един фашизоид да обикаля въоръжен улиците със шпицкоманда, да изпълнява параполицейсски функции (бандата му принуди протестиращи да си показват документите на Орлов мост) и да влиза с оръжие в Народното събрание. Днес, БСП си плюе на претенциите, че е антифашистка партия. Ето, за да запази формално лице, разформирова комисията за корупция, парламентарна етика, за да запази мястото на Сидеров като шеф на антикорупционната комисия. Замисълът е очевиден - Сидеров ще трябва да използва комисията за дегерберизация. Както със слуая "Пеевски" се прекрояват институции и правилници (при Пеевски беше цял закон) за да се напаснат към незаменимата личност.
Лицемерието на Станишев и поддръжници личи и от призивите към Борисов да се върне в НС. Официалната теза на БСП е, че Борисов е престъпник (Станишев каза "престъпно минало", поддръжниците му твърдят, че е клиент на митичния бай Ставри. И какво, цоциалистическата теза е, "защото престъпникът прави кворума ни невъзможен, принудени сме да разчитаме на фашизоида"?! Тук трябва да се посочи, че при наличието на необходимата воля и на престъпника и на фашизоида нямаше да го има "скандалът Пеевски". Отсъствието и на двете партии щеше да породи липса на кворум. Гласуването и на двете партии "против" щеше да отхвърли кандидатурата му (особено при въздържалия се Кадиев).
Та призивът ми към вас, другари социалисти е: ето "Медиана" излезе с изследваме. Според него
Ако изборите бяха днес, няма да има съществена промяна в парламентарно представените партии. В парламента ще влязат БСП, ГЕРБ, ДПС, но без "Атака". Това показва представително национално изследване на социологическа агенция "Медиана", поръчано от TV7 и NEWS7.

В изследването, проведено от 27 юни до 1 юли, 60% от анкетираните не искат предсрочни избори. Основната част от тях дават шанс на кабинета "Орешарски" да покаже как работи, преди да вземат решение дали ще искат оставката му. Близо 37 на сто я искат веднага, а малко над 27% са "За" предсрочни избори в най-скоро време. Друга част - 18,8 на сто смятат, че те трябва да са догодина.


Всички вие, форумни другари, вече декларирахте доверието си към изследването. Според него, избори СЕГА ще произведат ясно мозинство, което ще може да излъчи едно стабилно правителство.
03 Юли 2013 22:55
Yantar
03 Юли 2013 22:41
Забравяш, че Борисов му предложи един глас , за да му спести падението. А логиката е в червената линия .
03 Юли 2013 23:00
При следващите избори вътре са ГЕРБ, БСП и ДПС.
Само че сборът на депутатите на последните две вече ще е по - малък от 120.
И без Атака. ...
Те си го знаят и затова бягат от нови избори.
03 Юли 2013 23:00
бонго-бонго
03 Юли 2013 22:51
03 Юли 2013 23:03
Нещо ми се губята връзките. Ако материалът е посветен на тъжната и злочеста съдба на Станишко, о'к, екстра материал, поучителен и така нататък. Като го чета,искрено си мисля "so long and good riddance, Станишко".

Обаче ми се губи файдата за ПЕС от посичането на шефа на същата организация, дето свали Рапона и добави още една страна от ЕС към лявото семейство, по-малко от година преди изборите за евродепутати.
Също така ми се губи и ефектът от това посичане върху БСП. Положителен ли ще е, отрицателен ли, не става ясно от некролога.
Не става ясно и какъв ще бъде ефектът върху страната, която обитавам, известна в някои среди като България. Според мен- никакъв.

03 Юли 2013 23:06
Нали уж БСП била дясна партия бе?
Сега изведнъж вкарала страната в лявото семейство
Верно мноо неща ти се губят.
03 Юли 2013 23:06
Логично, по-скоро така и ще се случи. Не може обаче да се изключи и уреждането на сер гей въпреки огромния му провал. Все пак е йодей и мекокитковец, те бягат по друга писта.
03 Юли 2013 23:07
Нали уж БСП била дясна партия бе?
Сега изведнъж вкарала страната в лявото семейство
Верно мноо неща ти се губят.


Явно водите ожесточен и интересен спор със себе си. Кой води е момента?
03 Юли 2013 23:22
бонго-бонго

Към написаното от теб искам да добавя и още нещо.

Комунистите не спират да повтарят как Атака подкрепяла и кабинета на ГЕРБ - това е вярно.
Разликата обаче е, че сега не просто Атака подкрепя БСП, а и БСП подрепя Атака. Другарите не само не се разграничават и не осъждат поведението на Сидеров и посланията му, а са солидарни с тях - в по благовидна и полит коректна форма хора като Кутев, Миков, Гергов казват горе долу същото: наричат протестиращите алкохолици, платени, лумпени, раздават упреци и заплахи към медии (практически всички медии освен тези на Пеевски), държат се крайно безочливо и презрително. Станишев и Местан ехидно си мълчаха докато Сидеров предизвика скандал пред президента и полугласно подкрепят долнопробния фалшив компромат срещу Плевнелиев, пуснат от съмнителен сайт на 2 седмици и раздухан от медиите на един мафиот.

А ако се съди по червените драскачи тук , отношението на БСП към Атака не само не е разграничение, не само не е неглижиране или конюнктурна заигравка със "стиснат нос", а съвсем откровена подкрепа и припокриване на послания и идеи. Радват му се, истини бил казвал, преповтарят безумните му антиевропейски и антидемократични глупости.

За левичарите в Европа това може да е шок, ама ние тук много добре си ги знаем - БСП е носител и защитник на най-ретроградното и долното в обществото.
Това е коренът на ненавистта им към "соросоидите" и упадъчния Запад с неговия либерализъм, влечението към цензура и към полицейска разправа с демонстранти, презрението към гражданите. Демократичността и европейските ценности за нашите комуноиди са необходимо зло, приели са ги от няма и къде и никога не са вярвали истински в тях. И понеже сега в голям стрес - маските паднаха.
03 Юли 2013 23:25
Обаче ми се губи файдата за ПЕС от посичането на шефа на същата организация, дето свали Рапона и добави още една страна от ЕС към лявото семейство, по-малко от година преди изборите за евродепутати.


Станишев беше заявил: "когато БСП спечели изборите и управлява сама, тогава ще и държите сметка за изпълнението на лявата и програма". Та как една страна управлявана от "програмно и експертно правителство", в която лявата партия е изоставила лявата си програма, защото не е спечелила изборите и не управлява сама, е станала член на лявото семейство?
03 Юли 2013 23:25
Разликата обаче е, че сега не просто Атака подкрепя БСП, а и БСП подрепя Атака. Другарите не само не се разграничават и не осъждат поведението на Сидеров и посланията му


герп щото се разцепиха да се разграничават.
---------------------
Та как една страна управлявана от "програмно и експертно правителство", в която лявата партия е изоставила лявата си програма, защото не е спечелила изборите и не управлява сама, е станала член на лявото семейство?

Смяташ ли че пиарите на ПЕС ще обърнат внимание на тези детайли? На тяхно място ти как би постъпил?
03 Юли 2013 23:27
Yantar
03 Юли 2013 22:41
Забравяш, че Борисов му предложи един глас , за да му спести падението. А логиката е в червената линия .
Ти това насериозно ли? Да оставим настрана факта, че Борисов направи това изказване след като кабинета встъпи в длъжност. Да оставим настрана и това, че никой не спираше Борисов да даде този глас, когато трябваше. Какво всъщност трябваше да направи Станишев? Да помоли една парламентарно представена партия да не се регистрира в парламента, за да не бъде избрано правителството на БСП-ДПС с кворум създаден от тази партия? Или пък да се обади на Борисов, за да потърси благословията му (и регистрацията на един депутат)? Сериозно - кажете какво?

03 Юли 2013 23:33
Другарите не само не се разграничават и не осъждат поведението на Сидеров и посланията му, а са солидарни с тях
Да - ама реалността е друга. Станишев многократно е казвал своята позиция, че поведението на Сидеров е неприемливо. Това, че не си искал да го чуеш говори повече за теб, а не за Станишев. Борисов не само, че не се разграничаваше от Атака, докато го подкрепяха, а се гордееше с тази подкрепа - тогава никой нямаше възражения. ВЪобще въпроса е същия - какво точно искате Станишев да направи? Как по-точно да ви обясни, че не подкрепя Атака и че няма договорки с тях? Сигурно ще трябва с рисунки...
03 Юли 2013 23:34



Бонго, да беше отговорил първо на колегата Янтар.От къде на къде чужди политически сили се месят в нашия политически живот, при положение ,че вече 23 г. от тях не сме видели нищо хубаво. Защо бе Бонго когато 300000 българи избраха лошата АТАКА , ЕС не замрази членството ни в съюза?Изгонват ни от ЕС до като има българи да избират Атака! Удоволствието щеше да е взаимно. Ама не, на тях им трябва колонията България със съответните Куислинговци. Вас например , великата синя партия ви прелъстиха и употребиха и като мечка ви разкарваха по улици и по мегдани до като им свършихте работата и разсипахте България. Още малко ви здържаха на сцената колото да легитимирате една криминална групировка в ЕНП , след което ви изритаха като мърши.И нищо не можете да им направите, защото ако се разплете чорапа може вие по виновни да излезете.За това сте се разпенили срещу БСП, хем противник ви трябва за да ви обедини, хем намирате обект с/у който да излеете вродената си злоба.Както е казал Ботев: Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти.
03 Юли 2013 23:35
Сигурно ще трябва с рисунки...


Това искам да го видя. Както и да видя отношението на все още уважавания от мен г-н Терзиев към дебилното изказване на Маркус Вебер.
03 Юли 2013 23:36
ние тук много добре си ги знаем - БСП е носител и защитник на най-ретроградното и долното в обществото.
Това е коренът на ненавистта им към "соросоидите" и упадъчния Запад с неговия либерализъм, влечението към цензура и към полицейска разправа с демонстранти, презрението към гражданите. Демократичността и европейските ценности за нашите комуноиди са необходимо зло, приели са ги от няма и къде и никога не са вярвали истински в тях. И понеже сега в голям стрес - маските паднаха.


По този въпрос няма никакъв спор. Антизападната закваска на парламентарното мнозинство е очевадна. По ирония на съдбата, най-европейски настроени сред тях са ДПС, но то е само заради властта на Ердоган в Турция.
03 Юли 2013 23:37
Боцко е играч.
Още през февруари месец даваше на Съско цели 20 депутатина, за да си направи самостоятелно правителство и да управлява.
Ама херсончето и до ден днешен се дърпа и не ще да става премиер.
03 Юли 2013 23:40
Антизападната закваска на парламентарното мнозинство е очевадна.


Бонго, сигурно в залисията с протестите си пропуснал да забелижиш, че България е член на ЕС. Ерго, България няма никаква нужда да бъде подквасвана за нещо, което е. Свободата на мнение е каква - прозападна, просеверна, контраюжна или просто свобода?
03 Юли 2013 23:42



щурчо
03 Юли 2013 23:37
Мнения: 4,570
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Боцко е играч - футболен.
03 Юли 2013 23:42
Боцко е играч.

Играч ами, вика от съблекалнята...
03 Юли 2013 23:45
От къде на къде чужди политически сили се месят в нашия политически живот, при положение ,че вече 23 г. от тях не сме видели нищо хубаво.


Как може Европарламентът, в който са избрани български депутати да е "чужда сила"? Ако Вебер беше призовал за избори като местен депутат на заседание в Райхстага за нови избори в България - да. Но той го прави от името на една политическа организация, в която членуват 5 български партии и парламентарна група, в която има и български евродепутати, избрани от българските граждани. На него опонираше парламентарна група, в която също има български депутати. В ПЕС, членуват две български партии, а председателят им е български гражданин (макар да е спорно колко е българин).
03 Юли 2013 23:47
Срещу левак като Съско, всеки е майстор.
03 Юли 2013 23:47
Ако Вебер беше призовал за избори като местен депутат на заседание в Райхстага за нови избори в България - да. Но той го прави от името на една политическа организация


глупости. Вашият(или там на когото е) депутатин Малинов също деликатно го нахрани.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД