:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сираков развъртя метлата в "Левски"

Националът Гаджев пратен при юношите, днес ще бъдат освободени още няколко футболисти
Снимка: levski.bg
Националът Владимир Гаджев (на преден план), който отказа оферта от Китай, бе натирен при юношите за непрофесионално отношение. Вероятно същата съдба ще има и голмайсторът от миналия сезон Базил де Карвальо, който също не иска да иде в Китай, а на това отгоре пропусна дузпа в първия мач с "Иртиш".
След светкавичното уволнение на треньора Николай Митов, с който "Левски" отпадна от Лига Европа, отстранен от казахстанския "Иртиш" (Павлодар), завърналият се като спортно-технически директор в клуба Наско Сираков развъртя метлата. На вчерашната тренировка голмайсторът на "сините" за всички времена изгони национала Владимир Гаджев.

"Гаджев от утре почва да тренира с юношите. Искаме да наложим млади футболисти и нови лица в отбора - каза той и веднага даде да се разбере причината за неговия ход: "Станислав Ангелов остава в отбора, защото се отнася професионално към задълженията си".

Днес Сираков ще обяви имената на още няколко футболисти, които ще бъдат отстранени. А най-късно до следобед ще каже и кой е новият треньор. "Говорих с много треньори. Всичките са и близо, и далеч до отбора. Надявам се утре, до следобедната тренировка да се знае името на новия треньор. Сега говорих по телефона на много езици, не само на сръбски", обясни Сираков.

До спешни преговори с чужденци се стигна, след като бившият наставник на "Левски" Станимир Стоилов отказа примамливата оферта. "Сините" обявиха, че са готови да удовлетворят всички финансови изисквания и на Стоилов, и на "Ботев" (Пд). "Изпълнявам договора си като треньор на "Ботев", защото вярвам в понятия като чест, достойнство и морал. Когато получиш пълно доверие, трябва да отговориш с максимална отговорност, за да го оправдаеш. Взаимното доверие означава много повече от всякакви точки, клаузи и договори", отговори обаче Стоилов в клубния сайт на "Ботев" в събота вечерта. Малко по-късно във "Фейсбук" и Сираков потвърди, че връщането на Мъри пропада. "До 48 часа "Левски" ще има треньора, който заслужава. Гарантирам!", написа Сираков на профила си.

В очакване на новия наставник помощниците на уволнения Митов - Мариян Христов и Елин Топузаков, водиха вчерашното занимание на "сините". В него не участва Кристовао Рамос, който има травма, а отделно се подготвяха Нуно Пинто и Сьорд Арш. Очаква се те двамата да бъдат в списъка с освободените, който Сираков ще оповести днес.
42
1420
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
42
 Видими 
14 Юли 2013 19:04
Левски - СРАМ, СРАМ и пак СРАМ!
На колегите - честита победа на Иртиш. Изстрадаха си я, заслужиха си я.
14 Юли 2013 19:18
САМО ЛЕВСКИ!!!
14 Юли 2013 19:19
Юношите!
14 Юли 2013 19:26
На колегите - честита победа на Иртиш. Изстрадаха си я, заслужиха си я.

Е, чак пък да сме я изстрадали... дори не беше толкова забавно както със "Сараево" и "Спартак"...
14 Юли 2013 19:30
дори не беше толкова забавно

Как да ви е забавно като ви са свити сърчицата.
14 Юли 2013 19:39
Славиша Йоканович
14 Юли 2013 20:54
До 48 часа "Левски" ще има треньора, който заслужава.

Давй Христо! Давай Йовов! Сега е твоят шанс!
14 Юли 2013 21:03
Казуса14 Юли 2013 18:54

Иначе, ако не се лъжа, и те търсеха произхода на думата "хърват" някъде по устието на Дон, по следите на някакъв каменен надпис. И те искатели на древни неславянски корени. Иначе са си аканъ славянски народ.

Сгласно резултатите от генно-молекулярните изследвания принадлежат към потомците на аварите.
Единият от генотиповете свойствени за хърватите и свързан с аварите,е хаплогрупата I-M170(Y-DNA),от Y-хромозомата с подгрпите I1b*(P37),I1b2*(M26),се среща и при драгинците в Кавказ,при това във висока степен е представена подгрупата I*.
Също при хърватите е открит редкият за европейските популации,аварската генетична хаплогрупа Р*(Р*хМ173 cluster) и F*(mtDNA haplogroup) от мДНК при жените.
Всичко това показва родство между хървати и авари.
Тъй,че,драги ми ,Казусе,каквото са търсели хърватите,намерили са го,признава го и любимата ти руска наука. Ти имаш знания от отминалото старо време базирани и на политическите възгледи. Но както четеш науката вече рутинно борави с ДезоксирибоНуклеиновата Киселина (ДНК),а тя не е подвластна на превратните политически течения в науката.
Греда,пак греда,Казусе...
14 Юли 2013 21:23
Един сънува юноши, други(нормални) мечтаят за девойки! Аз пък казвам: а дано обецата да се задържи за по-дълго!
14 Юли 2013 21:32
Твериме, да не си получил колет от малкото домузче с делиормански халюциногенни гъби?! Що ли ти трябваше! Ракията си работеше добре....
14 Юли 2013 22:27
Всичко това показва родство между хървати и авари.

Дрън-дрън, че пляс.
За българите има един куп такива "изследвания", доказващи всевъзможни произходи. Псевдонаучният подход води до неподозирани глупости на търкалета
14 Юли 2013 22:47
Знаеш ли,Казусе? Хич не съм изненадан от отговора ти:
... Псевдонаучният подход води до неподозирани глупости на търкалета

Първосигнален отговор на човек с убеждението,че всичко вече е изучено,че нищо не се развива,дори и науката и,че той е запознат с това всичко е изучено. Ами то ... то ако не беше застинал на някакво ниво от миналото,сигурно нямаше и да си привърженик на ЦСКА...
14 Юли 2013 23:05
Твиремий, остави ги тези глупости за митоходриите. Преди време четох една глупост в "Осем", където пишеше, че понеже 20% от българските мъже и 20% от българските жени имали не-знам-си-какви гени и поради това имали не-знам-си-какъв произход, то следва, че 40% от българите били със съответния не-знам-си-какъв произход. Пълна глупост от списание, което се брои за авторитетно, нали?

Като подминем факта, че хърватите говорят на славянски език, дай да видим какви са били например имената на първите им владетели, основали държавата им. И четем: Трипимир, Бранимир, Мислав...
Да направим аналогия с българските владетели (понеже тях най-добре ги знаем). Те носят имена, типични за държавотворния елемент на България. Ето защо те са с прабългарско звучене. Нищо, че основната част от населението на България (особено след териториалното разширение 7-8 век) е било славянско. По същия начин стоят нещата и в друга славянска държава - Киевска Русия. Там държавотворният елемент е бил с варяжки произход и поради това има варяжко звучение. Същото наблюдяваме и при първата държава при западните славяни - Държавата на Само, изградена от франскския търговец Само.
Същото би следвало да е и при хърватите. И тогава възниква въпросът: са ли тези имена с аварско звучение? Като изключваме, разбира се, възможността, хърватите да са били предимно авари, а държавотворният елемент да са били славянски владетели, просто защото славяните са разделени на племена и няма пример в историята да са създали държава, обединявайки други многочислени племена.
Та, според теб, какво звучение имат имената на първите хърватски владетели?
14 Юли 2013 23:16
Твиреме, не ми отговори дали знаеш какво е EOS и до какво води
14 Юли 2013 23:41
Като митология или като управление?
14 Юли 2013 23:45
За българското звучене на имена на хърватски велможи има и друг вероятен довод,Казусе. Западните съседи са провалили три войни на Симеон с Византия.След третото тяхно нападение,надявам се знаеш какво е последвало?
15 Юли 2013 07:25
Гаджев от утре почва да тренира с юношите

Наско не е прав. Независимо, че в последно време Владо не е на нивото, на което искаме и може.
Все пак той не е престарял и е твърд национал. Нормално е да не иска да ходи в Китай.
15 Юли 2013 08:09
Според мен изгонването на Гаджев е закъсняло! Да ходи кАдето си иска!
15 Юли 2013 11:38
Някъде прочетох, че спрягат и Ероносян.
Дано не паднем толкова ниско.
15 Юли 2013 12:09
А дали вече официално е включено изискване кандидатът за треньор да идва от "строителството"?
След бояджията и Принца на гипсокартона, редно е да се продължи традицията. Пък и ще помага в строителството на стадиона, дето ще го строят ама друг път.
Нещо там арматурист, кофражист, в краен случай - заварчик.
Пък ако няма подходящ - Йовов, вярвам, е готов, ще пасне перфектно. Идеален е за целите на отборчето на ТотоТонев и Агент Ганю
15 Юли 2013 12:56
арматурист, кофражист

Тогава трябва да поканят Гърнето и Праховеца!
15 Юли 2013 13:21
Тогава трябва да поканят Гърнето и Праховеца!


Съгласен!
Ще се справят не по-зле от Принца, пък и публиката ще ги приеме положително, предвид как за малко да затрият цдна-то. То всъщност още не се знае, може и да са успели.
15 Юли 2013 16:10
Праховеца го играе финансист. За гърнето - не знам какъв го играе, може би последовател на Св. Лупи Свинеубиец от с. Студена, Пернишко...
15 Юли 2013 16:46


Осем дни преди началото на мача Ботев - Левски, първият сигнал вече е даден. Свирката обаче не е надута от рефера, чието име още не е обявено. Направи го спортният шеф на сините Наско Сираков. Вълкът, както е известен директорът на клуба от Подуяне, хвърли футболната общественост в оркестъра с изявлението, че първият му избор за заместник на уволнения треньор Николай Митов е наставникът на канарчетата Станимир Стоилов. За замазване на очите Сираков дегизира офертата в цивилизовани дрехи като я гарнира с обещанието, че първо ще преговаря с ръководството на жълто-черните, както се прави в т. нар. цивилизован свят.



До тук нищо лошо. Както се казва в мъжкия фолклор “не е грешно да ти откажат, грешно е да не си поискаш”. При това уж по правилата на играта. Опитен играч като Наско Сираков обаче едва ли си е правил илюзията, че може да убеди доскорошния си съратник да напусне Ботев, за да отиде да спасява закъсалия тим от североизточната част на София.
Сираков отлично знае, че Стоилов вече е успял за българските стандарти треньор, а освен това е и материално независим. Само кръгъл идиот и авантюрист в този момент би напуснал един от малкото уредени във всяко едно отношение клубове у нас, за да иде в змиярника на Герена, където пета година само се краде и руши. Стоилов до момента се вписва перфектно в проекта на клубния собственик на Ботев Цветан Василев. С известни изключения (мачът с ЦСКА и дербито с Локомотив) 47-годишният специалист се справя успешно.
Към тази картина трябва да се прибави и фактът, че преди повече месец, когато Наско Сираков бе върнат като спортен директор на Левски, той категорично отрече възможността да преговаря за привличането на Станимир Стоилов. Сираков твърдо обяви, че има доверие на провалилият се впоследствие Николай Митов. През първата половина на юни над стадиона в Подуяне все още грееше хубавото пролетно слънце с обещание за красиво лято. И Стоилов не бе на дневен ред.


Тези неща Наско Сираков ги съзнава отлично. Както отлично познава и Станимир Стоилов, от което следва, че офертата му нямаше как да бъде приета. Почти нулева бе вероятността това неприлично предложение да е дошло като плод на емоция, защото Вълка е чужд на всякакви емоции, когато се касае за работа и преследване на определена цел.
Логично тук изниква въпросът защо опитен играч като Наско Сираков направи на Стоилов предложение за директен отказ? Очевидно това не е, за да вдигне акциите на треньора пред жълто-черните фенове. Стоилов е прагматичен човек и не обича да флиртува със запалянковската любов, а и със собственото его. Сираков обаче знае отлично, че само след 8 дни е двубоят между Ботев и Левски край Бирената. И че неговия отбор не е готов за тази битка. След позорното отпадане от Иртиш, сините са на дъното и за няколко дни дори Моуриньо не може да ги вдигне.
В същото време мачът в неделя е от особено важно значение за Левски и амбициите му за титла в юбилейния за клуба сезон. При едно фиаско край Бирената ореолът на Наско Сираков за спасител, ще падне. Сините ще затънат още повече в блатото на посредствеността, а евентуални катаклизми могат да провалят още една кампания. Този път обаче провалът ще е лично на Наско Сираков, защото цялата спортно-техническа власт е у него. И вече му се налага да отговаря защо допусна отборът да започне сезона с треньор като Митов, който очевидно още не е за Левски. И защо бе привлечено недоразумението Кевин Бру? Защо започна сезонът без централен защитник, а бе натирен Йордан Милиев, който е класа над Д. и Пл. Димови, Везалов и Станислав Ангелов.


Наско Сираков прекрасно знае, че само чудо може да спаси Левски в неделя край Бирената. И очевидно започва подготовка за мача. Очевидно Сираков на първо време е решил да намери останалите малцина фенове на Ботев, които още не приемат Станимир Стоилов. При евентуален негативен развой на срещата, Вълка знае, че тези хора ще започнат да пращат отново Стоилов в Подуяне. И така силата най-силният коз в проекта на Цветан Василев ще бъде намалена.


Похвално е, че ръководството на Ботев реагира хладнокръвно на тази провокация, с която започна подготовката за мача. А и за целия сезон, който се очертава да бъде един от най-напрегнатите за по-новата история на футбола. Ударите под кръста ще бъдат нещо обичайно, а задкулисните сделки могат да се окажат решаващи при разпределянето на титла и медали.
15 Юли 2013 17:18
След десетина дена папагалите пак ще викат на Стоилов -Каунь и Говедо!
15 Юли 2013 17:22
Трябваше да оставите Н. Митов да изпие горчивата чаша до дъно, сега кого ще вините...дори и вие не знаете.
15 Юли 2013 17:32
Бойкот!
На вниманието на ПФК Левски, ПФК Ботев (Пловдив), всички медии и всички "сини" привърженици.
Национален клуб на привържениците на Левски София, съгласувано и единодушно с главните фракции и фен-клубове от София и провинцията, взе решение да бойкотира срещата от I кръг на "А" група за сезон 2013/2014 срещу Ботев (Пловдив).
Тази неделя агитката на Левски няма да присъства в гостуващия сектор на стадион "Христо Ботев" като знак на протест, насочен не просто срещу поредния позорен провал на отбора в евротурнирите, но най-вече срещу кардинално сбъркания начин на работа и мислене в този клуб, довел ни до години на еднообразно и безцелно лутане в омагьосан и обречен кръг.
За целта НКП ще подсигури стюарди, които да не допуснат нито един "син" привърженик на трибуната в Пловдив. Искаме да призовем всички левскари да НЕ пътуват за Пловдив. Категоричната ни воля е да бъдем обединени и единодушни в този акт и за целта никой няма да бъде допуснат да влезе в гостуващия сектор! Там ще стои единствено и само красноречив транспарант за бойкота.
Считаме, че отпадането от Иртиш в първи предварителен кръг на Лига Европа надминава разбиранията ни за срам, а всички футболисти и представители на спортно-техническото ръководство трябва да понесат незабавно своята отговорност.
Вече повече от 5 години се нагледахме на всевъзможни треньорски рокади и обещания за бляскава селекция, за визия, за работа с детските отбори, но резултатите остават все толкова трагични. Само глупакът не се учи от грешките си, а вие ги повтаряте сезони и години поред.
Бойкотът на мача в Пловдив е нашата първа стъпка. Оттук насетне ще работим за коренна и кардинална промяна в мисленето, управлението, визията и работата в този клуб.
Разберете, това повече няма как да бъде търпяно и няма да продължи по този начин. Ще се успокоим и ще върнем доверието си чак когато всички наши искания бъдат изпълнени! Скоро те ще бъдат окончателно избистрени и обявени сред широка дискусия между левскарската общност.
Искаме Левски да възвърне своята отнета идентичност!
Няма да позволим на никого да помрачи нашата стогодишнина!
Ние ще направим така, че за вековният ни юбилей да се говори дълго!
На ръководители, футболисти и треньори на Левски оставяме да изберат дали ще последват нашето дело със същия плам, страст, отдаденост и ентусиазъм, или ще изберат забравата.
Левски завинаги!
15 Юли 2013 17:32
Austin
сега кого ще вините...дори и вие не знаете.

Виновникът е ясен мнооого отдавна за всеки ЛЕВСКАР.
Виж гугутките кого ще обвинят, това наистина не знам. Но спокойно, ще им спуснат съответните указания.
Обичаен заподозрян №1 - Сираков. Но какво пък, сам си е виновен, щом прие неблагодарната работа да бъде употребен като тоалетна хартия от мустакатия "бащица".
15 Юли 2013 17:39
фен, за какво е виновен Батков...за това, че не е фалирал Левски?
15 Юли 2013 17:42
напълно подкрепям бойкота!!!

може и да отида на мача, ама ще гледам в папагалската публика!


САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!
15 Юли 2013 17:50
Писах и преди няколко дена, че всеки човек греши. Грешка на Батков беше, че навремето освободи Сираков и Стоилов. Правилното решение според мен беше да ги отстрани само от първият отбор. Преди отстраняването на Стоилов, играта на Левски беше много предвидима и не случайно Цесекаа се откъсна на 16 точки!
След Стоилов, Батков започна на принципа проба - грешка, което доведе до сегашното състояние на отбора. Батков, не е некадърен или глупав - просто няма пари...няма достатъчно пари! По-добре ли щеше СЕГА да сме като Цурето?
15 Юли 2013 17:51
може и да отида на мача, ама ще гледам в папагалската публика!

Ще ходиш с бат" ти Жора да му правиш вятър!
15 Юли 2013 17:53
Като нямате пари вън от чадъра
15 Юли 2013 18:31
Като нямате пари вън от чадъра

Кабинетът нагло и тайно подари 320 милиона лева държавни пари на банкера Цветан Василев!
А иначе всички министри, начело с Орешарски, когото народът все по-често нарича Олигарски ореваха орталъка, че се чудели откъде да заделят 26 милиона лв. за парите за майките!
Тези наглеци от властта си раздават помежду си стотици милиони, все едно става дума за 2 пакета семки…
С тайно решение кабинетът одобри спогодба с приватизаторите на БТК и обявяването на техните задължения от 320 милиона към държавата да бъдат обявени за нищожни!
Тази спогодба е предложена след като Цветан Василев купи „Виваком”.
Правителството е подставило термина “приватизатори”, а всъщност се касае за новите купувачи, които не са страна по приватизационния договор!
И по отношение на тях той няма сила!
Честито на печелившия 320 милиона…
А защо това решение не е публикувано никъде и не му е дадена гласност – отговорете си сами!
15 Юли 2013 18:59
Изхвърлят Ботев Пд от Европа
15 Юли 2013 19:07
Сираков: Славиша Йоканович поема Левски в понеделник!

На добър час Славиша!
15 Юли 2013 19:18
След първия кръг: На добър път Славиша
15 Юли 2013 19:32
Изхвърлят Ботев Пд от Европа
Едни по-рано, други по-късно...
15 Юли 2013 19:33
Митре, ами той ще започва от втория!
15 Юли 2013 19:37
Умен ход.
15 Юли 2013 19:39
Умен ход.

И без него ще ви спрем тока!
15 Юли 2013 19:43
Нали Батков щеше да иска отлагане на мача с Ботев...заради ЕЛ? Какво стана? Да не си е сменил мнението?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД