:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 690
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Закон за чужденците влезе в сила в Русия

От вчера е в сила закон за правното положение на чуждите граждани в Руската федерация, съгласно който има три групи чужденци: временно пребиваващи, временно живеещи в Русия и постоянно живеещи там, предаде ИТАР-ТАСС.

Всеки новопристигнал чужденец трябва до 3 дни да се регистрира в населеното място, където пребивава, а при изтичане на визата - да продължи срока й или да напусне страната.

По половин година ще се чака за отговор на искане за статут на временно пребиваващ. Всякаква възможност за пребиваване ще се отказва на лица, уличени по-рано, че са представяли фалшиви документи, влизали са незаконно в страната или са били съдени за тежки престъпления.

За улесняване на отчета на чужденците, при влизането им в Русия ще им бъде давана миграционна карта, в която ще се упоменават мястото на пребиваване, професията и други данни.

В Русия няма да може да се заселват лица, които не могат да докажат, че са в състояние да издържат себе си и семейството си, наркоманите и болните от някои инфекциозни заболявания. Облекчения ще има за лицата, родени на територията на Русия и за тези, които инвестират в руската икономика.
427
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД