:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 676
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Преброяването в Македония започна с формуляри на 6 езика

Гласуван кабинетът Цървенковски

В правителството влизат представители на бившите албански терористи
Македонският парламент гласува доверие на новото коалиционно правителство начело с лидера на Социалдемократическия съюз (СДСМ) Бранко Цървенковски. Това стана в първите минути на вчерашния ден след остра и продължителна дискусия, отбелязва БТА.

Против гласуваха депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и Либералната партия, които веднага след вота напуснаха залата. Те обявиха, че ще бойкотират заседанията на парламента до края на годината в знак на протест срещу включването в правителството на представители на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) - партията на бившите терористи.

Цървенковски посочи, че заканата за бойкот противоречи на обещанието на лидерите на двете доскоро управляващи партии да играят ролята на "конструктивна опозиция".

Правителството се състои от 18 души, 9 от които са от СДСМ. Четирима са от Либерално-демократическата партия (ЛДП) на скопския кмет Ристо Пенов, а петима - от ДСИ на Али Ахмети.

Вицепремиери са Радмила Шекеринска (СДСМ), Муса Джафери (ДСИ) и Петър Гошев (ЛДП). Външен министър ще бъде Илинка Митрева (СДСМ), вътрешен - Хари Костов (СДСМ), военен - Владо Бучковски (СДСМ), правосъден - Исмаил Дарлища (ДСИ), финансов - Петър Гошев (ЛДП), икономически - Илия Филиповски (СДСМ), здравен - Реджеп Селмани (ДСИ), на образованието - Азис Положани (ДСИ). Министър без портфейл ще бъде Владо Поповски (ЛДП).

Цървенковски посочи, че правителството е изправено пред отговорна и тежка задача да бъдат върнати мирът и стабилността в страната, да започне сериозната борба против корупцията и организираната престъпност, да бъдат създадени условия за преодоляване на икономическата криза.

Вчера започна преброяването на населението, домакинствата и жилищата. То ще продължи до 15 ноември под международно наблюдение. Формулярите ще се попълват и на всички езици на конституционно утвърдените малцинства в Македония. Те са на македонски, албански, турски, сръбски, влашки и ромски език.

Първото преброяване в независима Македония бе през 1994 година. Сегашното е осмо от Втората световна война.
452
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД