:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 689
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Москва и Вашингтон се сближават за Ирак

Багдад: Надяваме се на приятелите да попречат да се стигне до удари
Снимка: Ройтерс
Значително се сближиха позициите на петте постоянни членове на Съвета за сигурност по резолюцията за завръщане на оръжейните инспектори на ООН в Ирак, заяви вчера руският външен министър Игор Иванов, цитиран от световните агенции.

Иванов обаче уточни, че все още остават различия по въпроса за "възможните последици" за Ирак, ако инспекторите се сблъскат с проблеми по време на своята работа, или ако Багдад наруши резолюцията. Той повтори позицията на Москва, че сила срещу Ирак може да бъде използвана само въз основа на резолюции на ООН.

Вашингтон също оценява оптимистично шансовете идната седмица в ООН да се постигне съгласие за резолюция по разоръжаването на Ирак. Русия и Франция силно критикуваха американската проекторезолюция, тъй като тя би дала на Вашингтон право да удари Саддам Хюсеин.

Багдад е сигурен, че приятелските на Ирак държави ще попречат на САЩ и Великобритания да получат от ООН зелена светлина за удар срещу страната, заяви вчера вицепрезидентът Таха Ясин Рамадан, цитиран от Ройтерс. Последвахме съветите на много братски и приятелски страни и склонихме инспекторите на ООН да се завърнат, за да изобличим лъжите на американската администрация и на британските й съюзници, добави той. Таха Ясин Рамадан посочи, че политиката на САЩ е насочена срещу единството и суверенитета на страната му и цели да контролира петрола в региона.
1
511
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Ноември 2002 23:47
NO COMENT
http://acetik85.free.fr/bushie.jpg
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД