:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Старият изпълком насрочва дата за конгреса на БФС

Изпълнителният комитет на БФС в състава му от 2005 г. ще трябва да определи дата за провеждането на редовния изборен конгрес на съюза тази година. Това стана ясно от думите на пресаташето на централата Павел Колев, който коментира окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС) да обяви конгреса на БФС от 2009 г. за незаконен и съответно настоящия изпълком за нелегитимен.

"Консултирахме се с юристи и тълкуваме, че по силата на това решение настоящият изпълком повече не може да върши дейността си", заяви Колев, цитиран от в. "Дневник". Затова БФС ще върне в длъжност изпълнителния комитет от 2005 г., който фактически е последният избран законно. Той пък ще има основната задача да насрочи изборите за нов президент, като най-вероятно те ще се проведат през септември или октомври.

Хората, които влизат в изпълкома от 2005 г. и не участват в настоящия, са Христо Порточанов, Стефан Орманджиев, Веселин Балевски, Пламен Бобоков, Иван Леков, Николай Цветин и Красимир Георгиев. А ще отпаднат избраните през 2009 г. Атанас Фурнаджиев, Гриша Ганчев, Николай Гигов, Марин Митев, Красимир Гергов, Николай Димитров и Камен Михов.

Според Колев обаче решението на ВКС не засяга решенията, взети от изпълкома от 2009 г. насам. "Ако някой реши, че има аргументи, може да потърси правата си и да заведе дело срещу БФС. Но това можеше да стане и преди. Работата на съда е да прецени кой има право", добави той.

Първите, които смятат да атакуват БФС в съда, са "Ботев" (Вр) и "Миньор" (Пк), които смятат да оспорват решението за свиване на отборите в А група от 16 на 14 и така евентуално да възвърнат местата си в елита.
7
1005
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
14 Юли 2013 19:26
Пак ще изберат Перуци!
14 Юли 2013 19:40
Да, бе! Аман от тия гнусни левскари значи...
14 Юли 2013 20:16
Ами да изберат полуграмотният Стопичков. |
14 Юли 2013 21:48
Ами да изберат полуграмотният Стопичков

Би било доста забавно - Стоичков преборва корупцията във футбола, спира мутризацията, пресича черното тото. Но преди това ще се изпокара с всички, и ще зареже БФС-то, без дори да си подаде оставката. А първите, които ще го подгонят с обвинението, че е предател ще са цуревчетата. Щото не им е осигурил 5 титли за 3 сезона.
14 Юли 2013 22:38
Дните на перуката изтичат. Това е добра новина.
А това, което вие левскарите пишете тук, са навярно вашите мокри сънища.
14 Юли 2013 22:52
Какъв цесекар си ти статистик, като не си познаваш чавека
15 Юли 2013 18:17
Познавам добре перуката - стар комунист, властта не я дава:
Натисни тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД